anybody???שלום
עבדתי במקום עבודה מתאריך-29/12/2003 ונתנו לי מכתב פיטורים לתאריך7/12/2004 עקב פירוק של כל המחלקה.השאלה שלי היא אם מגיע לי פיצוי כלשהו? והאים מותר לפטר אדם שנמצא במחלה עקב תאונת דרכים? תודה.
שלום - ככלל, עובד זכאי לפיצויים אםשלום
עבדתי במקום עבודה מתאריך-29/12/2003 ונתנו לי מכתב פיטורים לתאריך7/12/2004 עקב פירוק של כל המחלקה.השאלה שלי היא אם מגיע לי פיצוי כלשהו? והאים מותר לפטר אדם שנמצא במחלה עקב תאונת דרכים? תודה.
אבל הוא פוטר בגלל סגירת המחלקה.שלום - ככלל, עובד זכאי לפיצויים אם
עבד למעלה משנה. לא הבנתי ממך האם ניתנ לך הודעה מוקדמת לפיטורים ואם כן של כמה זמן? בכל מקרה, מצבך הוא של מי שפוטר בסמוך לתום שנת עבודתו הראשונה ופיטורים אלו יכולים להחשב כפיטורים שבאו להתחמק מתשלום פיצויים. אם אין בכוונת המעסיק לשלם לך פיצויים, פנה אליו בכתב וציין כי אם לא ישולמו הפיצויים - תגיש תביעה בביה"ד לעבודה. בהצלחה.
כן ,ניתנה לי הודעה של 14 ימים,שלום - ככלל, עובד זכאי לפיצויים אם
עבד למעלה משנה. לא הבנתי ממך האם ניתנ לך הודעה מוקדמת לפיטורים ואם כן של כמה זמן? בכל מקרה, מצבך הוא של מי שפוטר בסמוך לתום שנת עבודתו הראשונה ופיטורים אלו יכולים להחשב כפיטורים שבאו להתחמק מתשלום פיצויים. אם אין בכוונת המעסיק לשלם לך פיצויים, פנה אליו בכתב וציין כי אם לא ישולמו הפיצויים - תגיש תביעה בביה"ד לעבודה. בהצלחה.
כן - דמי הבראה מגיעים לעובד רקכן ,ניתנה לי הודעה של 14 ימים,
והאם זה הגיוני שלא מגיעה לי הבראה על משך הזמן הזה? (זה מה שהחשבת שכר טענה)
למרות תגובתו של יוסאריאן?כן - דמי הבראה מגיעים לעובד רק
לאחר שנת עבודה אחת. במקרה של דמי הבראה - אין קביעה כי פיטורים בסמוך לתום שנת העבודה הראשונה יחשבו כנסיון להתחמקות ולכן - לא ניתן לחייב את המעסיק לשלמם. ממליצה לך בחום לדרוש את הפיצויים - לגביהם יש לך עילה מאוד מבוססת לתביעה.
למה??????
אז ככה:למה??????
אני לא מבין למה את חושבת שיש לו סיכוי טוב לזכות בפיצויים (אלא אם את ממליצה לו לשקר ולהכחיש את טענת המעביד שאלה היו פיטורים בגלל סגירת המחלקה). בהנחה שהוא ידבר אמת, ברגע שהוא יעיד והמעביד ישאל אותו אם זה נכון שהפיטורים היו בגלל סגירת המחלקה - תהיה הצדקה לדחיית התביעה.
אני דווקא אוהב להתווכח.אז ככה:
ולמרות שאני שונאת להתווכח ובדרך כלל אומרת את דעתי פעם אחת - היום בא לי לענות לך. כפי שכתבתי, אני ממליצה לעובד לפנות תחילה במכתב למעביד וחושבת שיש לו סיכוי לקבל את פיצויו אם המכתב יהיה מנוסח כראוי (ולא צריך לשקר!). ובנוסף - סביר להניח שאם יש מחלקה אחת - יש עוד מחלקות - למה המעביד לא יכול היה למצוא לו תפקיד במחלקה אחרת? וזה לא הנתון היחיד שחסר בשאלה. הנה דוגמאות לנתונים נוספים שחסרים: האם כל המחלקה החלה העסקה באותה תקופה? מה הסיבה לסגירת המחלקה דווקא במועד זה? האם יש עובדים רבים נוספים ממחלקה זו שנמצאים שבועות ספורים לפני סיום שנת עבודה? וזה מביא אותי גם לבהיבט המדיניות שלי: אני חושבת שעל בסיס הנתונים שהשואל הביא בפורום זה לא מקרה שנכון בו לענות לשואל באופן חד משמעי שאין לו סיכויים. ולכן אני מעדיפה לא לתת לו תשובה שלילית, אלא לגרום לו לשקול לעשות שעורי בית, ולבדוק את האופציות שלו בצורה קצת יותר רצינית. פורום הוא פתרון ראשוני ביותר - ואני רואה בכך את יעודו. לא חושבת שבאנו לפה בכדי לפתור לכולם את הבעיות שלהם, אלא יותר בכדי להבהיר להם מהן זכויותיהם ולעורר אותם לבדוק לעומק את האפשרויות שלהם. זהו. אני חושבת שגמרתי להתווכח להערב. לילה טוב.
תראה, הבעייה היא שכרגע אני נמצאלמה??????
אני לא מבין למה את חושבת שיש לו סיכוי טוב לזכות בפיצויים (אלא אם את ממליצה לו לשקר ולהכחיש את טענת המעביד שאלה היו פיטורים בגלל סגירת המחלקה). בהנחה שהוא ידבר אמת, ברגע שהוא יעיד והמעביד ישאל אותו אם זה נכון שהפיטורים היו בגלל סגירת המחלקה - תהיה הצדקה לדחיית התביעה.
לדעתי, זה לא משנה.תראה, הבעייה היא שכרגע אני נמצא
במחלה עקב תאונת דרכים.במידה וכל זה לא היה,אזי היתי ממשיך לעבוד לפחות עד-15/12/2004 לפחות, ככה שזה היה יוצא ממש קרוב לשנה שלי!
מספר נקודות לבחינה.תראה, הבעייה היא שכרגע אני נמצא
במחלה עקב תאונת דרכים.במידה וכל זה לא היה,אזי היתי ממשיך לעבוד לפחות עד-15/12/2004 לפחות, ככה שזה היה יוצא ממש קרוב לשנה שלי!
אז ככה לגבי שאר המחלקה, רובםמספר נקודות לבחינה.
לא ציינת, מה קורה לגבי יתא העובדים במחלקה. האם פוטרו ? אם כן, לאיזה תאריך? אם רובם פוטרו ותאריך הפיטורים מאוחר מ 28/12/04, אזי תוכל לטעון שגם אם הפיטורים נבעו בגלל סגירת המחלקה, לגביך הם הוקדמו, כדי להתחמק מתשלום פיצויים ודמי הבראה. אם כל המפוטרים פוטרו באותו יום ולכל אחד נתנה הודעה מוקדמת לפי חוק על פי תקופת עבודתו (וגם אצלך כך) אזי , כנראה לא יהיה בסיס לטענה כזו. אם חלק ניכר מן העובדים מועברים לתפקידים אחרים בחברה, ואתה בין הבודדים שמפוטרים , תוכל לטעון שפיטוריך נבעו מכך שאתה נמצא בחופשת מחלה. הבעיה היא , שהחוק איננו מגן על עובד חולה מפני פיטורים. רק אם תוכיח שמחלתך (קרי תאונת הדרכים) גרמה למוגבלות הפוגעת ביכולתך לעבוד בעבודות מסוימות אך לא בעבודה הנוכחית שלך, יתכן ותוכל והסתמך על החוק המגן על עובדים עם מוגבלויות מפני פיטורים. אם תצליח להראות שכל המפוטרים הם עובדים שאינם זכאים לפצויי פיטורים, יש סיכוי טוב לטענה שפיטוריך נבעו כדי להתחמק מפצויי פיטורים תוך ניצול האירועים של סגירת המחלקה ומחלתך.
זה רק לרעתךאז ככה לגבי שאר המחלקה, רובם
פוטרו, חלק לפניי וחלק אחריי.מה זה אומר אחריי? במידה ולא הייתי בחופשת מחלה,אזי הייתי ממשיך לעבוד לפחות ואני מדגיש לפחות עד ה- 15/12/2004 ואם לא אז יותר,עקב כך שמעבירים ציוד למקום אחר וחלק מהציוד יוצא למכירה,ואני הייתי אמור להישאר בעבודה במשך הזמן הזה אך עקב הנסיבות השאירו מישהו אחר במקומי שכבר קיבל מכתב פיטורים,אבל דחו לו את זה כדי שישאר במקומי!
שאלה אחרת שאולי קשורה.זה רק לרעתך
אם היית כשיר לעבודה והיו מקדימים את פיטוריך ומעסיקים עובד אחר בתפקידך לתקופת המעבר, ניתן היה לטעון שפיטוריך הוקדמו כדי להתחמק מתשלום פצויי םיטורים. אבל אין לצפות ממעסיק שמתכוון לפטר אותך בכל מקרה בזמן הקרוב ביותר להמשיך ולשלם לך שכר/דמי מחלה, רק כדי שתהיה זכאי גם לפיצויי פיטורים. המחלה/תאונה בכל מקרה איננה מגן מפני פיטורים , אלא סיבה אפשרית נוספת לפיטורים חוקיים.
אף אחד לא יודע?שאלה אחרת שאולי קשורה.
יש איזשהו חוק לגבי העלאות בשכר במשך העבודה או הטבות אחרות?
מקפיץשאלה אחרת שאולי קשורה.
השאלה לא מובנתמקפיץ
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.