שלום

יוחאי 17

New member
שלום

שלום לכולם, יש לי שאלה.. קרו לי כמה מקרים שבהם שאלתי "בתמימות" כמה אנשים לומדי תורה בסביבה שלי[סביבה דתית] על גבר או אישה אשר נמשכים לאותו בן/בת מינם. השורה התחתונה שהם העבירו לי זה שבעצם אותו אדם שמגלה על עצמו נטייות אילו צריך וחייב לגרום לזה להשתנות. זה די השאיר אותי בסימני שאלה.. כי בעצם אם הדת לא מסכימה אז אדם דתי שממשיך עדיין עם אורח חייו ההומוסקסואלי עובר על חטא, לא? זה ברור שכן. אבל גישה של הומו דתי היא שקשה מאוד לשנות נטיה זו או אפילו לא אפשרי והוא לא חושב או מאמין כי הוא צריך להשתנות אך להמשיך עם אורח חיים דתי. [זו הגישה?] מעניין אותי לדעת מה הגישה שלכם או היחס שלך לגבי הנטייה שלכם ולדת. איך אתם מחברים את זה. [אני כבר לא דתי] תודה. יוחאי.

סבבב

New member
גישתי היא כזו:

אני יהודי דתי מאמין אף אחד לא יקח לי את זה לא חברה מתנקרת ולא אנשים ששמים עצמם במקום בורא עולם זה נכון שיש חטא עליו עוברים (או לא ממש עוברים על האיסור המפורש( אבל אין שום סיבה שבגלל שאני נופל במקום אחד, משהו ימנע ממני לקיים את שאר המצוות ולהישאר דתי? אני דתי בשביל עצמי ובשביל בורא עולם. אנחנו בניו והוא אוהב אותנו למרות שאנחנו לא מושלמים. להפסיק להיות דתי רק כי עוברים על חטא אחד? למה?

יוחאי 17

New member
אני מניח שזו הגישה של כולם ? =)

אגב מה הפרוש של "כל גיא ינשא" (ישעיהו מ', ד') " ?

בן הצבי

New member
כל גיא ינשא

הנביא מדבר על הזמן בו יבוא משיח - קוֹל קוֹרֵא--בַּמִּדְבָּר, פַּנּוּ דֶּרֶךְ ה'; יַשְּׁרוּ, בָּעֲרָבָה, מְסִלָּה, לֵאלֹקֵינוּ. אשר אז יותרו כל הקשיים בעבודת ה', והקשיים כאן מומשלים לגבעות ועמקים שייושרו, ואז הדרך תהי' ישרה וחלקה, ללא מכשולים: "כָּל-גֶּיא, יִנָּשֵׂא, וְכָל-הַר וְגִבְעָה, יִשְׁפָּלוּ; וְהָיָה הֶעָקֹב לְמִישׁוֹר, וְהָרְכָסִים לְבִקְעָה." או אז - וְנִגְלָה, כְּבוֹד ה'; וְרָאוּ כָל-בָּשָׂר יַחְדָּו, כִּי פִּי ה' דִּבֵּר". גיא - מקום נמוך. ינשא - יהפוך למקום גבוה. וכפי שמפרש רש"י: כל גיא ינשא - וההר ישפל הרי דרך חלקה ושוה ונוחה".

סבבב

New member
ההסבר הוא כזה:

מה שבן-הצבי הסביר הוא ההסבר המקראי הנכון. אבל, מדובר פה בשנינות שלימד אותי חבר טוב... נורא שיעשע אותי שכותבים את זה בדיוק אותו דבר, וזה כל כך מתאים לפה... אז אני אכן נושא ברכה זו לכל חברי הפורום, גם לבוא המשיח וגם לנישואי הגאים...

SmartToyBoy

New member
מעולם לא...

שמעתי מישהו שמגדיר כל כך במדוייק את מה שאני מרגיש.
אה , וסליחה על ההתפרצות

סבבב

New member
אני שמח שהיטבתי להגדיר...

רבים רבים מרגישים אותו דבר, אך חוששים לבטא או להעלות את הרגשתם על הכתב. אני מקווה שזה שהעלתי פה את הגדרתי, עזרתי לאנשים להיות קצת יותר סגורים על עצמם...

יודיX3

New member
לי זה לא התחבר. לא הסתדר לי במוח

שאלוהים יכול להעמיד אותנו במבחן לא הגיוני שכזה והחלטתי למחוק את אלוהים. אם אנשים כמו סבבב ואחרים הצליחו להגיע לעמק השווה- אני מכל הלב מאחל להם כל טוב. אני לא הייתי מסוגל למצוא פשרה. אין כאן דרך אמצע מבחינתי.

יוחאי 17

New member
ו..

ומה פשוט אחרי זמן מסויים החלטת לעזוב הכל?.. אצלי למשל משום מה זה היה זילזול בדת כתוצאה מכפיה דתית, ואז בזמן האחרון שוב התחלתי לנסות לרצות להאמין ולנסות להתפלל ואז שוב התחלתי ללכת אחורה עם כל מינישאלות חדשות בנוגע לדת[כל דת בעצם..] אני מנסה לעבור את הקטע של השאלות ולברר הכל עם עצמי..

למעלה