שלום

2 Mיכל

New member
שלום

לא התחלתי ללמוד נהיגה ואני מתגייסת בספטמבר (ב-12). אני שוקלת להתחיל לקחת שיעורים מיד עם סיום הבגרויות, בתחילת חודש אוגוסט. זה אומר שיעמדו לרשותי רק חודשיים. לדעתכם זה מספיק זמן? אפקטיבי לקחת יותר מ-3 שיעורים בשבוע? וגם - כמה זמן צריך לחכות בין טסט ראשון לשני, בהנחה שאני לא עוברת? וכמה שיעורים צריך לקחת בין הטסטים? תודה רבה, מיכל.

2 Mיכל

New member
ועוד משהו.

ידני ואוטומטי - עדיף ללמוד על ידני כי זה מכסה על הכל אפילו אם הרכב שאני אנהג בו יהיה אוטומטי?

אמת ויציב!

אני ממליץ ללמוד על ידני מהסיבה שאמרת כרגע למרות שאת תהנגי באוטומט

מתן1002

New member
לדעתי זה בהחלט מספיק זמן

אבל הכול תלוי בקצב ההתקדמות שלך .. לדעתי את לא צריכה לקחת יותר מ3-4 שיעורים בשבוע .. ובמקרה שתיכשלי זמן ההמתנה שקיים בחוק הוא שבועיים אבל רוב המורים מגישים בסביבות חודש בין כול טסט .. בקשר לשאלה השנייה אם את מוציאה על ידני את יכולה לנהוג גם באוטומט , אבל אם תוציאי על אוטומט תהיי מוגבלת רק לאוטומט. ככה שאת כבר מבינה מה עדיף לך.. בכול אופן שיהיה בהצלחה בלימודי נהיגה

Krishi

New member
אז ככה:

חודשיים זה בהחלט זמן אפשרי ללמוד. אבל לך יש חודש וחצי (קצת פחות אפילו) בכל מקרה... את צריכה לקחת משהו כמו 6 שיעורים בשבוע לפחות ולקוות שיגישו אותך לטסט ישר אחרי ה-28 שיעורים (וגם שיהיה טסט פנוי באותו הזמן) בקיצור לא קל.. וצריך קצת מזל.. אבל לא בלתי אפשרי. בכל מקרה.. בין טסט לטסט צריך לחכות מינימום שבועיים. ואת לא חייבת לקחת שיעורים בין טסט לטסט (במידה שנכשלת בראשון).. אבל זה מאוד כדאי כדי לתרגל או לשפר את הנהיגה לטסט הבא. מה שאני מציע זה שתעשי בשבוע פעמיים שיעור רגיל ופעמיים שיעור כפול (וזה לפחות)... זה לא יותר מדי וזה נותן לך קצת חופש (אל תעשי את זה מראשון עד רביעי.. תעבירי יום אחד ליום חמישי או שישי אם המורה מלמד בשישי) ולסיום.. תמיד עדיף ידני.. משאיר לך את כל האופציות פתוחות לעתיד
בהצלחה

ספק, אבל אם תתאמצי מספיק תוכלי

כדי להוציא רישיון תצטרכי לעשות שיעורים כפולים או לחילופין כמעט כל יום שיעור נהיגה... ההפרש בין הטסטים הוא שבועיים במינימום במצב שבו את נמצאת עדיף אפילו יותר מ3 שיעורים בשבוע... בין טסט לטסט לא ידוע לי על מימינים שחייב בדר"כ עושים עוד 4 +/-

2 Mיכל

New member
אוקיי. ועוד משהו-

אם אני לא עוברת בזמן הזה אני אוכל לחזור ללמוד רק כעבור 4 חודשים. עדיף לי לדחות הכל בחצי שנה או לנסות בכ"ז? אני די טובה בתחום, אבל שום דבר לא מבטיח שאני אעבור... שוכחים את הרוב או שזה כמו לרכב על אופניים או משהו וברגע שיודעים כבר זוכרים ורק צריך להתאמן קצת?

תמיד אפשר להפסיק ווהמשיך עוד פעם

השאלה האם זה אפקטיבי במקרה שלך... אם את שואלת את דעתי האישית תנסי אין לך מה להפסיד בכלל... רק תזכרי שאת חחייב ת לסיים עם תאוריה בהקדם האפשרי שזה לא יפריע לך להמשיך בלימודי הנהיגה...

Krishi

New member
תנסי בכל זאת.

מי יודע אולי תצליחי... את תוכלי להמשיך אחרי 4 חודשים... אולי ישר אחרי ה-4 חודשים את לא תיזכרי בהכל אבל כמה שיעורים וזה אמור לחזור אליך די מהר.

מתן1002

New member
מצד שני

לא חראם על הכסף שילך לה על השיעורים.. ואחרי 4 חודשים לקחת עוד פעם שיעורים .. בכול אופן תשקלי טוב את מה שאת הולכת לעשות ..

Ana Lyn Newkirk

New member
העצה שלי...

עדיף שפשוט תתחילי עכשיו או שתדחי את זה לאחר הגיוס. את ממש לא תספיקי לסיים את זה בחודשיים. אני למשל התחלתי בנובמבר ולקחתי בממוצע 4 שיעורים לשבוע, ורק ביום חמישי האחרון סיימתי עם זה (אחרי 7 חודשים) כך שאין מצב פשוט שבחודשיים תסיימי את הכל. פשוט תתחילי עכשיו, תיקחי 3-4 שיעורים בשבוע, ותתפללי לעבור באחד הטסטים הראשונים

2 Mיכל

New member
../images/Emo10.gifכמה טסטים עשית?

ולמה קוראים לך אנסטסיה אבל כתוב שאת/ה גבר?

Ana Lyn Newkirk

New member
עברתי בטסט שני..

ולקחתי 80 שיעורים. אבל בכל מקרה, אי אפשר להתחיל ללמוד נהיגה כשאת/ה לוקח מראש בחשבון כמה שיעורים אתה חושב שתיקח, כי זה דבר שממש משתנה. גם אני חשבתי בהתחלה שייקח לי מקסימום 40 שיעורים בשביל לעבור, ועובדה שבסוף טעיתי בגדול בהימור הזה. לכן זו שמתלבטת אם להתחיל ממש לא צריכה/יכולה לתכנן בדיוק כמה שיעורים היא תיקח וכמה זמן זה ייקח לה. העצה שלי היא שאם כבר היא מתחילה, אז שתתחיל עכשיו, אבל ממש עכשיו, כדי שתיקח את הצ'אנס שייקח לה כמה חודשים לעבור. בכל מקרה הכינוי שלי הוא ANA מכיוון שאני מעריץ מישהי בשם ANA.

kfktj

New member
אי אפשר לתכנן את זה במדויק

אני גם ניסיתי להעריך את הזמן ולקוות שאעבור טסט ראשון לפני ספטמבר 05. בפועל מה שקרה זה שהתחלתי ביולי 05 - טסט ראשון אכן היה בספטמבר אבל נכשלתי בו ומשם התחיל הבאלגן האמיתי - לחכות חודש וחצי לטסט, וגם זה לא היה ממש לטובתי כי נכשלתי פעם אחר פעם, עד שלבסוף עברתי טסט רביעי בפברואר השנה. כלומר כל התהליך ארך כ-7 חודשים.

2 Mיכל

New member
טוב, נראה לי שבכ"ז אני אתחיל ללמוד.

מקסימום גם אצלי זה ייסחב.

רן88

New member
תתחילי ללמוד ותנסי לדחוס כמה שיותר

שיעורים, כדי שאם תאלצי לעשות מספר טסטים אז תהיה לך ההזדמנות לעשות לפחות שניים לפני הגיוס. אני ממליץ לא לחכות את העשרה ימים האלו (תחילת יולי), אלא להתחיל ממש עכשיו, וביולי רק להגביר קצב.

למעלה