שלום

Roger Axe

New member
שלום

שלום לכולם אני קצת חדש בעניין ולא כ"כ יודע איך משחקים או איך יוצרים דמות... הייתי שמחח להיפג עם מישהו שמבין ושיודע להסביר או אפילו אם אפשר להסביר את זה פה בקצרה... כי קניתי את הספרים והם קצת מסובכים מידיי... תודה (:)ש

Nihau

New member
כמה שאלות.

1. איזה ספרים? איזו שיטה? 2. איזה סגנון של סיפור היית רוצה לחוות? ממה היית נהנה? 3. משחק תפקידים זה משחק קבוצתי... מינימום של 2- מנחה ושחקן. עדיף 4. מי מהם אתה רוצה להיות?

Roger Axe

New member
אז ככה...

קניתי את הספר "המדריך לשליט במבוך" וזה קצת מורכב מידי... אני מעדיף סגנוןם פנטזיה כמו מבוכים ודרקונים ולא ממש משנה לי להיות שחקן או מנחה....

Nihau

New member
אז ככה...

שיטת מבוכים ודרקונים דורשת לפחות שני ספרים- ספר לשחקן והספר שלך שהוא הספר למנחה. כדי לבנות דמויות ולהבין איך מתנהל המשחק כשחקן אתה צריך את הספר לשחקן. כדי לבנות את עולם המשחק ולתכנן את ההרפתקאות שאתה תנחה עבור השחקנים שלך אתה צריך את הספר "לשליט המבוך" זו הייתה התאוריה על כל מקרה. ללמו לשחק מספרי המשחק זה כמו לקרוא ספר תיאוריה על נהיגה ואז לנסות לנהוג על באמת. יש אנשים שמצליחים בזה מצויין אבל הרוב נתקלים בבעיות כשהם באים ליישם מה שרק קראו עליו רשימת הוראות ולא ראו או חוו על בשרם איך זה עובד. כדי באמת להבין איך לשחק ולשחק בכיף מומלץ בחום למצוא מנחה טוב מנוסה שיעזור לך להבין איך המשחק מתנהל ואיך אתה יכול להנות ממנו הכי הרבה בהתאם להעדפות שלך. לרוץ עם המנחה המנוסה והטוב הזה כמה וכמה חודשים עד שיש לך תחושה טובה איך זה עובד ואז לנסות להנחות - מנחה טוב גם יעזור לך ללמוד איך להנחות בצורה טובה. זה עוזר אם יש לך כמה שחקנים טובים שיעזרו לך להריץ את ההרפתקאות שאתה מנחה במקום לעצור על שטויות ולריב איתך על חוקים באמצע המשחק. הבעיה בעיצה המצויינת הזו שלי היא "מה זה מנחה וטב ואיך אני מוצא כזה?" על זה אין לי תשובה מתחכמת חוץ מלנסות כל מיני מנחים וכל מיני סוגי הרפתקאות עד שתגבש לך דיעה מה טוב לך ואז תדבוק בו עד שתמצה ממנו את מה שאתה צריך כדי להתחיל קבוצה משלך. התנסויות קצרות ומעניינות כאילה אפשר למצוא בכנסים של העמותה לקידום משחקי תפקידים- כנסים כמו "ביגור" בפסח או "אייקון" בסוכות ועוד כל מיני כנסים קטנים פה ושם שלרוב מפורסמים גם בפורום הזה. מקווה שעזרתי. אם בכל זאת תחליט להתחיל קבוצה משל עצמך תחזור אלינו עם שאלות, כמה שיותר שאלות וכמה שיותר פירוט יעזרו לנו לעזור לך.

יצירת דמות

ההסברים בנוגע ליצירת דמות נמצאים בספר השחקן, ואמור להיות שם תרשים לפי שלבים שמסביר את זה. השלבים הם, בקצרה: 1) קביעת תכונות. 2) בחירת גזע. 3) בחירת מקצוע. 4) בחירת כשרונות ומיומנויות. 5) הצטיידות.

כמובן שיש גם את החופשיטה

שיטה (יש כאלה שיקראו לה חוסר שיטה) שלא מבוססת על חוקים וספרים אלא עולם שנקבע ע"י השחקנים או שהמנחה יוצר (בהנחה שיש מנחה) התוצאות של הפעולות מבוססות על החלטת השחקן או המנחה (שוב בהנחה שיש מנחה) בשיטה מומלץ לשחק עם שחקנים בוגרים (מנטאלית לא בהכרך מנוסים) כי בשביל חלק מהשחקנים זה יותר מדי חופש והם לא יודעים להגביל את עצמם. אני אישית מעדיף את החופשיטה, בהצלחה. בוב

Nihau

New member
חופשיטה תמיד מועדפת עלי אבל

היא קשה מאוד למתחילים, בעיקר אם אין מנחה מעולה עם מומחיות בהנחייה למתחילים בחופשיטה

מירטל

New member
יש שתי אפשרויות :

כשיש לך דמות מוכנה בראש - מבחינת מראה, מיומנויות וכו', אז כן, שיטה רק תפריע ( איך אפשר לדחוף את שלושת הדמויות של ג'ו לתוך אותה קטגוריה של לוחמים זה דבר שלא מובן לי). אם אין, יכול להיות שקווי השיטה יקלו עליך.

DDN

New member
ברוך הבא

איזה ידע חסר לך, הטכני, או הרקע? אם קנית את הספר לשחקן, אתה פשוט צריך לעבור על פרקי הספר הראשונים, הם מסבירים יצירת דמות. כמובן, שאתה מוזמן לשאול כאן יותר שאלות בנושא.

0Pandemonium0

New member
ברוך הבא.

אתה יכול להישאר כאן וללמוד כל מה שאתה צריך לדעת

Roger Axe

New member
תודה

תודה רבה לכולכם ((:) אם יהיו לי עוד שאלות אני אדע לאן לפנות ((:) תודה רבה רבה...

למעלה