שלום

shirani88

New member
שלום

שאלתי את השאלה הנ"ל בפורום לימודים ושיעורי בית, אך הפנו אותי אליכם: אני בכיתה יב'2. מהי הדרך הנכונה לכתוב את זה? י"ב2 יב'2 י"ב'2 תודה מראש!

shirani88

New member
אה ושאלה נוספת אם אפשר...

נודע לי כי טעות לומר "זכרונו לברכה" וכי יש לומר "זכרו לברכה". האם טענתי נכונה?

uriozmor

New member
יו"ד בי"ת שתיים

סתם. י"ב 2. ו"זיכרונו לברכה" ממש לא טעות.

shirani88

New member
1. תודה. 2. אבל אמרו לי ש...

"זכרונו לברכה" משמעו הזכרון שלו הוא לברכה, אבל הכוונה שכולנו מתכוונים אליו זה שהזֵכֵר שלו הוא לברכה, ולכן יש לומר "זכרו לברכה".

uriozmor

New member
אז אמרו

מי שמחפש היגיון בשפה, בוודאי בעברית, מוטב לו שלא ישאל שאלות. הוא לא יאהב את התשובות. מעט על הלָמָּה תמצא כאן.

גנגי

New member
שנצטט את האורים-ותומים של הילדים,

דתיה בן-דור, שאמרה "ככה זה בעברית"? נו, ציטטתי.

lordgino

New member
../images/Emo32.gif אפרופו דתיה בן-דור

אני מחפש כבר ב-20,000 נרות סיפור מ"פרפר נחמד" (שמרבית הסיכויים שבן-דור כתבה אותו) על פיל שאוהב למעוך מכוניות קטנות. אפילו היה לו שיר כזה "
אני אוהב למעוך מכוניות קטנות...
". רק שאני לא זוכר את הסוף של הסיפור. קיצר, כבר שאלתי בכל מקום אפשרי, בכל פורום קיים, ואני אפילו מנסה להיכנס לפינת "המזכירון" בתוכנית של טל ואביעד, ואף אחד לא זוכר את הסיפור הזה... גנגי, אולי את זוכרת? או מישו אחר בפורום? פליזזזז זה מדיר שינה מעיני, חיי אינם חיים...

Yuvalenko

New member
בשרשור הזה כבר פעמיים שאנשים טועים

במין של האדם אליו פונים... שמתם לב לזה? מה זו העצלנות לבדוק בכרטיסישי את מין הייצור אליו פונים?

lordgino

New member
ואני חשבתי לתומי

שהכוונה היא שנסי נמצאת גם בלוך נס וגם בהודעה הזו... כבר חשבתי שההודעה הזו תעורר סנסציה בכל העולם. כנראה שטעיתי.

Fanja

New member
תודה על הקישור לנסי החביבה. מזמן לא

לא שמעתי עליה... ולגבי העיון בכרטיס האישי - כמה כותבים שם אמת ? כמובן, גנגי ראתה והיא עדה - אז אני משתכנעת ...

lordgino

New member
תודה

באתר של דתיה לא מצאתי. באתר השני, שלחתי הודעה, מקווה שיעזרו לי. ודרך אגב, אני
.

למעלה