שלום

שלום

אני מחנכת כיתה. יש לי תלמיד, חכם, נדיב ועם המון מעלות חיוביות, לתלמיד שלי יש ADD הוא מקבל רטלין וכרגע אינו מקבל טיפול מלבד הכדור. הוא מעורב בהמון הצקות בכיתה ומרגיש שנטפלים אליו סתם. קראתי את המאמרים, אבל עדין אני לא מרגישה שאני מצליחה לעזור לו להתמודד עם הקשיים שלו. אשמח לכל עצה ועזרה. תודה

05 מיכל

New member
האם את בטוחה שהוא מקבל מינון מתאים?

איפה ההורים בתמונה? האם אפשר לבקש מהם שיבררו עם הרופא אם אין צורך בתיקון של המינון? ייתכן שאת יכולה גם להכין לו תוכנית עיצוב התנהגות קטנה רק לשעות הלימודים. תוכנית כזו מצריכה בין היתר שתגדירי לו "משימות" התנהגותיות, וזה עשוי לעזור לו להבין מה תרומתו שלו למצב.

zivadina

New member
הצעות

גם לי זה נשמע מינון לא מתאים, כי ילד עם מינון מתאים לא מחפש ריגושים לעצמו, אלא מרוכז במשימות שלו. בנוסף, תלוי מאוד מהו משך ההשפעה של סוג הכדור שהוא מקבל: הריטלין הרגיל משפיע רק ל-4 שעות, ויש סוגי ריטלין שמשפיעים ל-8 או ל-12 שעות. כלומר, בהתאמת המינון וסוג הכדור צריך לקחת בחשבון את המשקל, הגיל, ומשך ההשפעה הרצוי. כדאי שתערבי את ההורים, וכן שתספקי להם תוצאה של מעקב שערכת על הילד בנוגע לשעות שבהן הוא מרוכז והשעות בהן איננו מרוכז (מציק וכו'). אני מקווה שכל המורים של ילדינו יהיו אכפתיים כמותך. את מוזמנת לקרוא את המידע שלנו למורים:

תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני אדבר עם ההורים בקשר למינון. ואקרא את את החומר תודה רבה

למעלה