שלום

karoitay

New member
שלום

אני סטודנט למדעי המחשב (שנה שניה) מאחר ואין לי רקע נרחב בתכנות שקלתי לעסות הפסקה בתור וללכת לקחת איזה קורס תכנות באחת המכללות שמלמדות אתזה. ואחרי זה לנסות להשתלב בתעשייה ובמקביל להמשיך ללמוד לתואר. האם זה כדאי? או שעדיף לי לסיים את התואר ולחפש עבודה למרות שאין לי רקע/נסיון מעשי בתכנות? תודה לעוזרים...

שלום לך.

למה שלא תשלב את התעודה המקצועית עם התואר. אני לומדת לתואר בפתוחה ומשלבת עבודה וקורסים מקצועיים שונים במהלך התואר. וכן,שווה ביותר לרכוש ניסיון בשטח במהלך התואר. אתה יכול גם לקחת את הקורס בתכנות,ובאוניברסיטה לקחת חצי תכנית.

karoitay

New member
כן...

חשבתי לשלב במקביל... אבל... דיברתי עם כמה מקומות והבנתי שהקורסים די אינטנסיביים ויהיה די קשה לשלב במקביל (ועוד לעבוד איפה שהוא כדי שיהיה ממה לחיות)

khrui3

New member
למה שלא תחפש עבודה בתור סטודנט?

הרבה מאוד חברות היי-טק מעסיקות סטודנטים במשרה חלקית. כך תוכל להרוויח גם ניסיון, וגם כסף.

khrui3

New member
בגלל שזאת משרת סטונט

לא נדרש ניסיון קודם למשרת סטודנט. אני מציעה לך לשלוח קו"ח לחברות הגדולות (אינטל, למשל, מעסיקים המון סטודנטים) ו\או לפנות לחברת השמה.

עם כל זה שאומרים שתואר במדעי המחשב

הוא תיאורטי מאד ובעיקר כולל תיאוריה רחבה[מתמטית לרוב], אתה בטוח שבדקת וראית שאין אצלך במוסד האקדמי בו אתה לומד קורסים בתכנות? אולי בשנה ג' תוכל לבחור ביותר קורסים מתחום זה[תכנות]..אני בספק אם בוגר מדמ"ח לא ידע לתכנת לכל הפחות בצורה "סבירה"[ננסח אחרת: אם הוא לומד עכשיו שפה חדשה, בגלל שהוא מכיר את ה"כלים" הכלליים של כל שפה, הוא יוכל במהרה להשתלב בעבודה כמתכנת]. ואגב-נסיון אמיתי בתכנות תקבל מעבודה בתחום, בטח שלא מאיזה קורס. מאותו קורס תצא עם ידע "סביר", לא יותר, ובטח שלא מעבר לרמה שבה תהיה לאחר התואר.

יתכן

לפי הדברים שאני קוראת כאן,בהחלט יתכן שתקבל את ידע התכנות בתואר. לי בכל אופן,לימודי התעודה די טובים ודי עזרו לי תעסוקתית. אותי מפני שאני לא באה מתחום המחשבים.

למעלה