שלום:)

TheFantom

New member
שלום:)

אני סטודנטית שנה א' בפתוחה (ביולוגיה בינתיים).. יש לי כמה שאלות ארוזות בסיפור קצת מסובך (וארוך – סליחה מראש:) (*אני כותבת מניק של חבר) אז ככה, אני חולה בתשישות כרונית, מה שאומר שאני ערה מקסימום 12 שעות ביום, מתוכן, במצב טוב 10 אפקטיביות (במצב רע עלול להגיע ל3..). מה גם שהיום שלי מתחיל ב12... את מע' החינוך עזבתי לפני תיכון (היום אני 20), בגלל מצבי, והשלמתי עצמאית בגרויות (חסרה לי עוד אחת שאעשה בקיץ). הממוצע שלי (לא משוקלל) צפוי לעמוד על 85.4-87.4 (הפער בגלל בחירה נוספת שאני רוצה להוסיף, בינתיים יש לי 5 פיזיקה ו5 מדעי המדינה-כלכלה ו5 אנג'-מתמ'). ממוצע משוקלל (לפי 87.4) הוא 103.3 (י-ם), 105.56 (טכניון). פסיכומטרי אעשה באפריל, צופה שיהיה יפה מעל 700. הציונים באוניברסיטה, עד עכשיו, כולם מעל 90 (הקורסים: פיזיקה-כימיה-ביולוגיה). יכולות הלמידה שלי, בכל התחומים, גבוהות (אם זה מעיד משהו, הIQ שלי בחצי האחוז העליון באוכ'). ההפרשים ביכולת הלמידה הם בגלל רמת העניין בחומר. תחומי העניין מאוד מגוונים ונעים מפיסיקה, דרך מדע המדינה ועד להיסטוריה של א"י וחינוך. את תחומי העבודה הרצויים (אלו הנגזרים מלימודים באונ') הצלחתי "לצמצם" לבאים: פיסיקה (על גווניה), הנ' aerospace, הנ' חומרים, ביולוגיה לא-מעבדתית (outdoor), חינוך בלתי פורמלי וחינוך מיוחד. עוד דבר, זה שיכול להיות שאעבור (תלוי ברצוני בלבד) לגור באזור הר הנגב ושם אפשרויות התעסוקה יותר מוגבלות. עם זאת, יכול בהחלט להיות שלא אעסוק במשהו שנובע ישירות מתואר אקדמי. מה שבטוח – אני רוצה ללמוד תואר ראשון, שני וכנראה הלאה בתחומים מדעיים או הקשורים לאתגר ותרומה בילדים ונוער. התואר חייב להיות תואר אוניברסיטאי, ישים – כזה שאוכל לעבוד איתו תחת מגבלות המחלה. ו"למיד" – כזה שאני יכולה ללמוד תחת מגבלות המחלה. לכן אני מוגבלת ללימודים באו"פ או לימודי ערב (הקיימים רק בחיפה ולא בחוגים 'אפקטיביים') או באוניברסיטה שתסכים להתגמש ולאפשר לי ללמוד תחת מגבלותיי (דבר שמצאתי אפשרי רק בחיפה או בתוכנית המצטיינים של הטכניון). העדפתי הראשית הייתה, תחת מצבי, ללמוד הנ' aerospace והנ' חומרים-פיסיקה (שני תארים) בטכניון, בתוכנית המצטיינים. נכון למועד הקבלה האחרון (לשנה"ל הזו), לא היה בידי פסיכו' וצצו עוד כמה בעיות שמנעו ממני להגיש מועמדות. מה גם שלא בטוח שהייתי מתקבלת (התוכנית מונה 15 איש מכל הטכניון). לימוד הנושאים הללו, שלא במסגרת תוכנית המצטיינים, עלול להביא למצב בו לא אוכל לעבוד עם התואר בגלל שעות הערות שלי. בקיצור, התוכנית ירדה מהפרק, כי עד שאוכל *אולי* להתקבל, אהיה לקראת שנה ג'. סה"כ החלטתי לא לחכות ולהתחיל בלימודי ביולוגיה באו"פ, במטרה לתואר בביולוגיה. בינתיים, יצא לי להרהר עוד קצת בדבר, וגם לגלות שהתואר המדובר הוא B.A ולא B.Sc, מה שלא ממש לרוחי ואני חושבת שעלול להשפיע על סיכויי קבלה לתואר שני. אני צריכה להחליט סופית על מסלול בקרוב (בינתיים גיליתי גם שלימודי הכימיה מאוד מעניינים אותי אבל העבודה בתחום לא כ"כ). האופציות העומדות בפני כרגע, באו"פ, הן (כולן B.A): ביולוגיה ביולוגיה-כימיה B.Sc מדעי הטבע (שמאוד קורץ לי אבל נראה חסר תוחלת) מדעים מדעים בהדגשת פיסיקה (תואר במדעים ומכתב נלווה על הדגשת פיסיקה) ואולי אוכל לקבל אישור לדו-חוגי מהנ"ל או לביולוגיה-חינוך, אבל זה ממש אולי. לימודים לתואר שני, כפי שאני רואה כרגע, יהיו באחד מהבאים: וטרינריה [בעברית] (התנאים, בכללותם, הם ממוצע 92 בתואר מדעי וכמה קורסים בביולוגיה שצריך ללמוד מראש) הנ' aerospace [טכניון] הנ' חומרים-פיסיקה (או אולי –כימיה) [טכניון או אולי ב"ש] פיזיקה (מחקרית נטו או יישומית – מו"פ) [ויצמן / טכניון] ביולוגיה לא-מעבדתית (outdoor) חינוך מיוחד (במטרה לעסוק בצד הבלתי-פורמלי, אולי בקשר לידיעת א"י ומדע) עד כאן ההקדמה הארוכה ביותר שכתבתי אי פעם... הרי השאלות: מה נותן כל אחד מהתארים שפרטתי (באו"פ) לקבלה לתואר שני (הנ"ל) – מה העדיפויות? מה היוקרה היחסית של התארים (I) ברשימה (למטרות הנ"ל)? מה ההבדל בין B.Sc לB.A בקבלה לתואר שני? מהם תחומי העבודה בכימיה שיכולים להיות ישימים ומעניינים לגבי? האם יש תחומים דומים נוספים שעלי לשקול? אילו תארים שניים בביולוגיה לא-מעבדתית (הכוונה היא עבודה עם חיות, יכול להיות מחקרי ויכול להיות פיזית במעבדה) קיימים? מה הייתם ממליצים לי לעשות? – מה הייתם עושים במקומי? [בבקשה אל תפטרו אותי בשלחי מכתב ל.. / התקשרי ל... את זה אני יודעת לבד.] תודה ענקית לעונים ושוב סליחה על האורך...

Kiru

New member
לגבי BA מול BSC

ככל הידוע לי, בתארים של האו"פ ההבדל נובע מסיבות היסטוריות בלבד ואין לו השפעה על קבלה לתואר שני. שימי לב שגם התארים התלת-שנתיים של הטכניון הם BA, ובוודאי שזה לא אומר שתואר מדעי של הטכניון שווה פחות מתואר של איזשהו מוסד אחר.

H20

New member
איך תכנית המצטיינים בטכניון תוכל

להתאים ? אמנם היא גמישה מבחינת דרישות הקדם לקורסים השונים, אבל הקורסים הם אותם אלה שלוקחים שאר הסטודנטים, והם בהחלט עלולים להימרח על פני כל היום.

TheFantom

New member
הכוונה היא

לפטור מנוכחות, התגמשות לגבי שעות בחינה, התגמשות כלשהי לגבי מעבדות וכיוב' ברור לי שבסיטואציה כזו אצטרך להשלים את כל החומר של הרצאות הבוקר עצמאית וזו הכוונה. מה שאני צריכה מצד האוניברסיטה זה את האפשרות הטכנית לעמוד בדרישות הקורס והתואר, לא יותר...

H20

New member
ברוב הקורסים בטכניון אין נוכחות

חובה. יוצאי דופן: מעבדות, קורסי ספורט, קורסים הומניסטיים.

למעלה