שלום,

TomerEp

New member
שלום,

קודם כל מזל טוב על הפורום, הוא נפתח בדיקו בזמן, ואחרי שאני אהיה בסין אשמח לשתף את מי שירצה בידע שאצבור, כרגע אני בור ועם הארץ בכל הקשור לסין ויש לי שאלות. טוב אז יש לי חודשיים שלושה לסין, אני בבנקוק כרגע, ומחר אני הולך לעשות ויזה, בתקווה שיביאו לי 2 כניסות ול90 יום, או 60, כמה שיותר יותר טוב. אהה והאם בכל מקרה לאחר הוצאת הויזה אני צריך לחדש אותה כל 30 יום? מישהי שהייתה בסין אמרה לי משהו בסגנון אבל הספקתי לדבר איתה רק 3 דקות. בקשר למסלול, הטיסה הכי זולה שמצאתי היא לMacau or Xiamen, דרך air asia 120 USD, הלוך חזור בערך, תלוי בתאריכים שמזמינים, אני מניח שזה קשור לאמצע השבוע וסוף שבוע או משהו כזה. מכיוון שכך, חשבתי לטוס לmacau ולהמשיך משם להונג קונג, כי זה קרוב על המפה, בגלל זה אני צריך שתי כניסות לסין, בקשר להונג קונג, אני פשוט בא ומקבל ויזה? לאחר מכן אין לי מושג, אני יודע שיעדים שאני לא רוצה לפספס זה xian, shanghai, beijing אבל זה בגדול, אני לא יודע איך זה הולך, אם בחודשיים שלוש אפשר לעשות גם סיצואן, גם טיבט, נשמע לי כמו היגררות ארוכה מידי ולא קשורה, או שזה יכול להיכנס בחודשיים-שלושה? אולי גם יונאן, אשמח לקבל עזרה בקשר למסלול. תודה רבה לכל העונים. תומר.

הי תומר

אם אתה מוציא ל90 יום או 60 יום בבת אחת ,אין צורך לחדש אותה כל 30 יום,אלא רק לאחר שפג תוקפה. בשלושה חודשים אתה יכול להגיע גם ליונאן וגם לסיצ'ואן וגם לביג'ין.אם אתה מתחיל בהונג קונג אז אתה יכול לעשות את מסלול ה-C המפורסם ולעלות דרך יונאן וסצ'ואן לבייג'ין. אתה יכול גם לנסות מסלולים אחרים. אגב,באתר למטייל יש המון טיפים שיעזרו לך...

SPnage

New member
אתה קצת מתבלבל

מקאו היא באותו סטטוס של הונג קונג, כלומר היא לא נחשבת חלק מסין לצורך ענייני הויזה. ברגע שתעבור מהונג קונג (או מקאו לצורך העניין) לסין, זה יחשב ככניסה למדינה והויזה תתחיל לדפוק. לכן גם אין לך באמת צורך בשתי כניסות. להונג קונג ומקאו אין צורך בויזה. לגבי הויזה, הויזה תקפה לשלושה חודשים מיום הוצאתה, כלומר צריך להכנס לסין תוך שלושה חודשים אחרת הויזה לא תקפה. פרק הזמן שאפשר לשהוך במדינה תלוי כמה שנתנו לך בויזה, ויכול להיות 30, 60 או 90 יום. יתכן וזו הסיבה לבלבול. אם קיבלת ויזה ל-60 יום אז אין שום צורך לחדש אותה כל עוד לא עברו להם 60 הימים. לגבי סין עצמה, שלושה חודשים זה בהחלט מספיק זמן להיות ביונאן, וגם סיצ'ואן וגנסו ואפילו טיבט. אם יש לך רק חודשיים הייתי מוריד אולי את טיבט ומוותר על שנגחאי. בכל מקרה אם יש לך לונלי פלנט פשוט תקרא קצת מה לעשות, המסלול C הוא אכן מומלץ והגיוני מבחינת מסלול. תתחיל בגווילין-יאנגשו ותמשיך משם.

TomerEp

New member
תודה לכולם שוב.

אני כרגע לומד קצת סינית מהספר Mandarin phrasebook lonely planet, קשה ללמוד לבד אבל נחמד שבעמוד הראשון של הפורום הבאתם לינקים לאתרים, הבנתי איך הם הוגים את הטונים השונים, לאט לאט אני אבין יותר טוב. כרגע אני ממש בחיתולים אבל יש לי עוד כמה ימים עד הטיסה, היום הלכתי לשגרירות סין להוציא את הויזה והיה סגור, קמתי מאוחר מידי, אז אני אעשה את זה מחר, לאט לאט מתבשל לי הטיול, הלונלי פלנט של סין מעולה(מהדורה 9), אני פותח אותו על יעד שאני רוצה, קורא, ומבין ממש טוב מה הולך שם, גם דיברתי עם כל מיני אנשים שהיו שם אז קיבלתי טיפים רנדומלים, תמיד טוב. מקווה שהשירשור הבא שלי יהיה "אני בסין!!" :)

למעלה