שלום..

שלום..

במקרה ראיתי שקיים פורום כזה אז נכנסתי. שנה הבאה אני עוברת לארה"ב עם ההורים. רציתי שתספרו קצת איך התאקלמתם? מבחינת החברים,מבחינת הלימודים.. איך היה היום הראשון? את מרגישים בבית עכשיו? תודה...

לא לפחד לעבור

היום הראשון הוא נורא סימבולי אבל לא באמת משמעותי. אני יודע שאצלי לפחות, השבועיים הראשונים היו די זוועתיים אבל אחרי זה כל העסק התחיל להסתדר. את עוברת לארה"ב אז יהיה לך מאוד כל עם האנגלית. את תתחילי לדבר שוטף כמעט מייד. רק צריך לצבור ביטחון עצמי. הלימודים זה לא קל, אבל אם אני הצלחתי להסתדר תאמיני לי שגם את תצליחי. וחברים זה נכון לכל מעבר, בין עם זה בארץ או בחו"ל - תמיד מוצאים חדשים. ואל תישכחי - אם אני מצאתי בחור הזה ישראלים גם את תמצאי בארה"ב... נ.ב. אתמול פגשתי עוד ישראלי שגר בברגן! ישב לידי במטוס. :)

תודה!!

אבל אני פשוט מפחדת שאני לא אסתדר,ושלא יהיו לי חברים. והאנגלית שלי גם לא משהו,ז"א אני יודעת אנגלית טוב,אבל לא ברמת שפת אם.. והאמריקאים מדברים מהר,אני לא אבין כלום נראה לי. אבל אני מקוה שעם הזמן אני אסתדר.. ועוד משהו,הבתי ספר האמריקאים זה באמת מה שמראים בסרטים? מחולק לקטגוריות.[פריקים,מקובלים,חננות..]
סתם סקרנות שכזו.

אני רק אגיד לך משהו קטן..

אם תאמיני שיהיה לך טוב, יהיה לך טוב, ואם תחשבי שיהיה לך רע, יהיה לך רע. תאמיני לי אני יודעת על מה אני מדברת. יום טוב!

אה ועוד משהו על העניין..

אני בתור אחת שמאוד התנגדה לעניין, נקלטה הכי מהר שאפשר. לעומת זאת, האחים שלי שרצו לעבור או שלא ממש היה אכפת להם (יש לי אח בכיתה ח' עכשיו ואחות בכיתה ב' עכשיו), היה להם קשה מכמה סיבות ואחת מהן היא שהם לא חשבו שזה הולך להיות קל. אני לעומתם, אמרתי לעצמי שלא אכפת לי שאני לא מבינה אנגלית ממש טובה כי יקח זמן. ובאמת בזכות הגישה הזאת היה לי הרבה יותר קל. כל מה שקרה לי, צחקתי מזה. שהתפרצה לי מילה בעברית במשפט, צחקתי מזה. האחים שלי בחודשיים הראשונים בכו כל פעם בדרך לבית ספר למרות שהם היו בבית ספר היהודי. אני שהלכתי בית ספר ציבורי, היה הרבה קל בגלל שחשבתי שיהיה טוב. ולכן, אני ממליצה לך תהיי אופטימית ויהיה לך קל..!!

d a p h i

New member
לאן בארה"ב?

תהיי אופטימית, זה עוזר. חוץ מזה, כמעט בכל חור יש קהילות יהודיות ובתי ספר יהודים. אל תדאגי, יהי בסדר. יש לך מסנג'ר?

אממ

יש לי אבל אני לא נכנסת לשם בכלל.. ואני עוברת לקליפורניה,אורנג' קאונטי משהו כזה..

lolypop12

New member
אל תדאגי!

יכול להיות שיהיה לך קצת קשה בהתחלה אבל כל יום זה רק משתפר!!! הבעיה שלי היא הביטחון העצמי אבל גם עם הביטחון העצמי הלא משהו שלי
אני מסתדרת... הלימודים היו קשים לי בהתחלה אבל המורים כל כך עוזרים אז גם זה יהפוך ללא בעיה.... תהני!

למעלה