שלום!

SoosKatan

New member
שלום!

רציתי לדעת עם זיווג כלבה עם "דוד" שלה יכול לגרום לבעיות אצל הגורים, אותם אמא ואבא אך בשגר שונה, גדול ממנה בכשנתיים. צפוי בעיות? אם אפשר הסבר קטן על מה מותר ואסור בהרבעות במישפחה וכו'.. תודה

Sweet Fantasy

New member
זה לא דוד, זה אח

ואסור כי הם נושאים את אותו ד.נ.א (מקווה שאני לא טועה)

נכון זה אח - וכן - צפויות בעיות

הבעיות נגרמות מזה שאם יש פעם גנטי שהכלב הוא נשא שלו, במצבים כאלה הסבירות שזה יתבטא מאד גבוהה כי לשני האחים יש גנים חופפים והסיכוי להחזיק בשני העותקים של הנשאות גבוהים אם זה לא מספיק ברור - ארחיב מאוחר יותר בכל מקרה זה מאד מאד מאד לא מומלץ להרביע ככה!

SoosKatan

New member
ברור, ו...

מה עם אבא? או אמא? או אח של אבא? הנושא הזה פשוט מאוד מעניין אותי, אז עם אפשר להרחיב קצת, אבל בשפה פשוטב שאני יבין

לא,לא,לא

יש מספיק וויימרנרים עם תעודות שהם לא אלופי אירופה והעולם שיכולים להרביע את הכלבה שלך אם את מתעקשת והם לא קרובי משפחה שלה. שימליצו לך על זכר בלי קרבת משפחה, החוג לא יהיה שם לתמוך בך שיצאו לך גורים עם פגמים גנטיים.

Twinsen2005

New member
SoosKatan...

ככל הקירבה המשפחתית יותר רחוקה, פחותים הסיכויים לבעיות. זת'ו שאם שני הכלבים חולקים את אותם הורים, זה הכי גרוע שזה יכול להיות. אם את מזווגת כלבה עם הדוד שלה זה פחות גרוע אבל מסוכן כמעט ובאותה מידה. רצוי לחפש זכר אשר אין שום קשר בינו לבין הכלבה. קירבה משפחתית וגנטיקה הן לא נושא שרצוי לקחת בו סיכונים. יש מספיק סיכונים ברבייה גם בלי בעיות גנטיות.

LeeKo

New member
כל מי שכתב בשרשור הזה(לפי דעתי)

ה"אידיאל" שלו הוא לעקר את הכלבה אם אין לה תעודות, ואם יש לה,פנה לרכז הגזע!

החשוב

החשוב הוא התשובה, האם היא נכונה או לא. לא האינטרס מאחוריה. לפני הסבר - אכריז מראש - האידיאל שלי הוא לעקר את הכלבה, ללא שום קשר לתעודות. גם כלבה מתועדת למופת תהיה בריאה יותר לאחר עיקור. לעניין זיווג קרובים - ככל שיש קרבה גנטית גדולה יותר בין בני הזוג, הסיכון שבעיות גנטיות חבויות יצוצו על פני השטח גדול יותר. זה נכון לכלבים בדיוק כמו שזה נכון לאנשים. בחברות אנושיות בהן נישואי קרובים (בני דודים) מקובלים אנחנו רואים שיעור גבוה יותר של בעיות כאלו, וגם בחברות סגורות יחסית (למשל טיי-זקס אצל אשכנזים) מהבחינה הזו - גזע של כלבים דומה לעדה סגורה מאוד. לכן יש גם מה שמוכר בתור "מחלות שכיחות בגזע". כל גזע הוא רביית שארים בהגדרה. הסיכון למחלה גנטית בוויימרנרים גבוה יותר מאשר בכלב מעורב, כמובן שמדובר על המחלות האופייניות לגזע (ובמקרה של וויימנר ממש לא חסרות). נכון שבעצם כל הוויימרנרים הגזעיים הם בסופו של דבר קרובי משפחה (יותר מאשר כל היהודים צאצאי אברהם אבינו, אבל אותו רעיון), אבל ככל שהקרבה המשפחתית הדוקה יותר - הסיכון עולה. לכן, אם כבר הוחלט על הרבעה של הכלבה - עדיף שזה לא יהיה מקרוב משפחה מיידי, בוודאי שלא אח. לי לא משנה אם הזכר נושא תעודה או לא. מבחינה רפואית גם לא אכפת לי אם הזכר יהיה וויימרנר או כל כלב אחר (מובן שזה יוריד את הסחירות של הכלב, אבל אני רופא ולא סוחר)

SoosKatan

New member
../images/Emo45.gif תודה לכולם

אני יסביר את עצמי... זה פשוט ממש מעניין אותי, ולכל המעוניין הויימרנרית אכן עם תעודות ואכן רכז הגזע מעורב :) תודה רבה =]

SoosKatan

New member
אה, ויום חמישי יש לה

צילום אגן, אני מחזיקה לה אצבעות! יש טיפים? מה הסיכויים לA ול-B? עם 2 ההורים שלה תקינים?

למעלה