שלום!

ZoharLife

New member
שלום!

לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא קלפי הטארוט, וככל שאני מתעמקת בו יותר, כך אני שמה לב ליותר רבדים ומשמעויות עמוקות שמסקרנות מאוד. זה אחד הנושאים במטאפיסיקה שככל שתעמיק בו יותר תגלה עוד מעגלים נסגרים ואמיתות מיסטיות שמוכחות. רציתי לשאול אתכם למה סדרת המטות, שמתחילה ברוח רעננה של עשייה, נדודים, יוזמה, נגמרת בכישלון (?), הרי זה יסוד האש, שהוא האנרגיה הראשונית, הזיק ההכרחי לכל מהלך. כמו כן רציתי לשאול, אם אני רואה בפריסה שהקלפים ענו תשובה שלילית על שאלה מסוימת, האם ניתן לראות בכל מסר שהם מנסים להעביר ולאו דווקא תשובה? כלומר, אם שואלים על מערכת יחסים והקלפים נותנים את 10 המטות, האם הם באים להראות לנו משהו על איכותו של הקשר והדרכים לשפרו או שהם פשוט אומרים "לא יילך"?

רשף כשף

New member
../images/Emo45.gif

מאוד מומלץ למצוא את המסר ולהימנע משאלות כן ולא. להוריד את הקלפים לשאלות כן ולא זה כמו להוריד אותם לזנות, לשטח אותם לרמה הכי שטחית שאפשר ולהכריח אותם לתת תשובה קבועה מראש. כמו כן, מומלץ לנסח את השאלה עליה הקלפים יוכלו לענות לך. כלומר- להתאים את השאלה לתשובה: אם מישהו רוצה לדעת "מה יהיה" בנושא מסויים בחייו, אני מבקשת ממנו למקד את השאלה ל"מה היית בדיוק רוצה לדעת בנושא זה", על מנת לענות לשואל את התשובה הברורה ביותר האפשרית. לעיתים אנו מגיעים למצב של שאלות ותשובות לפני הפריסה שבעצם ממצות את עצמן ומביאות למסקנה שלא צריך לפרוס. לעיתים השאלה כה ברורה שגם התשובה עליה ברורה מאוד, והמיקוד המתקבל משאלה של שלושה קלפים לא מצריך שאלות המשך. בעקרון אני נמנעת ככל הניתן מהגדרת חוקים, אבל יש חוקי שאלה שאני משתדלת (לא תמיד מצליחה) לא לעבור עליהם: 1. מתי יקרה מאורע מסויים (עדיף לשאול- מה עלי לעשות על מנת שהמאורע יקרה בקרוב) 2. מה X חושב עלי (עדיף לשאול- מה עלי לדעת על היחסים ביני ובין X) 3. האם אצליח (עדיף לשאול- מה עלי לעשות על מנת להצליח) 4. שאלות כן/לא

ZoharLife

New member
אהבתי../images/Emo20.gif

אני מתחברת לגישה הזאת, תודה. מה לגבי השאלה שלי על סדרת המטות?

starot

New member
סדרת המטות נשענת על האגדה היוונית

גיזת הזהב שהיתה מרבד יפהפה עשוי מפרוות כבשת זהב. ג'ייסון הגיבור היווני החליט להשב לעצמו את כתר המלוכה. מלך האי היווני התנה את וויתורו על הכתר בהבאת גיזת הזהב על ידי ג'ייסון מזרועותיו של דרקון אימתני. ג'ייסון וגיבורים שהיו איתו נלחמו בדרקון הכריעו אותו, וגיזת הזהב שבה אל ג'ייסון. עד כאן הסיפור בששת קלפי המטות הראשונים. מכאן החלו בעיות כמו מלחמות פנימיות כאשר כל אחד רוצה לקחת לעצמו את הניצחון על הדרקון. הספינה שטה במים סוערים והתנפצה, או לפי נוסח אחר ג'ייסון הצליח לחזור לאי וגילה שהמלך נרצח על ידי בנו שלא הכיר בהטחות אביו. ג'ייסון התשוש נקבר תחת ביתו כשקורת הבית קרסה. בעיקרון סידרת המטות מלמדת אותנו איך להשתמש נכון באנרגיות שלרשותנו.

starot

New member
בין אזעקה אחת לשניה אנסה לכתוב על

יתר הסדרות. סידרת הגביעים: סייקי (פירוש שמה הוא נפש) היתה עלמה יפהפיה ביוון. היא היתה כה מקסימה עד שאפרודיטה אלת האהבה קינאה בה ושלחה לאביה של סייקי מגדת עתידות, אשר אמרה לו שלמען שלום עירו, עליו להקריב את בתו למפלצת הנוראית באי יווני אפל. סייקי נקשרה לצוק באי האפל, אך ארוס אל האהבה, בנה של אפרודיטה, הבחין בה לפתע. מופתע מיופיה, דקר עצמו בחץ ,ומייד התאהב בסייקי היפה. אפרודיטה החליטה לשים את אהבתו למבחן והרשתה לו להנישא לסייקי, בתנאי שזו לעולם לא תוכל לראותו ולעולם לא תדע כי נישאה לאל. סייקי וארוס נישאו אולם סייקי יכלה לפגוש בארוס רק בלילות. אחיותיה של סייקי אשר קנאו בה על גורלה הטוב, החלו לשאול אותה על בעלה ואמרו לה כי בודאי נישאה לאדם אשר בודאי מתבייש במעשיו, אם אינו מגלה לה את עצמו, או אולי הוא כה מכוער ואף מפלצתי, אם אינו מראה לה את פניו. חששות החלו למלא את ליבה של סייקי, ובאישון לילה היא לקחה עששית וקרבה אותה לפניו של ארוס הישן. לתדהמתה גילתה בחור יפה תואר לצידה, ואף זיהתה אותו מיד כארוס. באותו רגע נשפכה טיפת שמן מן העששית על ארוס, והוא כשהבין כי נבגד על ידי אשתו, נמלט בבהלה ממיטתו וההיכל שעל האולימפוס נעלם וסייקי מצאה עצמה שוב על האי האפל. סייקי שאהבה את ארוס בכל ליבה הבינה שטעתה. היא אף שקלה להתאבד ובתפילתה לאפרודיטה ביקשה להחזיר אליה את בעלה, אותו אהבה כל כך. אפרודיטה ריחמה על כלתה ונענתה לקריאתה. היא הטילה על סייקי משימות קשות אולם סייקי עמדה בכולן.זאוס מלך האלים הסכים להסיר את הנדר שנדר ארוס כדי שהאחרון יוכל להיות שוב עם כלתו, למרות שראתה את פניו. זאוס ואפרודיטה שידעו על האהבה האמיתית בין ארוס לסייקי החליטו לאפשר את איחודם וכך אכן קרה, וארוס וסייקי חיים חיי אושר עד היום הזה.

ZoharLife

New member
../images/Emo140.gifתודה רבה! ואני מקווה שהקטיושות

יירגעו כבר...

dmmr

New member
אני מבינה שלמדת אצל שגיא.....???

זה נשמע כמו חומר שלו.......

מעניין מאוד ../images/Emo13.gif

לגבי סדרת המטות, אכן היא מקושרת ליסוד האש (בדרך כלל) - יסוד שקיים גם באסטרולוגיה שם אנו מוצאים את המזלות טלה, אריה וקשת מורכבים על בסיס היסוד הזה, כמו גם הכוכב מארס שמתאר את מקווה האנרגיות ממנו אנו שואבים את הכוחות שלנו בעשייה. התכונות של האש בין השאר הן יוזמה וצורך לפעול ולהיות בתזוזה, כשזה משתלב עם תכונות של קוצר רוח, חוסר שקט, חוסר סבלנות. בן אדם עם שילוב חזק של מארס יהיה מאוד אקטיבי ויוזם אך גם יחסר בסבלנות עם נטייה לעזוב דברים באותו השלב בו נגמרת היוזמה הנלהבת והם הופכים לשגרה. צריך לזכור שאש לא יכולה להחזיק הרבה זמן, ותמיד בשלב מסויים היא ניכבת. בגלל זה הקלף האחרון בסדרה הוא כה מבאס. נגמרה ההתלהבות, ונשארו רק ההתחייבויות שלנקחו במשך התהליך.

ZoharLife

New member
הבנתי...

ממש מעניין, תודה על ההסבר! מה לגבי שאר הסדרות? מדוע כל אחת מהן נגמרת לדעתך כמו שהיא נגמרת?

גביעים, חרבות ומטבעות

הגביעים מקבילים ליסוד המים, מזלות סרטן-עקרב-דגים והירח המייצג את עולם הרגש שלנו במשך הזמן אנו עוזבים את הדברים שאנחנו לא מרגישים שלמים רגשית איתם ודובקים בדברים שגורמים לנו להרגיש טוב, ובסופו של דבר אנחנו נשארים רק אם הדברים הטובים והנכונים עבורינו. החרבות מקבילים ליסוד האוויר (הטהור), מזלות תאומים-מאזניים-דלי ומרקורי המייצג את העולם השכלי שלנו אמנם נדמה שסדרת החרבות מוציאה דווקא את השלילי שביסוד האוויר, אך מהיכרות עם אנשי אוויר טהורים (במפה אסטרולוגית כוללת) אני מוצא שהם אכן יכולים להיות קרים מאוד וחסרי רגש. ביסוד הזה יותר מדי מחשבה וחוסר יישום דברים בשטח, הרבה מילים ריקות מתוכן, יש המון ילדותיות, "צחוקים" - גם על חשבון רגשות של אחרים, חוסר התחשבות, ולעתים גם הצדקה שכלית של דברים שליליים. מחשבה יתרה יכולה להיות מאוד שלילית ונטייתה לחפור תחת כל מאמצינו, ליצור לנו פחדים וחששות ולשתק אותנו. אם אנחנו לא מגבים את הרעיונות שלנו והתקוות שלנו בפעולה ויישום בפועל אנחנו מזמינים על עצמינו כישלון וצער, ולכן הקלפים שבסוף הסדרה. המטבעות מקבילים ליסוד האדמה, מזלות שור-בתולה-גדי וונוס (לפחות בצד החומרי שלה) המייצגת בין השאר את הנאות החושים והאסתטיקה היסוד מדבר בעיקר על חומר וצמיחה חומרית. כמו כן יש צורך ונתינת ערך רב ליציבות וביטחון (האדמה היציבה תחת רגלינו). יש חיפוש אחר הנאות החושים המתקבלות מהחומר - האסתטיקה הנועמת בעין, הצלילים הנועמים באוזן, הריחות הנועמים באף.... יש ביסוד אלמנט של אגירה, ולכן כשאנו מגיעים לקלף התשע והעשר אנו כבר רואים את העושר החומרי שהצטבר במשך הסדרה.

למעלה