שלום

שלום

אני אמא לילדה בת 8 עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות, ואימפולסיביות שניסתה מספר תרופות כמו רטלין וקונצרטה וזה לא משפיע עליה טוב ומלווה בתופעות לוואי, אי אפשר בלי ואי אפשר עם. מה לעשות? מה אתם מייעצים? לאן אפשר להפנות אותי? ושאלה נוספת, האם מגיע לביתי עזרה בבית הספר? אם כן, מהיכן מקקבלים אותה וכיצד. שמעתי שיש אגודה ארצית להפרעות קשב וריכוז, אבל אני לא מוצאת אותה. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למידע בעיניין. תודה.

05 מיכל

New member
שתי עמותות

שלום וברכה! אני נותנת לך קישור לרשימה של עמותות שונות. תמצאי ברשימה בין היתר את עמותת "ביחד" ואת עמותת "ידע והקרה", שתיהן עמותות הנוגעות להפרעות קשב וריכוז. מעבר לכך, האם ניסיתם גם רטלין LA? אומרים שהוא יותר עדין ויש איתו פחות תופעות לוואי. בעיקרון יש גם תרופות שאינן ממשפחת הרטלין, כך שכדאי להתייעץ עם הרופא בכל מקרה, גם אם התייאשתם מהרטלין לסוגיו.

zivadina

New member
תשובות

קודם כל, ברוכה הבאה! שנית, אכן, יש 15% מן הילדים שהריטלין לא משפיע עליהם, אבל לפני שקובעים את זה צריך לבדוק באמצעים מדויקים את סוג התרופה וגודל המנה והשפעתם על הילד. במידה שהרופא שלכם לא מדריך אתכם כיצד לבדוק את זה, כדאי להחליף לרופא (נוירולוג או פסיכיאטר ילדים) שמעודכן בכל סוגי התרופות להפרעת קשב. עזרה בבית הספר מקבלים ברגע שיש אבחון, ובתנאי שלבית הספר יש רצון טוב ויכולת לספק עזרה. על מתן העזרה אחראית יועצת בית הספר, למיטב ידיעתי. קיימת עמותת "ביחד" הפועלת באזור המרכז, ועמותת "ידע והקר"ה" הפועלת באזור הצפון. את מוזמנת לקרוא בקישורים הבאים:

למעלה