שלום

שלום

רציתי בבקשה לדעת מדוע חייבת האישה ללכת עם גרביים! פעם אמר לי איזה רב שמותר ללכת בלי גרביונים האם יש באמת כאלו שמקלים בעניין זה או שיכול להיות שלא הבנתי אותו נכון? בשורות טובות ושבת שלום סיון

אופירA

New member
מנהל
למה גרביים

הלכות הצניעות שהובאו בתשובה שבקישור מעולות - מפורטות ומסבירות בדיוק איך. לפי ההלכות הללו, הרגל צריכה להיות מכוסה עד כף הרגל (והיות שאין מכובד לאיש או לאשה ללכת יחף ברחוב, גם כף הרגל צריכה להיות מכוסה). כל חלק מהשוק צריך להיות מכוסה - ומכאן החיוב בגרביים. בשם הרב עובדיה יוסף מובא שאפשר להקל אם כל השוק עד כף הרגל מכוסה בחלוק ארוך או בחצאית, שאינה חייבת לגרוב גרביים. (אבל אם רוצים לסמוך על זה, מוטב לעשות זאת רק בבית, משום שברחוב חצאית כזו תיסרח על הרצפה תוך כדי ההליכה, והרי חוכא ואיטלולא ממש. ובחלוק בשום אופן לא ראוי ללכת ברחובה של עיר!). חז"ל הגדירו אילו חלקים מהגוף מעוררים מחשבות, אילו מעוררים פחות מחשבות ואילו אינם מעוררים מחשבות בכלל. כשם שכף היד, הפנים והצוואר אינם מעוררים כלל מחשבות, ואילו הירך והזרוע מעוררים מחשבות בדרגה גבוהה, כך השוק מעוררת מחשבות בדרגה נמוכה. ולכן מותר לכסות את השוק בבגד צמוד, כגון גרב, ואין צורך בבגד רחב (אבל את הברכיים צריך לכסות בכל מצב, ולכן החצאית צריכה להיות מספיק ארוכה שתכסה את הברך בכל תנועה ותנועה). ולגבי אמת היד - יש טוענים שלא מעוררת מחשבות כלל, ויש טוענים שמעוררת מחשבות בדרגה נמוכה, ולכן יש המורים לכסות את האמה עד לכף היד ויש שמתירים לחשוף את האמה עד מתחת למרפק.

תודה רבה לשניכם

עדיין קצת קשה לי עם זה קשה פתאום לעזוב את כל החצאיות 3/4 שלי למרות שהן לא כאלה קצרות אבל כנראה שאני יעבור לחצאיות ארוכות כי קשה לי גרביונים... יש בעיה ללכת עם חצאית ארוכה אבל עם סנדל?

למעלה