שלום
גרתי במשפחה אומנת כל חיי, המשפחה כתבה ירושה גם עבורי, הוצאתי בבית הדין הרבני צו ירושה, השאלה האם למשפחה האומנת יש חוב, האם גם אני כיורשת מכח הצו חייבת לשאת בחוב או שאני פטורה
שלום
גרתי במשפחה אומנת כל חיי, המשפחה כתבה ירושה גם עבורי, הוצאתי בבית הדין הרבני צו ירושה, השאלה האם למשפחה האומנת יש חוב, האם גם אני כיורשת מכח הצו חייבת לשאת בחוב או שאני פטורה
שלום
הסבר קצת יותר מפורט
רכושו של נפטר מרוכז ומכונה "עזבון". במידה ולנפטר יש חובות, יש לפרוע אותם, מתוך הרכוש המרוכז - העזבון, ורק לאחר מכן ניתן לחלק את העזבון ליורשים. הדבר הגיוני - נניח שלנפטר יהיו 100 ש"ח בבנק אחד וחוב של 50 ש"ח בבנק אחר. מדוע יהיו היורשים זכאים ל100 ש"ח בעוד שהבנק יוותר עם חוב בלי יכולת כיסוי (הרי החייב כבר מת)? המשמעות היא שחובותיו של הנפטר יפרעו לפני שרכושו יחולק ליורשים, אבל במידה והחובות גבוהים יותר מהנכסים שבעזבון - היורשים לא צריכים להוציא כסף מכיסם ולכסות את יתרת החובות.