שלום.

שלום.

קוראים לי טל ועשיתי אבחון בכיתה ח,וגילו שיש לי הפרעות קשב וריכוז. אני רוצה לדעת איך אני יכול להתגבר על זה. כי אני מרגיש תבעיה הזאת בלימודים,וזה נורא מפריע לי.

zivadina

New member
טיפול בהפרעת קשב בגיל תיכון

שלום טל. ברוך הבא אלינו. הפרעת קשב היא הפרעה בארגון הרכוז וההתנהגות. כדי לאפשר לך לחיות חיים מסודרים, כדאי לך לנהל סדר יום קבוע ולנהל יומן עם תזכורות של משימות חשובות שיש לבצע בתאריכים מסוימים בעתיד, למשל-תאריכי בחינות הבגרות... כדי לאפשר לך להתרכז בכתה, לזכור היטב את חומר הלימוד ולהצליח במבחנים, כדאי לך לטפל במספר מישורים: א. לקחת כדור שעוזר להתרכז. הכדור המומלץ הוא "ריטלין", ורושם אותו נוירולוג או פסיכיאטר שמאבחן אצלך הפרעת קשב ורכוז. במידה שהכדור הזה משפיע עליך, אתה תוכל להתרכז בחומר הלימוד ולזכור אותו היטב. ב. ליצור לעצמך סביבת לימוד בלי "הסחות". למשל: לשבת קרוב למורה ולא על יד החלון. לשבת על יד תלמידים שקטים שלא מדברים בשעור. ג. לברר איך אתה יכול לארגן לעצמך את החומר באופן יעיל. (זה נקרא אסטרטגיות למידה). ד. לבקש מן המורים שלך רשות לצאת להתאוורר מדי פעם באמצע השעור. (אבל לא להשאר בחוץ כל השעור...) ה. תלמיד עם הפרעת קשב מאובחנת, זכאי להתאמות בבחינות הבגרות. ההתאמות המקובלות הן: הפסקות של 5 דקות לאוורור והארכת זמן של 20%. כדאי שתפנה בדחיפות לרופא שאבחן אותך או לפסיכיאטר ילדים שמתמחה באבחון הפרעות קשב ורכוז, כדי לקבל מרשם לטיפול בריטלין. בבית הספר כדאי לפנות ליועצת ולהציג בפניה את האבחונים שלך, כדי לקבל עזרה בהתארגנות והתאמות בבחינות הבית ספריות ובבגרויות. נשמח לדעת מה החלטת לעשות. בהצלחה!!!

לבעיות קשב וריכוז יכולים להיות

סימפטומים רבים ושונים בעלי חריפות שונה. הטיפולים שאני מכיר אינם שלמים. צריך לקבץ פתרונות רבים בהתאם לצרכים. כך שבתור התחלה תצטרך להגדיר מה הדברים שהכי מפריע לך בחיים ומה אתה רוצה לשנות. אל תגדיר יותר מ5 דברים.

למעלה