שלום

U S E R E E E E

New member
שלום

קודם כל, רוצה אני לשבח את הפורום. אוקיי, בני בן ה9 מנדנד לי כבר חודשים שהוא רוצה חתול בבית. דחיתי ודחיתי, בעיקר בגלל שאישתי דוחה זאת בתוקף. לאחרונה אישתי מסכימה לזה. אך איני מרוצה מהעניין. שכן אין לי תקציב לחתול כרגע. איני יודע מה לעשות, איך להסביר לו שזה לא מתאים? הוא ממש מנדנד לי.

פלגיה

New member
שלום לך

לא ברור לי איך יש לך ילד בן 9, וזאת הפעם הראשונה שאתה אומר לו למה דבר מסויים לא מתאים לך. עד גיל 9 ילדים כבר מבקשים דברים רבים. חלקם מתאימים להורים וחלקם לא. מה שצתאים - הם מקבלים. על מה שלא מתאים מכל סיבה שהיא - ההורים נותנים את הסיבה. אם הילד קולט את ההיסוס של ההורה - הוא ימשיך לבקש ולנדנד. אם הוא מבין את ההחלטיות שבדבריכם - הוא יעזוב את הנושא.

פלגיה

New member
ודבר נוסף

מקריאת ההודעה שלך נראה שאתה לא ממש יודע למה אתה לא רוצה לגדל חתול, ומחפש תירוצים. חתול הוא בעל חיים עצמאי, ועלות הטיפול בו לא גבוהה. בטח יש לילד שלך איזה שנים-שלושה חוגים, והוא גם יכול להבין ענייני כספים. אפשר להציע לו לוותר על חוג, ובמקום זה לאמץ חתול.

Kalla

New member
אני דווקא חושבת שחיית מחמד

לא לוקחים אלא אם שלמים עם זה לגמרי. הכי נורא זה כשנכנעים לבקשות הילד ואחר כך מגלים שלא מסתדרים ומוסרים את החיה או עוד יותר גרוע - זורקים אותה לרחוב. ואגב - לנו יש 2 חתולים בבית ונכון שזה פחות יקר מלהחזיק כלב, אך עדיין ההוצאה לא מבוטלת: מזון, חול, חיסונים יקרים, וזה רק ההוצאות השוטפות בהנחה שהכל בסדר והחתול בריא ולא זקוק לשום טיפול מיוחד. המצב היחיד שבו מוצדק לדעתי שאדם שאינו מעוניין בעצמו בחיית מחמד (אם כי גם לא ממש נגד ויכול להרשות לעצמו כלכלית) יסכים לחת אחת בכל זאת הוא אם יש בבית ילד בוגר שמאוד רוצה ויכול לקחת את רוב הטיפול על עצמו וסביר גם שיקיים את הבטחתו. אחרת חבל על המשפחה וחבל על החיה.

../images/Emo45.gif בדיוק מה שאני אומרת לכולם

חיית מחמד זו אחלריות לכל החיים (של החיה כמובן). ולכן צריך לקחת אותה רק אם ההורים רוצים.

מיכל שב

New member
אני מאמינה שילד בן 9 מספיק

בוגר כדי להגיד לו את האמת: חיה כרגע לא מתאימה לתקציב. ילד חייב להבין שחיה זה לא משהו לחודש חודשיים. חתול יכול לחיות שנים רבות וההוצאות גדולות. האחריות על חיה היא רבה והיא תיפול עליך ועל אשתך. צריך לחשוב בכובד ראש לפני שמסכימים - גם אם הילד לוחץ.

lulyK

New member
אם הבעיה היחידה היא התקציב,

כדאי לברר קודם מהי באמת העלות של חיה כמו חתול (יש לנו חתול אבל אין לי את המספרים
). אם הסיבה היא אחרת, אז הטיפול בדרישה שלא מדובלת עליכם צריכה להיות דומה לכל מקרה אחר שבו אתם נאלצים לסרב.

irisgh

New member
בעיני, לבע"ח בבית יש ערך מוסף גדול

זה נכון לכל הילדים. אבל בפרט לילדים שיש להם קשיים חברתיים. ולא, לנו אין בע"ח כרגע בבית. זה בלבול מוח והכל. אבל יתכן, שיום אחד, אם הילדים ירצו מאוד, נתרצה איכשהו. אגב, אני גדלתי עם כלבים נתן לי המון כילדה.

חתול הוא דווקא פשרה טובה למי שאין

לו יותר מדי זמן. וזה מנסיון של גידול המון חתולים. הוא חיה מאוד נוחה. לא צריך לרחוץ, לא צריך להיזהר ולקשור אותה כל הזמן או לגדר אותה, הוא סתגלן. כל מה שצריך זו קערית מזון וקערית מים. בעצם, הוא לא פשרה כי מקבלים ממנו המון. לא פחות מכלב. בדיוק עכשיו הסברתי את כל זה לחברה שהחליטה לאמץ רשמית חתלתול רחוב שאימץ אותם.

ועדיין...

חבל לי על החתולים שלנו שמאז שנולדו הילדים כבר לא מקבלים אותה מידה של תשומת לב.

לא זכו שניתן להם דוגמה ../images/Emo4.gif

מאז הילדים, אין דבר כזה "לשבת לבהות עם חתול מגרגר על הידיים".

אצלנו הילדים מטפלים בחתולים

מבחינת הפינוקים. שניים מהחתולים כל הזמן נדבקים לילדים ואכן מפונקים בלי סוף. השלישית שלא אוהבת את הילדים משלימה שעות במיטה שלנו.

אל תיקח

מכל מה שעולה מההודעה ההורים לא רוצים ומה שצריך זה לא חתול אלא הצבת גבולות לילד.

ציפי ג

New member
גם אני בדעה

בעל חיים זו משימה לכל החיים (שלו) ואם אין התלהבות של ממש מצד ההורים, זה יהיה מאוד קשה לשאת את העול לאורך זמן.

לורליי43

New member
אם אשתך מסכימה- זאת אומרת

שהיא תקח חלק באחריות על החתול. אתה לא סומך עליה? מספיק שהיא רוצה, שהרווח יעלה על הפסד (שלך). גם אצלינו החתולה היא בעקרון באחריות שלי ושל הבת. לגבי תקציב, זו שאלה אחרת ואישית, בדרך כלל, לא עולה הרבה כסף לתקצב חתול בתחזוקה שוטפת.

למעלה