שלום!

שלום!

רציתי לברר על קורסים לעזרה ראשונה. אז ככה- 1- מה עדיף? איזה קורס לקחת? בסיסי? מתקדם? חובשים? 2- מה המחיר של הקורס שעליו אתם ממליצים? 3- מה המקום הכי קרוב לאיזו מגורי? אני גר בבני ברק. 4- האם יש מקום ללימוד עזרה ראשונה נפרד? ולא מעורב? (אני מעדיף נפרד בגלל הדת.) 5- אם ברצוני להתנדב? מהם המינימום והמקס' לזמני התנדבות? לבנתיים אין עוד שאלות... אולי יהיו בהמשך... בברכה ותודה לכולכם. יעקב.

Anusha

New member
ממממ...

יש רק דבר אחד שאני יכולה להגיד לך בוודאות - לאנשים דתיים שומרי מסורת (כמוך) עוברים קורסים בנפרד. ז"א פותחים קורסים בנפרד לגברים ונפרד לנשים. רק תלוי אם באזור שלך יהיה ביקוש לסוג כזה של קורס - לגברים בלבד.

jan jan

New member
בעיקרון

תלוי בגיל שלך לאיזה קורס תלך.... מעל גיל 18 בדרך כלל זה אוטמטית קורס חובשים. בני ברק נופל תחת ההגדרה של איזור דן ותחת תחנת ר"ג שיש לה גם נקודת הזנקה בבני ברק [נפח"א]. לי אין מידע על תחנת ר"ג... אולי מישהו אחר יוכל לעזור יותר.

tani101

New member
יקירי היחידים שיוכלו לעזור לך

בעניין אלו מחלקת ההדרכה של מד"א תתקשר לשם ותוכל לברר על מיקום הקורס הקרוב ביותר אלייך והאם הוא נערך בנפרד :) וכמובן את המחיר הנה הפרטים: מחלקת מתנדבים ארצית - משרד מתאם פעולות התנדבות כתובת: יגאל אלון 60 תל אביב מיקוד: 67062 טלפון 9 / 6300228 - 03 פקס 6301405 - 03

לשאלותיך...

יעקב שלום, אענה לך בשאלה: לשם מה תעשה קורס ע"ר? לפי המטרה - גזור לך קורס מתאים, וד"ל. 1. אם להשכלה כללית - מאד חשוב - ובקורס בסיסי עסקינן (20 או 44 שעות), מדובר במאות בודדות של שקלים בתעריף מד"א. 2. ואם למטרת התנדבות והצלת חיים - הרי שכאן אין יותר מידי שקול דעת: קורס מע"ר בכיר (88 שע') או חובשים צריכא לן. עם מי ליצור קשר? 1. אם בהשכלה תיאורטית חפצת - למח' הדרכה ארצית פנית, תחנת מד"א ר:"ג ברחוב הגילגל 42, קומה ב'. 2. ואם בהתנדבות חפצת - למחלקת מתנדבים (מפ"ה) פנית. לפי הטל' שפורסמו. לגבי ההפרדה, זה בעייתי מעט, אך מנסיוני כמדריך שנים רבות, ברוב הקורסים יש בנים ויש דתיים חוץ ממך, כך שלא תהיה בעיה לתרגל איתם. זמני התנדבות? מינימום משמרת או שניים בחודש. בן כמה אתה? גם לגיל של מע"כ יש עניין לא מבוטל. עלה והצלח!

winniepooh11

New member
אז ככה...

בס"ד אני אוסיף על מה שאמרו פה מקודם ואומר שמניסיון בד"כ הקורסים הם מעורבים אך יש מספיק דתיים שניתן יהיה לתרגל איתם. האופציה השניה היא להתארגן קבוצה גדולה אבל אז הסיכוי שיפתחו בשבילכם קורס הוא קטן (בעיקר כשמדובר בקורס חובשים שלא נפתח כל יום והביקוש רחב)... מניסיון שלי, לפחות בקורסי נוער יש מדריכים שבתרגולים עושים הפרדה מלאה...

למעלה