שלום

• פותח הנושא orhe
  • פורסם בתאריך

orhe

New member
שלום

פה ושם הספקתי לראות קטעים ממשחקי פוטבול ותמיד זה היה נראה לי משחק מאוד מעניין. תהיתי לעצמי למה לא מכניסים את זה לארץ כמו את הNBA (רק בESPN זה משודר אבל עדיין באף ערוץ ישראלי לא משדרים משחקים). לא ידעתי שיש פורום בתפוז למשחק, אני לא מכיר ממש את המשחק. אני אשמח אמוד אם תסבירו לי ותעדכנו אותי במצב. היום ב3 בלילה שמתי לעצי תזכורת של המשחק, מי נגד מי? כן. אני די בור ועם הארץ בקשר לזה אבל ממה שראיתי בפורום אתם אנשים נחמדים מאוד. אני אשמח להתשלב.

gadotmi

New member
ברוך הבא

תודה רבה על המחמאות (אנשים נחמדים..... בוא נראה אותך אותר את זה כאשר כמה חבר'ה בריאית רצים לכיוון שלך כדי למנוע ממך מסירה מושלמת ל TD...). אם תסתכל ב tagline תראה קישורים לכל מימי מסמכים שמציגים מה זה פוטבול לצופה המתחיל, כולל הסברים בעיניין מבנה ליגת ה NFL שנמצאת ממש בימים אלו בתהליך הפליאוף. בסוף השבוע הנוכחי מתקיימים ארבעה משחקים - כאשר המנצחות במשקים אלו ישתתפו ב-"גמר ה NFC" וב-"גמר ה AFC". שני משחקים ראשונים, אחד ב AFC והשני ב NFC, מתקיימים הערב (הלילה בין שבת וראשון לפי שעון ישראל) - האחד בשעה 23:00 והשני ב 03:00. שני משחקים נוספים יתקיימו מחר, הראשון ב 20:00 והשני ב 23:00. בהצלחה וברוך הבא.

orhe

New member
מה ההבדל בין הAFC לבין הNFC?

זה כמו בכדורסל שמנצחת המערב נגד מנצחת המזרח?

modz0r

New member
בידיוק כמו בכל ספורט אמריקאי

הם מחלקים את הליגה הגדולה לכמה ליגות. בכדורסל זה ה-East/West, ובבייסבול ופוטבול זה National ו American. המנצחות בתתי הליגות AFC/NFC נפגשות ב-Superbowl, בידיוק כמו שבכדורסל הן נפגשות לסידרת הגמר. National\American Football Conference, אלו הראשי תיבות, אם שאלת.

omrili77

New member
האמת שמה שקרה הוא

שהעסק דווקא התחיל משתי ליגות (ה-NFL הוותיקה וה-AFL הצעירה, שהוקמה בשנת 1959 והחלה לקיים ליגה סדירה בשנת 1960), שהתחרו על קהל ושחקנים באופן די דומה ל-WCW וה-WWE ברסלינג (כלומר לא היו משחקים בין הליגות). בשנת 1966 הוחלט על איחוד שתי הליגות בשנת 1970 לכדי ליגה אחת, שתקרא ה-NFL. כמו כן הוחלט לקיים משחק אליפות (כרגיל בארה"ב, "אליפות העולם" כמובן) בין שתי הליגות עוד לפני האיחוד, וכך בשנת 1967, בסופרבול I, ניצחה נציגת ה-NFL, ה-Green Bay Packers, את נציגת ה-AFL, ה-Kansas City Chiefs בתוצאה 35-10. מאז ועד היום בסיום כל עונה משחקת אלופת ה-NFL (שבעונת 1970 הפכה ל-NFC כאשר שתי הליגות התאחדו) נגד אלופת ה-AFL (שהפכה ל-AFC) על "אליפות העולם"...

orhe

New member
האם זה משחק מסובך? כי אני קורא את

הכללים של המשחק ואני צוחק. מי שרשם את זה גורם לי לצחוק. בכל מקרה, אני אראה את המשחק היום בMETV וESPN (אם אני אשאר ער)וננסה להבין. למה אתם לא עושים עצומה לספורט 5 בקשר להבאת משחקים לערוץ? לפני כמה חצי שנה בערך, אהבתי האבקות, WWE, אבל זה לא היה משודר בארץ. כל חברי הפורום (הפורום נמצא כאן בתפוז) שלח עצומה אחת. עכשיו זה משודר בגלל העצומה ויש גם אירועים שבאמריקה הם בתשלום. היום כל פלוץ שני אוהב את זה. צריך לשכנע את הערוץ שכדאי לו להביא את זה. אני בטוח שניסיתם את זה פעם, אבל כדאי לנסות עוד פעם. בואו ננסה להביא את הספורט לארץ. למרות שלא ראיתי הרבה ממנו, הוא נראה לי מאוד מעניין, ואני לא רואה סיבה שהוא לא יצליח בארץ.

modz0r

New member
מסובך למי שלא מכיר

ברגע שאתה מכיר את המשחק, ומתחיל לראות משחקים אתה מבין שרוב החוקים (לא כולם.) הגיוניים ביותר. לדעתי הדרך הכי טובה ללמוד פוטבול זה פשוט לראות, אחרכך כל פעם שאתה רואה משהו שאתה לא מבין לרשום איפשהו ואחרי המשחק לבדוק מה זה אומר.

joseywales

New member
הכל נכון חוץ מ....

ליגת הכדורסל היא אחת (NBA), בניגוד לפוטבול ובייסבול. היא פשוט מחולקת לפי אזורים EAST/WEST .

Reshefgarcia

New member
לא נכון (לגמרי)

זה נכון שה NBA זה רק EAST/WEST אבל גם ב MLB שיש AMERICAN ו NATIONAL וגם ב NFL עם ה AFC/NFC זה אותו גוף ליגה ששולט בכל ההחלטות ובכל הסידורים והחוקים... זה לא שלכל אחת הארבע הליגות האלו יש "מימשל" שונה...

בקשר לשידורי הטלוויזיה

אני חושב שיש פה תמימות דעים בין החברים שאנחנו ממש, אבל ממש, לא רוצים שהשידורים יגיעו לערוצים הישראלים. כיום יש שלושה ערוצים אשר משדרים את המשחקים:FOX, METV ו-ESPN. אנו מקבלים כל שבוע כחמישה שידורים ישירים. מי צריך יותר מזה? כאשר יבינו שיש פה קהל לעסק, יתחילו גם לקחת כסף. פתאום יחליטו שזה ישודר בחמש ++ או באיזה ערוץ אחר שעשוי להיות בתשלום. כמו כן, אנו מקבלים את השידורים עם הפרשנים האמריקאים. שידור מקצועי שגם במהלכו לומדים על המשחק. אנחנו לא רוצים שאיזה רמי וייץ או אפילו עופר שלח (ויש כבוד, המון כבוד) ידובבו לנו את השידור. בקיצור, בוא נשאיר את זה ככה. ברוך הבא ומקווה שתישאר פה חבר קבוע.

Yo-man

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

Reshefgarcia

New member
צודק...

חוץ מעופר שלח... בשנות ה 90 , כשערוץ הספורט שידר כמה סופרבולים הוא היה פרשן,וכמו כל מה שהממזר הזה עושה...הוא עשה את זה בצורה מעולה...אין לי בעיה לשמוע אותו מפרשן שום ספורט...כולל אליפות העולם בדוקים...הבן אדם הפרשן מספר 1 בארץ

גם אני זוכר את שידורי שנות ה-80.

כמו שאמרתי, יש לי הרבה כבוד אליו. אני אפילו ממש משתדל לקרוא את הטורים שלו בעיתונים, גם אלו שלא קשורים לספורט. ממש תענוג. אולם עדיין, אני מעדיף את מאדן, אייקמן ושות בתור הפרשנים.

joseywales

New member
לא לא לא וממש לא...

אי אפשר ואסור לפרשן ספורט כזה בעברית ! פשוט יותר מידיי סלנג "ודיבור פוטבולי" שפשוט לא אבל לא הולך בעברית !

lirandr

New member
הכל הולך, רק צריך למצוא את המילים.

מה גם שהסלנג ישאר באנגלית, כמו שבכדורסל עדיין אומרים "דאבל טים", "מיס מאץ'" ועוד... אגב, עופר שלח עושה רושם של מבין בפוטבול. במשחק NBA שהיה בערוץ הספורט יום אחרי הROSE BOWL, הראו במחצית תמונות של להברון ג'יימס משחק כWR (תחשבו איזה תותח הוא יכל להיות, מהיר כמו הרוח ובגובה 6-9), אז הוא דיבר קצת על יאנג ועל הROSE. אבל עדיין, גם אני בעד להשאיר את הפוטבול בערוצים האמריקאיים, ככה נמנע מלשלם עבור משחק והחשכת ערוצים וכו'...

למעלה