שלום..

hila125

New member
שלום..

שלום שמי הילה ואני בת 16 .. אני מאובחנת כילדה עם לקויות למידי וADD עד לפני שבוע לקחתי טיפול תרופתי.. רטלין, קונצרטה , ניסית הכל אבל עם כל התרופות אני מרגישה ממש רע- מפסיקה לאכול ולפעמים גם נכנסת לדכאונות מתנתקת מהחברה והחברים.. ועכשיו לאחר שבוע כשאני לא לקחת תרופה אני מרגישה נהדר.. אני הרבה יותר פעילה חברתית אני אוכלת יש לי יותר כוח.. וגם החיים נראים יותר טוב.. כל זה טוב ויפה אבל הבעיה שבלי הטיפול התרופתי אני לא מצליחה ללמוד בכלל ואני מתחילה להכשל בלימודים. ואני לא יודעת מה לעשות..?

גם אני ככה

אני לוקחת רק קונצרטה במינון 54 וזה עוזר לי קצת ללמוד ולהיות מרוכזת. אומנם בציונים אין שיפור אבל יש שיפור ברמת ההעדרויות, פחות ריבים עם מורים, בכל אופן, התרופה עוזרת לי להשתלט על עצמי ולהכריח את עצמי להיכנס לשיעורים ולהיות מרוכזת. גם לי היא מדכאת את התאבון אבל אני אוכלת בכל זאת. בהתחלה שהתחלתי עם התרופה רזיתי כמה קילוגרמים ועליתי אותם בחזרה כי גם כשהיא מדכאת את התאבון אכלתי בכוח. את פשוט צריכה להשתלט על עצמך ולהכריח את עצמך לאכול. לפעמים עם התרופה אני מרגישה שאני לא עצמי וזה באמת גורם לי להתנהג שונה עם חברים. זה קורה. בגלל זה אני לא לוקחת את התרופה כל יום. וגם כשאני לוקחת אותה אני מנסה לשכוח שלקחתי אותה ושהכל כרגיל ואז אני מתנהגת בידיוק אותו דבר כמו שאני. בקשר לדיכאונות.. תבררי מה לעשות לגבי זה.

hila125

New member
אמממ.. תודה על התגובה..

אבל באמת שניסית לאכול אני פשוט לא יכולה זה אושה לי בחילה כשאני עם התרופה .. ואני עם הקונצרטה 54 כבר חצי שנה.. עם הפסקות וכמו שאמרת שאת מרגישה שזאת לא את גם אני מרגישה את זה .. אני לא מפריעה בשיעורים אני פשוט חולמת וכנראה חולמת יותר מידי כי אני לא מצליחה להתרכז וללמוד בלי התרופה ואני כבר לא יודעת מה לעשות? העם להשלים עם מהמצב ולהמשיך לקחת את התרופה ולהצליח בלימודים כי אני תלמידה טובה או לא לקחת ולהרגיש טוב עם עצמי ולהיות חלק מהחברה ולהכשל בלימודים?

לדעתי תתיעצי עם רופא של היפרקטיביות

או שאולי תורידי במינון ותיראי איך את עם פחות קונצרטה. תיראי.. אני למשל נכשלת בלימודים גם עם קונצרטה וגם בלי קונצרטה אבל זה לא משנה לי כלכך.כל עוד הקונצרטה עוזרת לי להיות מרוכזת ולא להפריע בשיעור ולמשוך פחות תשומת לב שלילית אז סבבה, היא שיפרה לי את היחס שלי ללימודים ולבצפר ולהתנהגות שלי בבצפר. הציונים שלי לא קשורים לתרופה כל כך.. אני פשוט לומדת ולא הולך לי..

zivadina

New member
איזון תרופתי

שלום הילה. אכן, אנשים עם נטייה לדכאון קליני נהיים עצובים או עצורים בהשפעת ריטלין. הסוד הוא למצוא את המינון ואת סוג הריטלין שעושה לך את הכי פחות תופעות לוואי. כל סוגי הריטלין מכילים את אותו החומר, אבל היות שכל סוג מתפרק בגוף באופן שונה, גם ההשפעה שלו על הגוף היא אחרת. הקונצרטה משפיעה למשך עד 12 שעות. אצלי התיכוניסטים לוקחים sr בבוקר, שמשפיע עד 8 שעות. במידה שהם לומדים אחה"צ לקראת מבחנים או שעורי בית, הם לוקחים לפני 16:30 ריטלין "רגיל" שמשפיע עד 4 שעות. כך נוצר להם רווח בין תפוגת ה-SR מן הבוקר לבין ה"רגיל" של אחה"צ, וזה מאפשר להם לאכול ולאוורר את הגוף מן התרופה. אני מצרפת כאן טבלת המרה פשוטה שתעזור לך לבנות לעצמך טיפול מתאים ביחד עם הרופא המטפל שלך. ריטלין "רגיל" = מנה של 10 מ"ג שמשפיעה עד 4 שעות. ריטלין SR20 = מנה של 8 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. ריטלין LA20/30/40 = מנה של 8/12/16 מ"ג שמשפיעה עד 8 שעות. קונצרטה 18/36/534 = מנה של 5/10/15 מ"ג שמשפיעה עד 12 שעות. ההנחייה היא שמותר לקחת ריטלין עם השפעה של עד 12 שעות ביממה, שלא תעבור את שעות הערב, כדי לא לפגוע בשינה.

לספר על זה לנוירולוג שלך.

אולי כדאי שתקבלי תרופות ממשפחת תרופות אחרת. אם לא יהיה לנוירולוג שלך שום רעיון בונה, חיזרי אלינו ונפנה אותך לנוירולוגים אחרים. תמיד יש מה לעשות.

hila125

New member
תודה לכולם על התגובות..

ובאמת הלכתי לרופאה שמטפלת בי והפיטרון היחיד שהיא מצאה זה להתחיל לקחת אדרל... עכשיו אני רוצה לשמוע מכם.. העם ישנו משהוא בפורום שלוקח אדרל ויכול לספר לי מה עובר עליו.. ומה עם כל השמועות שהיו על האדרל בקנדה? העם משהו יודע?

למעלה