שלום

שלום

שמי רועי, בן 23. מעולם לא אובחנתי כסובל מתסמונת טורט, אך מאז שאני זוכר את עצמי יש לי טיקים שונים ומשונים שבאים והולכים. לא ייחסתי חשיבות לעניין מאחר והם מעולם לא הפריעו לי (טוב חוץ מאולי בתקופת הילדות) באופן ניכר. לפני כמה ימים באופן מקרי בהחלט נכנסתי לפורום והתחלתי לקשר בין מצבי לבין התסמונת. התחלתי ליטול אומגה 3 (תמיד המליצו בלי קשר, זו הייתה הזדמנות מצוינת להתחיל) ומגנזיום. אני נתקל בכמה בעיות, ראשית, המגנזיום גורם לי לשלשול
שנית, ההתעסקות בנטילת התוספים למעשה גורמת לי לחשוב יותר ויותר על הטיקים. להיות מודע אליהם הוא מצב פחות טוב, מבחינתי, מהמצב הקודם, ונטילת התוספית מהווה תזכורת יום יומית! יש לציין, אני לא סובל מחוסר בריכוז, היפראקטיביות וכד'. רק טיקים, ברמה כזו או אחרת. עצתכם תתקבל בברכה.

שביק

New member
שלום רועי. לא כל טיקים הם טוראט.

לשם איבחון טוראט יש צורך במספר איפיונים, אשר אם אתה עונה עליהם - אפשר לומר טוראט. ישנה תסמונת שנקראת "תסמונת טיקים כרונית" והיא אינה טוראט. אם היא לא מפריעה לך, לדעתי, כדאי להמשיך לחיות כרגיל. במידה ומפריע לך, או שאתה רוצה לדעת מה שם "ההפרעה" הנ"ל, פנה אלי טלפונית ואוכל להפנות אותך למקום המתאים לאיבחון. הטל: 09-7408478. שבוע טוב ובהצלחה.

שביק

New member
בלי קשר ישיר לטוראט או טיקים

מגנזיום במידה ואומגה3 תמיד חשובים. אך כדאי בכל זאת להתיעץ עם רופא המכיר אותך ואת מצב בריאותך. לבריאותך!

השגיא

New member
רועי

ישנם שלושה סוגי מגנזיום. אני יוצאת מנקודת הנחה, שאתה קונה מגנזיום בבית מרקחת. מסתבר שבארץ מייבאים ומוכרים לרוב מגנזיום רק מסוג מסוים, וזה אינו הסוג הדרוש ללוקה בטוראט. יתכן והשלשול נובע מכך שהמגנזיום ממילא לא נספג בגוף.. אני ממליצה לך להתייעץ עם גיא בן צבי (נדמה לי שיש קישור לאתר שלו בטאגליינס). ובכל אופן בוני גרימלדי מייצרת בארה"ב תוסף מזון שמבוסס על מגנזיום טאורט הדרוש ללוקים בטוראט. היא מוכנה לשלוח אותו לכל כתובת בארה"ב, אז אם יש לך דרך להתארגן כך לקניית התוסף, בעית המגנזיום אולי תיפטר. אשר לבעיה השניה- לדעתי טיפול, תרופתי או אחר , נועד להקל. אם זה לא מקל עליך, ואתה מסתדר טוב גם בלי טיפול- תפסיק..! גלית

שלום רועי,

ראשית, כדאי אכן לברר אם אתה לוקה בטוראט או במשהו אחר. היכנס לאתר של עמותת אסט"י (יש קישור בצד שמאל של הדף), שם תוכל לקרוא על מאפייני התסמונת ולדעת אם אתה אכן טוראטניק. שנית, אני מצטרפת לדבריה של השגיא: תרופות נועדו להקל, ואם הן אינן משיגות את המטרה... חבל על הכסף. באופן אישי, לקחתי במשך שבוע אומגה 3 (של חב' "אומגה 3 גליל"), ו... הכדורים האלו גרמו לי ל"גרעפסים" בטעם מחריד של דגים,
לכן הפסקתי (יותר נוח לי לחיות עם טיקים מאשר עם טעם מגעיל בפה).

השגיא

New member
איריס סליחה שאני מחייכת../images/Emo13.gif

למקרא דברייך.. גם לשי היתה תקופה כזו. צריך לאכול את האומגה עם משהו שומני, נראה לי שזה פותר את הבעיה.

השגיא

New member
משהו שומני

בשר, גבינות,(קשות וצהובות) חלבה, טחינה, ביצים, דג.. בעיקרון כל מה שהוא שומן או חלבון אמור להיות טוב לספיגה של האומגה3

למעלה