שלום!

שלום!

שלום, רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה ויש לי שאלה או שתיים בשנים האחרונות אני שומע את האלבומים מהתקופה המוקדמת של GENESIS (שנות ה-70 וה-80 המוקדמות), כלומר את האלבומים: Selling england by the pound foxtrot the lamb lies down on broadway duke a trick of the tail nursery cryme tresspass התחלתי לשמוע את selling england ומשם המשכתי בחיפושים אחר אלבומים של ג'נסיס באותו סגנון, ומאותה תקופה. מצאתי אלבומים אחרים מתקופת שנות ה-80 שלהם שהיו שונים משמעותית, ובהחלט פחות אהבתי אז השאלה שלי היא בעצם, האם האלבומים שציינתי נחשבים רוק מתקדם? כי נאמר לי שזה רוק מתקדם אבל אני לא בטוח. ואם כן, אז אילו להקות נוספות אפשר למצוא באותו סגנון? מישהו פה מכיר את ההרכב the gentle giants? זה דומה? תודה לעונים

epitaph

New member
לגבי השאלה הראשונה, כן.

האלבומים המוקדמים של ג'נסיס נחשבים רוק מתקדם (דיוק לא ממש נכנס לתחום, אגב). לגבי השאלה השנייה, Gentle Giant וכרים בסגנון ולדעתי הם בין אבני היסוד שלו, הם לא עלומים או משהו ובזמן האחרון גם יצאו להם רימאסטרים חדשים ששווה לבדוק ברוב חנויות הדיסקים תוכל למצוא כמה שניים או שלושה דיסקים שלהם ב"מבצע הדובדבן" או מבצעים דומים ולדעתי כדאי לך להתחיל משם. לגבי עוד אלבומים מאותו סגנון, אני אתן כאן את הלהקות היותר מוכרות של הג'אנר: קינג קרימזון, יס, קאמל, רנסאנס, ג'טרו טאל. תבדוק את אלה ומה שתאהב תאהב ומה שלא, לא. וכמובן, ברוך הבא לפורום.

תודה!

כן שמתי לב שדיוק הוא קצת שונה מהשאר אבל גם בו יש שינויי קצב ומקצב מעניינים, ואפילו איזה "ניתוח מוח" מדי פעם... אני אנסה את מה שאמרתי, ושוב תודה

אדם זאב

New member
gentle giant

ממליץ לך בחום להתחיל עם Octopus או עם האלבום The Power and the Gloryטיפ נוסף ושימושי הוא להכנס לאתר מתקדם, ותוכל להכיר שם כמות גדולה של אלבומים ולהקות בעברית. אתר נוסף ממומלץ הוא progarchives צרפתי לך לינקים לשניהם תהנה

ג'נסיס וג'נטל ג'ייאנט

היי שאול הטרקטור, האלבומים בשנים 1970-1976 נחשבים, רובם ככולם, פרוגרסיביים. החל משנת 1977 והלאה הכיוון הופך פחות ופחות פרוגרסיבי. בשנות השמונים - פופ טהור. בביוגרפיה של ג'נסיס תוכל למצוא הסברים וניתוחים, כולל קישורים לביקורות מעמיקות יותר. לגבי ג'נטל ג'ייאנט - כנל ביוגרפיה מלאה עם הפניות לביקורות.

למעלה