שלום

שלום

אני רוצה לבנות משחק מחשב משהו בסגנון גי' טי אי אבל יותר יפה מישהו יכול לכוון אותי מאיפה להתחיל?

someboddy

New member
אין בעיה

אני מציע לך להתחיל ללמוד את השפה BrainFuck. השפה משמשת לכתיבת רוב המשחקים הגדולים. אם יהיו לך שאלות לגבי BrainFuck אתה מוזמן לשאול אותן כאן.

yoniBLA

New member
למה סתם לבלבל אותו?...

brainfuck זאת שפה מעפנה, היא לא תעזור לך להגיע לGTA3 , מקסימום half-life1. השפה שבה נכתבו המשחקים הגדולים (GTA3, TheSIMS וכד') נקראת Malbolge.

someboddy

New member
אי אפשר בלי ללמוד את הבסיס

מתחילים מBrainFuck, ורק אז עוברים לשפות יותר מתקדמות, כמו Malbolge או Java2k. בכל אופן, BrainFuck היא הכי מהירה, ולכן משתמשים בה בעיקר בשביל כתיבת המנוע של המשחק. בMalbolge משתמשים יותר בשביל הAI. Java2k היא בכלל שפת סקריפטים, אבל היא יכולה להיות שימושית מאוד בעיצוב המתקדם יותר של המשחק.

ilankt

New member
...

עד כמה שההודעה שלו לא נראית רצינית, יכול להיות שהוא רציני! כשאתם הייתם קטנים ידעתם ישר את הדרך לבניית משחק? למה סתם לזלזל? בשביל לבנות משחק עוקבים אחרי 2 ההוראות הבאות: 1.תלמד אנגלית ברמה מספיק גבוהה שאתה יכול לקרוא מאמר באינטרנט ולהבין אותו. 2.לך ללינק הזה: http://www.gamedev.net/reference/start_here/

someboddy

New member
הוא חוטא באיבריס

בדרך כלל הנובים שרוצים לבנות משחקים מציינים במפורש שהם יודעים שהם לא הולכים לבנות משהו ברמה של Doom3, אבל כאן הבחור הזה רוצה לבנות "משהו בסגנון גי' טי אי אבל יותר יפה". הכלל הוא פשוט: כשמישהו נכנס לפורום של מפתחי משחקים(או סתם מתכנתים) ושואל איך הוא יכול לבנות משחק - חובה על כולם לרדת עליו. אם הוא לא מספיק רציני בשביל לעמוד בירידות, אזי הוא לא מספיק רציני בשביל לעבור את הדרך הקשה של הלימוד ותהליך הפיתוח עצמו.

De-Panther

New member
שכרגע היא לא ממש...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

רצויה לנו המטרה שלי היא שגם אנשים שלא מבינים כלום יוכלו להכנס לעולם הזה של בניית משחקי מחשב ובעיברית אם אין חומר בעיברית ומישהו יודע על חומר שיוכל לעזור לו באנגלית - אחלה בחלה השארתי את החלק הזה של השירשור רק בגלל שזה היה מעניין לראות את השיחה על הברייןפאק והשפת תכנות האחרת
הודעות כאלה בפעם הבאה פשוט ימחקו... לא משנה מי כותב אותן
זה פשוט לא יחס לחדשים... לא משנה כמה הם לא מבינים... כי תאכלס גם אני וגם עוד כלמיני אנשים נוספים בפורום - חובבנים אנחנו רוצים להכין משחקים כי זה כיף - אם זה כיף להתלהב מזה ש"וואי תראו איך גרמתי לדמות הזו לקפץ" או "איזה כיף היה לגמור לבנות את המשחק הזה... עכשיו כשהוא רץ אפשר לחרוש עליו" או "פחחחחחחחח איזה באג מצאתי במשחק שלך!! תראה מה אני עושה כשאני זז עם הפאדל למעלה" או - והכי אהוב בעיניי "אורן?? למה האיש שלי ערום?? - אהה... לא הספקתי עדיין להכין לו בגדים
- טוב יאללה הרבה אנשים קטנים וערומים מקפצים על המסך" למה לא לתת לכל אחד הזדמנות להכין את מה שהוא רוצה?? אם לא ברמה הכי טובה שאפשר - ברמה הכי טובה שהוא יכול לעשות או שאנחנו יכולים לעזור לו איתה ואני בטוח שעם המשחק של הפרות עם הקקי המעופף שלך בכלל היה מצחיק וכיף להכין אותו...

someboddy

New member
אין לי שום דבר נגד חובבנים

יש לי בעיה עם חובבנים מתנשאים - או נובים. נוב הוא חובבן שלא מוכן להכיר בזה שהוא חובבן.

De-Panther

New member
אני מקווה בשבילך...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שאתה לא אומר נוב גם במציאות
מאיפה אתה בטוח שהוא לא מכיר בזה שהוא חובבן?? יכול להיות שהוא רק אמר מה המטרה הסופית שלו... וגם אם הוא לא מכיר בזה שהוא חובבן... ברגע שהוא קצת יכנס לעולם הזה של בניית משחקי מחשב הוא מהר יבין שזה לא כמו מה שהוא חשב...

yoniBLA

New member
האם באיזהשהו שלב בחיים שלך

חשבת ברצינות על "לפתח משחק כמו GTA רק טוב יותר?". אני יודע שאני לא. 99% שזה טרול.

Ultra Spidey

New member
מאיפה להתחיל?

קודם כל להבין את העובדה שלהכין משחק כמו GTA (עזוב יותר יפה) דורש צוות גדול של אנשים מקצועניים, וכמה חודשים (במקרה הטוב) או אפילו שנים (במקרה הרע) של פיתוח אינטנסיבי. בנוסף, GTA משתמש במערכת תלת מימדית שהחברה בנתה, דבר שלוקח הרבה מאוד זמן. אחרי שהבנת שלא תוכל, לפחות לא באופן פרטי ועם אפס ידע, ליצור משחק כמו GTA (תחשוב שניה: אם זה היה כ"כ קל, למה אין המון משחקים טובים בסגנון GTA בשוק?), אני ממליץ לך להתחיל ללמוד שפת תכנות, כמו Python או C++.

ilankt

New member
למה שאתה תסנן אותו?

מה הזכות שלך לסנן אותו? אולי פשוט יש לו שאיפות גדולות? מי אמר שבגלל זה לא מגיע לו ללמוד תכנות? אם אתה לא רוצה לעזור לו, אז לפחות אל תפריע לו...

someboddy

New member
אני חושב שהתבלבלת

בטח רצית להגיב להודעה שלי... בכל אופן, אני רוצה להחזיר אותו למציאות. אם הוא לא רציני, אין טעם לעזור לו.

למעלה