שלום

שלום

הגעתי לטיפול בפיזיותרפיה עקב בעיות בגב ובברכיים ואני רוצה להיות בריאה לקראת הגיוס. הפזיותרפיסט היה נחמד מאוד ואמר מראש שהטיפול כולל מגע ויכול להיות שאצטרך להוריד את החולצה. הוא גם אמר שאני יכולה להביא לטיפול חברה או מישהו מהמשפחה. הסביר גם שאני יכולה להפסיק את הטיפול מייד בכל דקה נתונה. תוך כדי הטיפול, הוא גילה שהיתה לי תאונת דרכים ושיש לי כאב בגב ובצלעות. וביקש ממני להוריד את החולצה. אח"כ גם את החזיה ואמר שהוא צריך לראות איך בית החזה מתרחב ואמר שיש צד שמתרחב יותר וצריך לטפל בזה. לא הפסקתי את הטיפול כמו שהוא אמר שאני יכולה וסך הכל הייתי שתי דקות בלי חזיה והוא לא נגע בחזה אלא רק בצלעות. אבל רציתי לשאול האם זה בסדר? יש לו את הזכות לבקש ממני להוריד את החולצה והחזיה? תודה רבה מראש.

הריון1

New member
תראי,

בעיקרון יש משהו במה שהוא ביקש. אבל התרחבות של בית חזה אפשר לראות יפה מאוד גם עם חזיה (ולא עם חולצה). מלבד זאת, חשובה מאוד הרגשתך גם אם הוא אמר לך להביא מישהו/י. אני לא מבקשת ממטופלות להוריד חזיה (מקסימום לפתוח אותה בשכיבה על הבטן).

המשך...

אני רוצה לחלק את התשובה ל 2 חלקים. המקצועי והרגשי. מבחינה מקצועית יתכנו אולי מצבים שבהם יש צורך להתפשט.כמו שנאמר בתגובה הקודמת גם אצלי מעולם לא היה מצב שבו מטופלת היתה עם חזה חשוף לבקשתי. גם אם היה צורך להוריד חזיה ניתן להשתמש בחולצה הפוכה, סדין, או לשכב על הבטן ולא להיחשף. זה לא אומר בוודאות שבמקרים מסוימים מאד אין צורך להתפשט. הצד השני הוא הריגשי. לא משנה אם זה מקובל או לא. אם הרגשת לא נעים, מבוכה או כל תחושה אחרת שמציקה לך, את לא צריכה להיות בסיטואציה בה תרגישי כך. תחשבי על הדרך בה את פותרת את המצב. החל מאי הסכמה ועד החלפת מטפל. יעל

למעלה