שלום,

שלום,

אני בן 17 ואני בשנה האחרונה בתיכון. בעתיד אני חושב ללכת ללמוד אדריכלות. רציתי לדעת אילו דרישות יש באוניברסיטה ע"מ ללמוד את זה. מה בנושא בגרויות, ציונים. שמעתי שצריך להיות בעל נתונים גבוהיםכגון : 5 מתמטיקה ואף ללמוד מקצועות כמו פיזיקה וכו'. זה נכון? ומה לומדים בזה. תודה מראש.

גולי מ

New member
יש שלוש אנבירסטואת שנותנות תואר

טכניון - חיפה אוניברסיטת ת"א בצלאל - ירושלים ונדמה לי שגם מכללת אריאל נותנת תואר אקדמי. בכל המוסדות יש מבחני כניסה (הקשורים באמנות), הצגת תיק עבודות וראיונות אישיים. למעט בצלאל, בכל המוסדות יש נותוני סף בסיסיים. מתמטיקה 4 יחידות בציון 80 ומעלה או מתמטיקה 5 יחידות בציון 70 ומעלה. באאשר לפיסיקה, אין לי מושג, אבל בהתחשב שבלימודים עצמם לומדים סטטיקה, מי שמגיע עם קרע מביה"ס, הרבה יותר קל לו. לא לשכוח פסיכומטרי. בהצלחה.

לי ידוע על 5 מוסדות.

ובנוסף למכללת יהודה ושומרון [שכבר הזכרת] יש גם את ויצ"ו בחיפה.

גולי מ

New member
למיטב ידיעתי, למרות הפירסומים,

יש בעיה עם התואר האקדמי לאדריכלות. כלומר, ייתכן שיש תואר אקדמי, צריך לברר האם הוא באדריכלות, והאם התואר הזה מאפשר להרשם. נדמה לי שלא.

gamari

New member
בקשר לתואר

לאחר בדיקה קטנה: 5 המוסדות נותנות את התואר הנכסף לאחר 5 שנים מפרכות וכיפיות, וישנה אפשרות להמשיך לתואר שני בתכנון ערים רק בטכניון ובעתיד הלא רחוק גם במכללת אריאל הבעיה היא אחרת, מעבר לתואר ישנו רישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים. בת"א והטכניון הרישום אינו בעייתי. באריאל, חיפה (ויצ"ו) ובצלאל רשם האדריכלים דורש: עבודה בתחום לפחות של שנתיים, נסיון במס' פרוייקטים שונים, ונסיון של פרוייקט אחד לפחות במעורבות בתכנון תכניות מתאר וכל זאת ע"מ לקבל הכרה מלאה בתואר ואפשרות להרשם בפנקס, אך לבסוף זה מתאפשר. ברגע שתחליט ללמוד ועד שתסיים זה לפחות 6-7 שנים (לא כולל שרות צבאי), וא"כ המצב ישתנה ואני מאמין שתהליך הרישום יהיה שונה. תתחיל בלאהוב את המקצוע ורק א"כ להתחיל ללמוד. בהצלחה

gerson1

New member
כרגע 5 +1;

טכניון תל-אביב בצלאל אריאל ויצו קנדה בחיפה וכנראה שנקר יקבל השנה אפשרות להעניק תוארים כאלה. אין העדפה והסדר הנו מקרי. לכל מקום יתרונות וחסרונות משלו. גרשון

gerson1

New member
רישום ברשם:

כעקרון לאחר 3שנות סטז' שלא נבדק מעולם. יתכן בחינת מעבר \גם לבוגרי בצלאל היו בעיות לא קטנות למעבר הבחינות הנסיוניות ברשם גרשון

gamari

New member
אמת בדבריך

שכחתי לציין שבאמת אף אחד לא בודק את הסטאז'..... כי גם ככה אין בחינות בסוף כמו בראיית חשבון או משפטים וכו'....

gerson1

New member
תוארים מתקדמים:

טכניון, תא, בצלאל (לימודי המשך)

למעלה