שלום

Zipa 00

New member
שלום

אני מאוד מסתבכת עם זמנים וגילאים להתחיל נהיגה אשמח לקבל הסבר של התהליך ומה בדיוק צריך לעשות. הייתי במרץ בת 16. הבנתי שבגיל 16.5 עושים תיאוריה. איפה לומדים? כמה עולה? איך? איפה עושים? ומה ההמשך... מאוד הסתבכתי. אשמח להסבר =) תודה

מכביסט05

New member
שלום ../images/Emo9.gif

איפה לומדים לתיאוריה? מספרים, מאתר 'למד' גם אפשר, אתרי עזר למיניהם וכו'. עצה שלי, אל תלמדי מהספר החום 'חינוך תעבורתי', הוא הכשיל אותי היום בתיאוריה
ואולי חלק מזה גם קצת באשמתי אבל נו
. אגרה לתיאוריה עולה 116 שקל, משלמים בדואר, אני יודע שיש סניפי דואר שיש בהם את האגרה, אבל המורה שלך צריך לתת לך את האגרה. את קודם צריכה להוציא טופס ירוק, לעשות בדיקות עיניים ואת כל הבדיקות הנלוות. הבחינה במשרד הרישוי הקרוב לביתך
. לבחינה צריך להביא את הטופס הירוק עם כל הבדיקות + טפסים מצורפים וכו', תעודת זהות, את הקבלה של האגרה ששילמת וכלי כתיבה כמובן. בהצלחה

NewUser4

New member
עוד תיקון אחד

מבחני התיאוריה לאו דווקא מתקיימים במשרד הרישוי הקרוב לביתך. ישנם מקומות שבהן מתקיימים מבחני תיאוריה (יש פירוט באתר משרד התחבורה), ומקומות אלה אינם בהכרח במשרד הרישוי.

aviGODFATHER

New member
אז ככה...

בגיל 16 וחצי אפשר לגשת לתאוריה, אבל לדעתי (והרבה יסכימו איתי) עדיף לגשת קצת אחרי שמתחילים נהיגה מעשית. אמנם את יכולה גם ללמוד מעשית ב-16 וחצי אבל זה מיותר כי אפשר לגשת לטסט רק בגיל 17 (ההמלצה היא להתחיל 3 חודשים לפני גיל 17). יש הרבה דרכים ללמוד, אני ממליץ עם תוכנה שנקראת "נהיגה נכונה". בשביל להיבחן את צריכה: 1. להוציא טופס ירוק במ.מ.ס.י (יכול להיות ששינו את זה עברתי את זה לפני כל השינויים שנראה לי שעשו לאחרונה) 2. לעשות בדיקות עיניים ובדיקות רפואיות (אצל אופטומטריסט ורופא המשפחה) 3. לשלם 116 אגרה בדואר (לפעמים יש סניף דואר במקום שבו נבחנים אבל לא תמיד). ואגב, את לא צריכה שום מורה בשביל לעבור תיאוריה כמו שהטעו אותך למעלה (את פשוט מבקשת לשלם אגרה ושם ייתנו לך את הטפסים שצריך) בהצלחה!

NiKi†a

New member
נממ.. עדיף שלא תגשי

בדיוק בגיל 16 וחצי... עדיף שתתחילי את כל התהליך 3 חודשים לפני גיל 17 [רק בגיל 17 אפשר לגשת לטסט] (ומצטערת אם מישהו כבר כתב לך את הכל, לא היה לי כח לקרוא את כל ההודעות)

למעלה