שלום!

שלום!

שלום שלום! שמי אמה ואני שמחה מאוד לגלות את הפורום הזה.. בזמנו (וואה וואה, נראה לי זה היה לפני שלוש שנים כבר.. איך שהזמן טס) הייתי חברה בפורום המומינים בהייד פארק. עוד לא בדקתי את הפורום הזה ואני לא יודעת מה רמת ההתעמקות בסדרה (המצוירת והספרים), אבל בכל אופן אני אשמח להשתתף בדיונים, טפו-טפו יש לי ידע מסוים בסדרה. רק אספר קצת על עצמי- שמי אמה, ואני בת 17 מכפר סבא. אני צופה באדיקות בסדרה מאז שאני זוכרת את עצמי, חוץ מהעונה הרביעית אליה אני מתכחשת בכל תוקף (סליחה, זה לא לפי הספרים וזה פשוט נהיה אידיוטי). את הספרים עוד לא קראתי, אבל אם ירצה השם אני עומדת לקבל אותם בהשאלה מאדם יקר לכבוד יום הולדתי, אז אני אתעדכן מהר. ועוד משהו- ראיתי פה שמישהו שאל על "מה מיוחד בסדרה", וכן, אני מסכימה שסנופקין הוא ה-גבר, אבל לדעתי מה שמיוחד בסדרה זה החיים הפשוטים שהמומינים מנהלים, השקט, הפסטורליות, החברויות, קצת הרפתקאות כדי שלא ישעמם, אבל הכל נגמר בטוב והכל כ"כ מאושר ומחויך! זה פשוט נפלא... חוץ מסרח, אבל הוא לא היה בסדרת הספרים, ככה שזה לא נורא :)

היי../images/Emo13.gif

לפי מה שאני יודע יש שתי עונות בלבד:$ ברוכה הבאה, השתלבות כיפית מהירה ונעימה :]טל

Sunafukin

New member
שלום ../images/Emo163.gif

היי! העונה ה- 1 המפורכת שאת מדברת עליו היא הסדרה (המצויירת "אנימה" ה- 3), וטל צודק. יש 2 עונות עם הפרד שמות: פרקים 001-078 - עונה 1 פרקים 079-104 - עונה 2 "יומן מסע" בארץ (באירופה) לא הכלילו את זה, אך המקור הוא היפני. ובספרי המומינים יש עונות? זה חדש לי :) וסרח לא מופיע בספרים?
כנ"ל לגביי, גם לי יש את הידע שלי בנושא... שמח להכיר מישהי שמבינה גם כן

Sunafukin

New member
את צודקת

יצאתי לחקור קצת את הנושא לגבי סרח ואי הופעתו בספרים, ואכן צדקת... סרח הופיע רק ברצועות הקומיקס.

כמה מילים בעניין

למרות שכבר הודאת בטעותך, אסביר- את סרח, המכשפה ואליסיה "המציא" אחיה הקטן של טובה, באישורה, והוסיף אותם לקומיקס. והתכוונתי לסדרה היפנית, כמובן. ובה יש 3 עונות+ 1 שכאמור אני מתכחשת אליה בכל תוקף. הספר הראשון של המומינים, "שביט בעמק המומינים" (תרגום חופשי, מקווה שתסלחו לי) לא מופיע בסדרה המצוירת.

Sunafukin

New member
כמה מילים בנושא גם כן

האם אמרת 3 עונות? פה את טועה... 2 עונות בלבד כמו שאמרתי: פרקים 001-078 העונה ה- 1 פרקים 079-104 העונה ה- 2 או שלא הבנת כנראה. אני התכוונתי ל- 3 סדרות (אנימציה\אנימה) יפניות. הראשונה הופיעה ב- 1969, בשני חלקים. החלק הראשון (פרקים 01-26) טובה הזדעזעה ואמרה ליפנים שאין זה "מומין" שלה. הם השמיטו את כל הסיפורים, את הדמויות והביאו עלילה משלהם (אלכוהול, רובים, רכבות, מכוניות וכו'). החלק השני (פרקים 27-65) שהיה בבעל חברה אחרת, הגיעו להסדר עם טובה ושינו את הסדרה ביותר לביקשותיה. הסדרה השנייה הופיעה ב- 1972 גם כן מאותה חברה. הפעם זה היה מעין חידוש לסדרה הקודמת, יותר רלוונטי ויותר בקונספט של טובה. והסדרה השלישית והמוכרת לכולנו של שנות ה- 90' שבה אחיה של טובה כמו שהזכרת (לארס ינסן) לקח גם הוא בהפקת הסדרה ביחד עם צוות יפני רבגוני ועשיר יותר. בקשר ל"שביט בעמק המומינים" (תחת השם התירגומי לספר "כוכב השביט מגיע לעמק המומינים") יצא כסרט באורך מלא. נ.ב. הסרט יצא ב- 1992 לאחר כמה חודשים אחרי סיום העונה ה- 2, באתר IMDb טעו אבל אין דבר.

למעלה