שלום

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
שלום

פגשתי במקרה אזכור של הספר באיזה מקום, ומאחר שאפשר לומר שאני חובב פנטזיה, חשבתי לקנות את הספר. ובכן, לפני שאני הולך לעשות צעד כה דרסטי... אני מעוניין לשמוע מכם כמה דברים על הסידרה. למשל, א. מה הרקע של הסיפור? ב. האם הסדרה הזו (שהבנתי שהיא עדיין לא גמורה) באמת מדהימה ויפה ומעניינת? (נא להשתדל להיות אובייקטיביים...) ג. האם הסידרה הזו לדעתכם יותר טובה מסדרות פנטזיה אחרות? (כנ``ל...) תודה מראש על העזרה.

karkason

New member
תגובה

הרקע של הסיפור הוא מלחמת השושנים באנגליה במאה ה15 לדעתי הסדרה הזו טובה מסדרות פנטזיה אחרות יש ביקורות על הסדרה בקישור http://www.hdm.co.il/winterfell/page.php?id=107

deathstar

New member
תשובות

הרקע של הסיפור - די קשה לתמצת את הרקע. הסיפור מתרחש בעולם דמיוני, בתקופה שבה העולם מחולק לממלכות פיאודליות. בסיפור יש רקע פנטסטי, אך הוא דומה יותר לקסמים בסיפור של טולקין (דהיינו בקמצנות וזהירות) מאשר ברומח הדרקון או שאר ספרי הפנטזיה. יש מספר ביקורות באינטרנט, חפש אותם או באתר www.hdm.co.il/winterfel. לדעתי, הסידרה הזו היא אחת מסדרות הפנטזיה הטובות ביותר שקראתי אם לא הטובה ביותר. הספר פשוט מדהים. היא טובה בהרבה מסדרות אחרות. אבל כמו כל דבר בחיים - יש לסדרה גם חסרון משמעותי. החסרון הוא שהסדרה אכן לא גמורה. נכתבו כבר 4 ספרים מתוך 7 מתוכננים, אבל הסופר (ג.ר.ר. מרטין) כותב די לאט, כך שלא ידוע מתי הסדרה תסתיים. יש כאלו שזה מפריע להם יותר מהאחרים, לכן אתה צריך לקחת את זה בשיקולים שלך.

האבק

New member
שכחת L אחת בקישור לוינטרפל ../images/Emo13.gif

בקשר לנושא הראשי - סדרת 'שיר של אש ושל קרח' נחשבת היום לאחת מסדרות הפנטזיה הטובות ביותר, אם לא הטובה ביותר. בשונה מספרי פנטסיה אחרים - היא הרבה יותר ראיליסטית. תמצאי פה פוליטיקה, סקס, מלחמות, דם ותחככים בשפע (יש האומרים שיותר מדי). כמו שרן אמר - כמות הקסם וה"פנטסטיות" בספרים היא קטנה, ומוחבאת ומשתלבת יפה עם האוירה והעלילה ולא דחופה בלחץ ונכפית על העלילה כמו ספרי פנטזיה נוסחתית. בקיצור - אני מאד ממליץ לך לקרוא את הספר. הספר עצמו יקר לקנייה, אז אם את לא מוכנה להשקיע בינתיים בספר שאת לא בטוחה שתאהבי - קחי מהספריה ואני מבטיח לך שאת ההמשכים את כבר תקני
דבר אחרון - את מוזמנת לקרוא ביקורות ומידע נוסף על הסדרה באתר Http://www.hdm.co.il/winterfell אה, וברוכה הבאה

myochay

New member
דבר אחד אני לא מבין

איך את מצפה לקבל תשובות אוביקטיויות בפורום מעריצים של הסדרה. חוץ מזה אני יכול להגיד לך שזה אחד סדרות הפנטטזיה הטובות ונראה לי שהבסיס לכך זה הראליסטיות בסדרה שבאה בניגוד לאופי הכללי של ספרי הפנטזיה האחרים.(כמובן שלא כולם)

ljs

New member
א. אני בן../images/Emo11.gif

ב. ביקשתי להשתדל... מי שלא יכול, שיענה תשובות סובייקטיביות...
ו... תודה לכל המגיבים,
כנראה שאני באמת אקנה.

כריכרכה

New member
כמו שכוכב-המוות אמר

החסרון הגדול הוא שמדובר ביצירה בלתי-גמורה, ולהערכתי יעברו עוד לפחות 10 שנים עד שתסתיים כתיבתה, אם בכלל. מעבר לכך, כמעט כל הקוראים מסכימים שהספר הרביעי הוא הגרוע מכולם כך שיש לנו כאן חשש שגם הבאים יהיו טובים פחות. אני באופן אישי מתחרט על שהתחלתי לקרוא את הסדרה וממליץ לאחרים לא להתחיל לקרוא אותה לפני שכתיבתה תסתיים, כי זה מאוד-מאוד מתסכל להמתין שנים לספר הבא.

deathstar

New member
לא צריך להגזים

הרבה מסכימים שהספר הרביעי *פחות טוב* מהקודמים, לא *הגרוע* מכולם, יש הבדל. הספר הרביעי הורכב בחלקו בנקודות מבט "משעממות" בעוד שהחמישי יורכב מהדמויות שאנחנו יותר אוהבים ומחכים להם. (הסבר למי שעוד לא קרא את הספרים - שיר של אש וקרח כתובה בשיטה של נקודות מבט (POV בלעז), כלומר חלק מהדמויות מספרות את הסיפור מנקודת המבט שלהן. לכן, כל קורא יכול להזהות ולהתעניין בדמויות שהוא אוהב. הספר הרביעי הורכב מנקודות משעממות יחסית, לכן הוא נחשב פחות טוב. החמישי אמור להכיל את הנקודות המעניינות יותר).

האבק

New member
../images/Emo45.gif

זה לא שהספר גרוע, הוא פשוט פחות טוב מהקודמים, שהציבו רף גבוה מאד.

SashTheRed

New member
ועוד דבר

קודם כל, כן, סדרה מעולה. הסדרה היחידה בעולם, שממש התמכרתי אליה ולא יכלתי להפסיק לקרוא. אבל דבר אחד שאף אחד לא הזכיר: אם אתה מתחת לגיל 18, לפי חוק הרייטינג או לא יודע מה של ישראל, אסור לך לקרוא את הספר הזה, בגלל שיש בו קטעים............... די סוטים..... הם לא רבים, אבל האלה שיש הם מפורטים יותר מקלטת פורנו, אם יש כזה דבר. אבל אם אתה לא שם על החוק (אני ממש לא שם. קראתי אותו בגיל 16 או 17), אז זה אחד הספרים הכי מהנים שקיימים. כל מי שנתתי לו אותו, התלהב ממנו. למרות שרבים מהם לא סיימו, כי הסדרה היא ממש שמנה. ארבע ספרים, בכל אחד מינימום 800 עמודים, אז תכנס רק אם אתה מוכן למחויבות זה. חח בהצלחה בבחירה :)

deathstar

New member
די עם ההגזמה

תראה סרט פורנו, קרא שיר של אש וקרח, ואז תגיד לי אם באמת הספר יותר מפורט מסרט פורנו. נכון, יש קטעי סקס, אבל הם לא רבים, לא על זה מבוסס הספר, וגם אם אתה לא בן שמונה עשרה תוכל לקרוא ולהנות מהספר. למען האמת אני מכיר מספר דתיים שקראו ונהנו מאוד מהספר. הא, וגם מי שלא מן שמונה עשרה יכול לקרוא את הספר. מה הטמטום הזה? אתה חושב שאם אני אכתוב פה "זין" זה אוטומתית הופך את ההודעה שלי לכזו שרק בני שמונה עשרה ומעלה יכולים לקרוא? תתפלא, אבל ממש לא.

SashTheRed

New member
וואו

לא ציפיתי שתגובה שלי תעורר כאלה תגובות חריפות.... זה סתם הייתה בדיחה... O_O'''

deathstar

New member
לא תגובה חריפה

פשוט צריך להשים דברים בפרופורציה, זה הכל.

Maleficent

New member
אני קראתי את הספר בגיל 14 ../images/Emo6.gif

באמת שהקטעים המיניים בספר, על אף היותם בוטים, מעצימים את חווית הקריאה. הבעיה שהייתה לי כשקראתי את הספר לראשונה היא עם כמות הדמויות (ולא רק דמויות ה POV). בסיפור ישנן המון דמויות, ולכן יש להתרכז היטב כשקוראים את הספר ,על מנת למנוע בלבול. ושוב, כפי שאמרו כבר לפני - הספר מדהים. קני אותו!

NacroMittler

New member
אכן

ברוב ספרות הפנטזייה (ובכלל) ישנה נטייה להפנות עורף לנושאים שנחשבים בעניי החברה המודרנית בוטים ולא נאותים כגון אלימות, מין ואפילו עשיית צרכים... כשקראתי לראשונה את רומח הדרקון, למשל, יצא לי לחשוב לא פעם אם חצי אלפים וקנדרים לא צריכים להשתין, מאחר ולא מדברים על כך. שמחתי לראות שבשא"ק כן יש התייחסות לכך. זה מוסיף לחווית הקריאה ומעביר את ההרגשה שהדמויות הן אנושיות לחלוטין ולא חצי-אלף וקנדר דימיוניים.

deathstar

New member
זה מאוד תלוי

כאשר עשיית צרכים משרתת את העלילה אז צריך להכניס אותה, וכנ"ל לגבי אלימות ומין. הייתי מאוד מתאכזב אם מרטין היה מתחיל לכתוב על הנושאים האלו אם זה לא היה משרת את העלילה, כי אז זה סתם היה מיותר.

mariats

New member
גם אני קראתי בגיל 14 :X

לפי דעתי זה היופי שבספר שהוא כולכך מציאותי וגם נותן טיפים לעתיד! טוב..סתם ^^'' עובדה שאופוס לא פירסמו כול הזהרת גיל יחד עם הספר וזו מהסיבה הפשוטה שהסקס שם הוא לא מרכז העיניינים למרות שלפי דעתי קצת קשה להבין את מלוא תפארת הספר הזה בגיל 14

למעלה