שלום

שלום

אני דור שני לשואה ואני מחפשת קצה חוט למשפחה של אבי אבי ז"ל שמו היה GELB KAROL ואביו היה איזידור וברטה היות ולא נותרה כמעט משפחה הייתי רוצה לדעת אם אכן מישהו מכיר או יודע משהו על המשפחה אנו מאורדיה בטרנסילבניה ברומניה. תודה

../images/Emo24.gifשלום לחדשה../images/Emo70.gif../images/Emo39.gif

נשמח מאוד לסייע לך, אך קודך לכן תיאלצי לחזור על שאלתך, על פי המופיע כאן. כך, נוכל לקבל מידע מועיל ולנסות לכוונך בצורה ממוקדת. ארנון

zogu

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה- למענך

בשלב הראשון, היכנסי לשורת הסרגל למעלה- אדום כחול ירוק, ותיכנסי ל"ענינים". מצאתי קצת פרטים על איזידור הסנדלר שהיה נשוי לברטה מאורדיאה בדפי יד ושם. שם כבר חיפשת?- וודאי תמצאי עוד פרטים מזהים על בני המשפחה

yaelag

New member
שלום 20

רבים מאיתנו התחלנו את חיפושי השורשים שלנו מכמעט כלום. כדאי לך לבדוק ביד ושם וכן בקישורים נוספים שתמצאי בפורום. אני בטוחה שאנשים נוספים יראו את שאלתך (ובמיוחד אם תחדדי אותה כמו שהומלץ על ידי ארנון- שהוא המומחה פה). בנתיים רק כדי לעודד קצת, גם לי יש שורשים באורדאה (מהימים שבהם היא נקראה נודוארוד) ויש פה עוד רבים עם חיפושים בטרנסילבניה. בהצלחה. יעל

deebeebee

New member
../images/Emo32.gifזוגו-

מתנצלת שאני עושה זאת בשרשור זה אבל פשוט הייתי חייבת להחמיא לך. אתמול יצא לי לראות את הספר שלך. עשית שם עבודה יסודית ומדהימה. ישר כח!

shaham01

New member
יש דפי עד באתר יד ושם

שלום לך חדשה וברוכה הבאה לפורום! באתר יד ושם יש מספר דפי עד שמילאה אודות המשפחה נכדתו של איזידור גלב מאורדיאה בשנת 1985. הנכדה היא רחל יצחק מנצרת עילית. אם את זו שמילאה את הדפים, או בת אחרת של המשפחה וידעת על כך, הרי שלא חידשתי לך דבר. אם לאו, אז כדאי לך להתחיל משם ולנסות להתקשר אליה ע"פ הכתובת הרשומה. אם את המגישה, יש עדיין כמה דברים שתוכלי לעשות שם, כגון חיפוש ע"פ שם משפחה בלבד. תקבלי מס' רב, יחסית, של רשומות וע"י מעבר עליהם לראות אולי יש רשומות כפולות על האנשים שאת מילאת לזכרם דפי עד, שמולאו ע"י אדם אחר, בתקופה אחרת ואז תוכלי לנסות ליצור קשר עם אותו אדם. דבר בסיסי נוסף שאת יכולה לעשות הוא להכנס לאתר JEWISHGEN ולחפש שם ב-JGFF
JewishGen(ealogy) Family Finder​
אם מישהו מחפש את שם המשפחה גלב מאורדיאה. אם כן תוכלי להתקשר אליו דרך האתר או ע"פ הכתובת הרשומה שם. אם לאו תוכלי להכניס את את הפרטים שם ולקוות שמישהו יתקשר אליך. כ"כ לאתר יש קבוצות דיון לאנשים בעלי עניין משותף באיזור מוצא מסויים. במקרה שלך, מומלץ להצטרף לקבוצות העניין של רומניה והונגריה וכן לקבוצה
ROM-SIG​
והונגריה
HUN-SIG​
וכן לקבוצת הדיון הכללית
JEWISHGEN-SIG​
ולשלוח מסר עם כמה שיותר פרטים. אולי מישהו יכיר ויענה.
להלן הקישורים הרלוונטיים:

חוה3

Member
ברוכה הבאה../images/Emo141.gif

ב -JGFF כפי שהפנה אותך shaham01 אכן ישנה חוקרת המחפשת את משפחת GELB מאורדיאה. אם עדיין לא נרשמת לאתר זה הזמן להרשם ןלשלוח לה הודעה. בספר הזכרון לאורדיאה מוזכרים כמה בני משפחת גלב.(בתמונה מס' 507). בהצלחה!

למעלה