שלום!

world changer

New member
שלום!

אני מעוניינת לעשות אבחון פסיכודידקטי ואין לי מושג מאיפה להתחיל כל כך. ניסיתי לשאול גם בפורום "ליקויי למידה", אבל חשבתי שאולי מישהו פה יוכל להוסיף... אני בת 21 וגרה בחולון. יש למישהו המלצות על מכונים שונים? מה צריך לברר אצלם? כיצד אני משווה בין המכונים השונים? ואיך אני קובעת אמינות ומקצועיות של מכון ספציפי? בעיקרון האבחון אמור לשמש אותי לפסיכומטרי, לשיפור בגרויות וללימודיים עתידיים (על תיכוני - עדיין לא יודעת מה ואיפה). הבנתי שאבחון פסיכודידקטי לא כולל את מבחן טובה- האם הוא באמת מאבחן גם הפרעות קשב וריכוז במידה מאמינה וטובה כמו מבחן טובה? או שמה כדאי אולי לעשות בנפרד גם את מבחן טובה בנוסף לפסיכו דידקטי? בנתיים ביררתי על מכונים שונים מקישורים של הפורום הזה ומצאתי את: רות פילם, מעברים, נויה ספקטור, אופק, אניגמה, קשב ורותם. מישהו יכול לחוות עליהם פה דעה?

zivadina

New member
תלוי מהי המטרה שלך.

בשביל לקבל התאמות במבחן פסיכומטרי ובגרויות, צריך אבחון דידקטי, במידה שחושדים בליקויי למידה, וצריך אבחון רפואי וגם אבחון דידקטי, במידה שחושדים בהפרעות קשב. בכל מקרה של הפרעת קשב, חייבים לעבור אבחון רפואי, אשר נותן גם המלצות לטיפולים. בשביל לקבל התאמות באוניברסיטה, כדאי לעבור אבחון דידקטי אצל המאבחן שעובד עם האוניברסיטה המסוימת הזאת. יש הרבה מוסדות להשכלה גבוהה שמכירים רק באבחונים של המאבחן שהם בחרו. בהצלחה!

world changer

New member
בוקר טוב

מה זה בעצם אבחון רפואי? זה לא כלול בתור הפסיכו דידקטי? ומה קורה אם אני עדיין לא יודעת באיזה אוניברסיטה ברצוני ללמוד? אין איזה מכון שידוע שהוא עובד עם רב האוניברסיטאות?

zivadina

New member
אבחון רפואי ואבחון פסיכודידקטי

הוא אבחון, שעושה נוירולוג או פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז. האבחון הזה שונה מן האבחון הפסיכודידקטי, אשר נעשה על ידי פסיכולוג חינוכי ביחד עם מאבחן דידקטי. באבחון הרפואי שוללים בעיות נוירולוגיות והפרעות רגשיות. לצורך הברה בהפרעת קשב, צריך גם אבחון רפואי וגם אבחון פסיכודידקטי. במידה שהאבחון הרפואי נעשה על ידי פסיכיאטר, צריך רק אבחון דידקטי בנוסף. לקראת הלימודים, וכדי לא לעבור כפל אבחונים, ממליצה לך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב אצל מבוגרים. אחר כך, כאשר תדע באיזה מוסד אתה רוצה ללמוד, תעבור דרכו את האבחון הדידקטי.

world changer

New member
איך אפשר לדעת בעצם איזה אבחון

אני צריכה לעשות? אבחון ע"י ניורולוג או ע"י פסיכיאטר לעומת דידקטי? הבעיה היא שאני רוצה לשפר בגרויות ולעשות פסיכומטרי לפני שאבחר מוסד לימוד- ואני ארצה להשתמש בתוצאות האבחון (במידה ויהיו). לכן אני לא יודעת לאן לפנות.. ולכן גם נראה לי שאצטרך גם את הדידקטי לשם כך...

zivadina

New member
היות שאינך יודעת מהן הלקויות שלך

כדאי שתתחילי באבחון פסיכודידקטי טוב. במידה שיש לך גם הפרעת קשב, המאבחן ימליץ לך לעבור אבחון רפואי של ההפרעה. בדרך כלל, אנשים יודעים להצביע איפה הקשיים שלהם, ואז אני מנסה להציע להם את הדרך הכי קצרה. נראה לי שאצלך צריך "לעשות סדר", ולכן תצטרכי את האבחון הפסיכודידקטי המקיף בתור התחלה.

world changer

New member
יש לי בעיות להתרכז

אני פשוט לא יודעת ממה הן נובעות.. יכול להיות שזאת סתם עצלנות, ממש לא יודעת

למעלה