שלום

שלום

אז ככה,הידע שלי בביליארד הוא ממש מינימלי,בזמן האחרון התחום דיי מושך אותי.רציתי לשאול מה הם הדרכים כדי לללמוד לשחק משחק בסיסי,ז"א שעד היום הייתי הולך עם חברים לאחד המועדונים ו"לומד" תוך כדי משחק,מה שאני אומר זה שאני דיי גרוע,ובערך מכה אחת מ6 נכנסת בממוצע,אני מניח שכמו בשאר סוגי הספורט יש תרגילים יעודיים לשיפור,אז במידה ובימים הקרובים אני אמצא את עצמי בדרכי לאחד המועדונים במטרה להתאמן ולא סתם לשחק,מה לעשות? יש טעם לקחת שולחן לבד או עם עוד חבר שבא באותה מטרה זה עדיף? כעקרון אני רוצה לדעת איך בעצם מתאמנים? מה עושים? חוץ מזה רציתי לקבל כמה הבהרות,ביליארד זה בעצם שם כולל לפול ולסנוקר? עכשיו שאני משחק פול (שלפי מה שהבנתי זה המשחק העממי יותר) יש כל מיני חוקים לא ברורים לי מה זה בעצם עבירה בפול? מישהו יכול לבהר למעני את עיקרי חוקי המשחק כי נראה לי שאני לא בקיא בחוקים האמיתיים. ועוד משהו,מה ההבדל בין שולחן סנוקר לפול ? מעין נובעים ההבדלים האלה בציוד השונה? ויש הבדל בין השולחנות מבחינת קטגוריות של גדלים שונים? ז"א שאם אני מתאמן על 9/10/11 (בהנחה שהייתי מתחרה) אז בתחרויות ישנן קטגוריות או שיש שולחן רשמי (אני מניח שזה משהו גדול) ועליו משחקים והשאר הם לא תקניים? תודה מראש,אסף.

9ball master

New member
שלום אסף,

אני מציע שתעבור על המאמרים והטאגליינס וכן על ארכיון הפורום כמו כן יש הרבה מידע בקטגוריית "בשאלות נפוצות" ובמילון מונחים. רוב השאלות שלך כבר נענו שם, אם עדיין יש לך שאלות אחרי הקריאה אז אני אשמח לענות (תסלח לי שלא בא לי לכתוב שוב דברים שחזרו עליהם כל כך הרבה פעמים) לגבי שיטות אימון, ההצעה הכי טובה שלי היא שתתחיל לקחת שיעורים אצל מאמן מקצועי, מאמן ידע את רמתך ויוכל להתאים לך תוכנית לימודים ותוכנית אימונים אשר תתאים לך בצורה הכי טובה ומדוייקת. לדעתי זאת הדרך הכי נכונה. מעבר לכך אני יכול להמליץ לך על שני דברים, האחד הוא שתשחק עם שחקנים חזקים ממך, תוכל ללמוד מהם הרבה וזה ימשוך אותך לנסות לשפר את הרמה שלך. שנית, כנס למועדונים ותתבונן בשחקנים אחרים, אפשר ללמוד הרבה מהתבוננות בשחקנים אחרים, אפשר ללמוד איך לעשות דברים מסויימים וגם איך לא לעשות דברים מסויימים. שבוע טוב

למעלה