שלום,

שלום,

שלום חברים. אני רוצה לעבוד באירופה כמה חודשים, אני מחזיק בדרכון מזרח-ארופאי, כך שאני יכול לבחור מבין 7 המדינות המאפשרות עבודה. אני לא סובל עבודת מכירות, רווחים על אחוזים וכו'... אני אשמח לקבל טיפים, גם על מקומות וגם על עבודות ואיך למצוא עבודה בכלל. אני מגיע לאירופה בתחילת אוקטובר כך שסקנדינביה קצת יוצאת מהפרק אלא אם כן תהיה לי עבודה מובטחת. עוד משהו, כולם אומרים לי "יש לך דרכון אירופאי? מה אתה חושב בכלל, אתה תמצא עבודה בלי בעיות" אני אשמח לאמת את זה עם אנשים שכבר עברו את התהליך / שגרים כבר תקופה באירופה. עופר.

וברכה

בוא נעשה את זה הפוך: אתה כבר נמצא בישראל, יש לך דרכון ישראלי. האם אתה אומר לעצמך "מה אתה חושב בכלל? תמצא עבודה בלי בעיה?" כנראה שלא, כי סביר שאתה מכיר את המציאות של מציאת עבודה: צריך לחפש אותה, וצריך להשקיע, ויש סוגיות של שכר ועניין (שבוודאי עומדות על הפרק, כי, כפי שציינת, עבודות במכירות ושכר מבוסס עמלות לא מתאים לך). אני די גרועה בחשבון, אבל 7 מדינות נשמע כמו לפחות 3-4 שפות, ושפה זה שיקול מכריע. אם אתה לא בקיא בשפה מסויימת (ותהא זו גרמנית, ספרדית , שוודית או אנגלית, זה לא משנה), יקשה עליך למצוא עבודה, ולכן זה חייב להיות שיקול. בנוסף, אתה מציין שאתה מעוניין לעבוד למספר חודשים. גם בישראל לו היית אומר את זה, היית מבין שמראש אתה מכוון את עצמך לעבודות בעלות מאפיינים זמניים, שבהן השכר הוא לא גבוה, כמו מלצרות או עבודת שליחים. ולכן גם בישראל היית מראש מקבל על עצמך שהשכר הצפוי כנראה יהיה לא גבוה, ונערך מבחינת הוצאות מחיה בהתאם. אין לי עצות קונקרטיות לעבודות שאתה מחפש, אבל העצה שאני כן יכולה לתת היא לזכור שמבחינות רבות, דברים מסויימים נשארים אותו הדבר כשעוברים ארץ, או הופכים קשים יותר - ומציאת עבודה היא אחד מהדברים הללו. משימה אפשרית לגמרי, בוודאי, רק שצריך להשקיע בה, ולא לבנות ציפיות שדברים יתגלגלו בנינוחות וטבעיות רק מעצם שיש דרכון, כי להמון המון (המון!) אנשים יש דרכון שמאפשר עבודה חוקית. והערה אחרונה בקשר לדרכון ואישורי עבודה: השגת אישור עבודה יכול להיות מכשלה עצומה, ולשמחתך הוא לא כך עבורך. אבל הנקודה המרכזית היא שהוא לבדו לא נותן יותר ממה שהוא - אישור. אני מכוונת לכך שכדאי לאמץ את ההסתכלות לפיה אישור העבודה לא הופך את החיים קלים יותר , אלא קשים פחות .

diday

Member
אני משער שלא תהיה לך בעיה

למצוא עבודת כפיים זמנית שאינה צריכה כישורים מיוחדים, פרט לכושר פיזי, כמו בניה, שטיפת כלים, סבלות, חקלאות (נגמרה העונה?) וכד'. החסרון של עבודות כאלה הוא השכר הזעום שניתן להרוויח בהם.

זה בדיוק מה שאני שואל.

אני יודע שעבודה טובה לוקח זמן למצוא מה שאני רוצה לדעת זה שיחסית בקלות אפשר למצוא עבודה שתכסה את הוצאות המחיה, ואיפה זה הכי קל. מבחינת שפה, הייתי בשמחה גר כמה חודשים במדינה שלא דוברת אנגלית גם בלי לחסוך שקל, רק כדי ללמוד את השפה. אבל כרגע, אני לא יכול להרשות לעצמי דבר כזה, אני לא בארץ ואני מגיע לאירופה עם כסף שמספיק לחודש מקסימום.

SupermanZW

Well-known member
כסף לחודש זה מעט מדי

עם כסף שמספיק לך לחודש רוב הסיכויים שתתקע. אפילו בארץ יקח לך על פי רוב יותר מחודש למצוא עבודה שאינה בשכר מינימום, קל וחומר שבמדינה שאת שפתה אינך דובר כשפת אם ותעודותיך לא בהכרח מוכרות או שמוכרות אך אתה נדרש להליך ביורוקראטי כדי שתוכל לעסוק במקצועך (המרת תעודה וכדו') יקח לך יותר מחודש. לא באים למדינה אחרת כדי למצוא עבודה עם כסף שמספיק לפחות מחצי שנה, סביר להניח שבגלל שאתה מגיע עם מעט מדי כסף תצטרך לעבוד בעבודה הראשונה שתוכל להשיג, גם אם מדובר במכירות רק כדי שלא תתקע בלי מקום לגור בו ואם תמצא איזושהי עבודה אחרת בשכר מינימום תחיה בתנאים עלובים מאוד, גם באירופה, בדומה לישראל, עם שכר מינימום ניתן לחיות חיים עלובים ביותר.

למעלה