שלום,

requiem m

New member
שלום,

אני בת 17 ומאובחנת באנורקסיה נרבוזה. במסגרת הטיפול אני זקוקה לטיפול פסיכולוגי אך אני מעדיפה טיפול רוחני יותר. האם מישהו מכיר מטפל, שעוסק בתחום של מודעות עצמית ומטפל באנשים ובבעיות מהסוג שלי? אם כן אשמח לקבל המלצות, פרטים והפניות במסרים. תודה ויום טוב!

hilabarak

New member
אני עוסק בתחום, אך לא מטפל באופן

אישי. בכלל נראה לי קצת בעייתי שאנשים ללא הסמכה מיקצועית יעסקו בטיפול אישי לאנשים. יש הבדל גדול בין להעביר הרצאה לקהל ובין לטפל, על כל המורכבות של יחסי מטפל מטופל. אני מציע לך לעיין באתר שלי (פרטים מצ"ב) אם ידבר אלייך השילוב של רוח ומודעות שאני מייצג, אשמח לתרום לך דרך הפורום או במייל שם יש פרטים (חינם כמובן). במקביל את יכולה ללכת גם לייעוץ פסיכולוגי וכך תיהני גם מגישות רוחניות של מודעות וגם מהמקצועיות של הפסיכולוגיה. בכלל בלי קשר אלי, הייתי ממליץ לך להיזהר מכניסה ליחסי מטפל מטופל מוסדרים עם אדם שלא מוסמך לכך. אני מאוד מאמין שלידע בנושאי מודעות ורוח יש ערך אדיר, אך בתור הוראה ולא טיפול (לפחות הדיעה שלי).

requiem m

New member
אממ..

אז זהו אני רוצה מישהו מוסמך, מישהו שלמד איך לטפל ולעזור לאנשים עם בעיה של מודעות עצמית שלילית ושיהיה בצורה רוחנית יותר. אני פשוט לא אוהבת את הגישה של הפסיכולוגים, לא מתחברת אליהם והם לא עוזרים לי והייתי רוצה לנסות משהו חדש. תודה!

טיפולים ומודעות

מודעות עצמית זה קצת סותר "טיפול" כשמדברים על טיפול, יש פציינט ויש רופא שאמור לרפא אותו. הפציינט הוא פסיבי אם את מעוניינת בפיתוח מודעות עצמית, זה אומר בעצם שאת רוצה ללמוד לרפא את עצמך מבפנים, שזה דבר נהדר! זה אומר שאת תהיה אקטיבית, שתקחי אחריות על חייך כמו שברק אמר, אפשר לשמוע הרצאה, אפשר לקרוא ספרים בנושא, אפשר ללמוד אינטלקטואלית בהתחלה - לצבור קצת ידע ואז לומדים להסתכל פנימה, וזאת העבודה הכי אישית שיש. אף אחד לא יכול לטפל בך מבחוץ, זאת האחריות שלך. זה גם לא סותר טיפול פסיכולוגי מקצועי, אלא ייתן לך זווית פנימית אמיתית לכל התהליך של הבנה וריפוי הבעיה. כל בעיה מקומית מוגדרת, היא בדרך כלל סימפטום למשהו יותר גדול ומהותי בחיים שלנו. חשוב לא לטפל בסימפטום אלא באדם בשלמותו. את אומרת "אנשים ובעיות מהסוג שלי" ובעצם מגדירה את עצמך בצורה צרה. את אדם שלם ונהדר ומופלא, עם חוסר איזון והפרעה בפנים שמקורם בעבר, שבמקרה שלך הובילו לאנורקסיה. כמו כן, אפשר לנסות טיפולים "משלימים" כמו הילינג לסוגיו, שיאצו, וכדומה (רק, לא לפתח תלות בהם כפתרון חיצוני בלבד). אלה אמורים להשלים עבודה עצמית ובעצם לשחרר חסימות ולהוציא זבל החוצה לרמה המודעת, מה שיכול לעזור. אפשר גם עבודה מקבילה על הגוף כמו ביוגה או בטאי צי, כאשר לומדים לשלב גוף/נפש בתנועה וזרימת אנרגיה ונשימה, וגם כאן יכולה להיות השפעה חיובית לכל בעיה שהיא גופנית או נפשית. יש הרבה כיוונים, צריך לברר מה מדבר אלינו יותר, מה מתאים יותר בסופו של דבר, כל אלה תורמים לפיתוח המודעות, שזה באמת העיקר כאשר החזרנו לעצמנו בתהליך פנימי אמיתי את חופש הבחירה, כאשר אנחנו מזהים ורואים את הבעיות כמו שהן - חסימות וכבלים ששמנו על עצמנו - אפשר להתעלות מעבר להם ולמצוא אושר אמיתי

requiem m

New member
תשמע..

אתה מדבר מאוד יפה אבל אתה לא ממש מבין על מה אתה מדבר. אני לא אתחיל לפרט אבל בבעיה שלי קשה לי לקחת אחריות על עצמי ולטפל בעצמי, אני נדרשתי לקבל טיפול וחשבתי שאם אני לא מסתדרת עם דרך הטיפול של הפסיכולוגים אז אולי דרכים אחרות יוכלו להאיר לי את הדרך בצורה טובה יותר. תודה.

זכותך

לראות בדברים שלי מה שאת רוצה ולקבל או לא
אני אנסה להבהיר טיפה למה התכוונתי בגדול, כי אולי זה לא הובן כהלכה - אפשר וגם הצבעתי על דרכים משלימות/רוחניות מה שקוראים היום שונות שבהן אפשר לקבל עזרה מגורם חיצוני. יכול להיות הילינג, או מגע, או עבודה על הגוף והנפש עם מורה או יועץ או מישהו שיקרא את האנרגיה שלך, או סדנאות ועוד ועוד. חלק מאלה הם פעילויות שיעזרו גם לביטחון עצמי, וגם לזה תהיה תרומה יפה. קשה לך היום לקחת אחריות ולטפל בעצמך. זה מובן דווקא בכך שאת פונה לעזרה, זה אומר שאת כן לוקחת אחריות בשלב זה כל מה שאני אומר הוא, שפסיכולוג, יועץ רוחני, מטפל אנרגטי, סדנה קבוצתית, תמיכה קבוצתית, וכל מה שלא יהיה - כל אלה יכולים בהחלט לתת לך תפנית, כיוון, כלים, עזרה, עידוד, תובנות אבל, אני מציע לזכור (לעניות דעתי, ואם אני לא מבין אז מה לעשות...) שעלולים גם להיקשר לטיפול מסוים או אדם מסוים כמושיעים, ולוותר על האחריות האישית שלנו, ולחכות שיהיה טוב. בסופו של דבר, אני מקווה שכל דרך שתבחרי בה אכן תאיר אותך ותעזור לך, בצורה כזו שתוכלי לחזור ולקחת אחריות על עצמך ועל מה שקורה לך בחיים. הרי השאלה המקורית שלך הזכירה "מודעות עצמית" והתשובות שלי באות מהכיוון הזה מודעות עצמית - מה לעשות - היא עבודה מתמידה שעושים יום יום רגע רגע. מקווה שאכן תגיעי למקום או אדם שילמדו אותך את הכלים המתאימים לך ולמצבך בהצלחה

טיפול באנורקסיה ../images/Emo140.gif

קודם כל, כל הכבוד לך שאת פונה לטיפול!!!! זה כבר אומר שאת בדרך הנכונה להבראה. עם כל הכבוד למה שאמרו קודמי, אני לחלוטין לא מסכימה איתם!!! ניתן בהחלט, בעזרת טיפולים ברפואה משלימה לטפל באנורקסיה, ולאפשר לך לצאת מזה. תחום המודעות, בשילוב טיפול משלים יכול בהחלט להעצים את החוויה. שולחת לך מסר. שתהיה לך שבת שלום.

למעלה