שלום

יפעתי4

New member
שלום

שלום לכם, שמי יפעת כפי שאתם יכולים להבין... רק עכשיו התוודעתי לקיומו של פורום כזה ואני חושבת שזה דבר נפלא. בעיקר משום שאולי סוף סוף יש הכרה ממשית בסבל שעוברים לא רק חולי הנפש עצמם, אלא המערבולת שהם מכניסים לתוכה את בני משפחתם. אחי הגדול חולה. שילוב של בעיות שונות. משך שנים יש ניתוק ביננו האחיות- לבינו. רק ההורים נוסעים לבקרו במוסד בו הוא נמצא. לעיתים יש לי ייסורי מצפון על כך אך לבסוף אני מבינה ששום דבר טוב לא ייצא מזה כיוון שמצבו איום ונורא לפי מה שהבנתי. מישהו יכול להבין אותי? את התחושה האיומה, שמלווה אותך כל יום, שהזנחת, ששכחת, שהתעלמת והדחקת מישהו שהוא דם מדמך? שאין לך שום יכולת לעזור לו? שהוא אח שלך ובעצם לא אח שלך? שהוא חי ובעצם מת? זכרון חי, פועם וצורב שמונח על גבך לשארית ימיך. שאינך יכול להסיט ממנו את פניך ולהתעלם כיוון שאחיך הוא? המשפחה שלי מומחית בלא להתמודד, בלהעמיד פנים שהכל בסדר, שאין צלקות מהתקופה הנוראית הזו שהוא חי בבית, השתולל, צחק, נשך. חרא. זה אף פעם לא יעוף ממני החרא הזה, תמיד יישאר דבוק אליי, תמיד ימצוץ ממני כוחות חיים, תמיד יעיב על החיים שלי, תמיד יגרום לי להרגיש שמשהו- משהו חסר לעזאזל.

כל מה שאת כותבת

כל כך מוכר לי אני מרגישה כמוך! זו באמת תחושה נוראית מצד אחד את רוצה לעזור אבל מצד שני אין לך כוחות..... אין לך את היכולת.... ואת הכלים.... אצלנו במשפחה כל אחד מתמודד אחרת והנטל נופל על אבי שכבר כוחותיו תשו עליו. מה אומר לך רק שאנחנו צריכים להמשיך להיות חזקים לא לתת לזה לשבור אותנו לא לתת לזה לקחת לנו את הכוחות כי אנחנו צריכים את הכוחות האלו גם בשביל חיינו הפרטיים .
נשמח לשמוע ממך שבת שלום רויטל .

סמסרה1

New member
ליפעת

זה לא קל. אולי לא חכם מצדי לבלבל לך במוח אך האם אין טעם ,למשל ,שתבקרי את אחיך לפחות אחת לשבוע?

אני עשיתי מעשה ויצאתי להתמודד...

עם העולם בחוץ.הרי עד מתי אמא תכבס?תבשל?תנקה?אני הרי בחור גדול,בן 35 ורבים מבני גילי שמכבדים את עצמם, לא חיים עם הוריהם,או מהווים נטל עליהם.ברור שישנם מקרים קשים משלי(אני מתפלל שחלילה לא יתדרדר),אני דואג לתחזק את עצמי,כלומר ליטול את הכדורים בקביעות.אני מקווה שמעמדם של נפגעי הנפש בישראל ישתפר ומי יתן וינתן למקבלי קצבת נכות להרוויח יותר מהקצבה בלא שתלקח ממנו והדבר יהווה תמריץ לנכים ויביא לצמצום פערים בחברה,כי לרוב אוכלוסיית הנכים חלשה ועניה.חומר למחשבה. שבוע טוב לכולכם

למעלה