שלום :)

שלום :)

קניתי מגולן במצובה גופר אלבינו בייבי לפני חודש בערך ואני מאוד מרוצה. הוא רגוע וחמוד ואני מרגילה אותו לידיים והוא מזהה אותי ומאוד נחמד לגלות שהוא מעדיף את היד שלי על פני יד וריח של חברה
. רציתי לשאול שלוש שאלות: 1. הוא חי בכלי פלסטיק די קטן והגיונית זה מספיק לו. אחרי האכלות אני מרטיבה לו קצת את הכלי (ממש שלוש טיפות) ומעמידה אותו לחמש דקות על המחשב החמים בשביל הלחות. בדרך כלל, כשיש לו, הוא עושה ככה את הצרכים ולפי מה שהבנתי הלחות והחמימות מזרזים את העיכול. השאלה: האם אני אוכל לגדל אותו בכלי פלסטיק עד החורף שבו הוא באמת יצטרך חימום והכל? כי בינתיים הוא חי בתנאים מינימליים, הוא לא אוהב לשחות ולא חם לו מדי אז גם אין ממש סיבה להתקרר במים, ומדי פעם אני מציעה לו לשתות. הוא באמת צריך יותר מזה ולחיות כמו מלך בטרריום גדול? 2. עדיף להאכיל אותו בחמש ולדות רצוף (זה מה שהיה לי ונגמר בינתיים) פעם בשלושה ימים ולדה (וואו כמה שהם גדלים מהר! הכפיל את עצמו אחרי 3!) ואז חודש בלי כלום עד שהעכברים יתרבו, או פעם בשבוע ולדה וככה לא לקטוע את הרצף? כי יש להם "סטוקים" לפי מה שהבנתי.. אז מה אכפת לי ה"בומים" האלה של האכלה ואז שינוח קצת? נזק אני לא רוצה לגרום אז שואלת. 3. הם חיות לילה או חיות יום? לא ממש ברור כי הוא ער חצי שעה וישן חצי שעה ואני חיה בלילות ודווקא אז הוא די ישנוני ולא עקבי. מה נסגר איתו? רציתי חיית לילה קיבלתי פדלאונת :). בכל מקרה תודה, ואני אשתדל להעלות תמונה אם זה מעניין מישהו. ענבר.

naja

New member
תתחדשי.

כמה תשובות- 1.אורך הטרריום המומלץ-בין חצי לשלושה רבעים מאורך הנחש. נחשים צעירים גדלים מהר ולכן לא כדאי להשקיע בהתחלה בטרריום יקר. בקשר לטיפטוף של המים-מיותר ואף מזיק. המצע של הנחש חייב להיות יבש. פעם בכמה ימים תוציאי אותו ותני לו לשתות במידה ואין מקום לכלי מים(לא ביום של ההאכלה ויומיים אח"כ). 2.האכלה-פעם בחמישה עד שבעה ימים לנחש בגיל הזה. רצוי ולדה אחת או שתיים בערך בעובי שלו ולא יותר. 3.למיטב זיכרוני הגופרים הם בעיקר יומיים אבל יתכן ואני טועה.

.

משום מה הייתי משוכנעת שהם חייבים לחות וקצת חום. הטפטוף מזיק עד כדי כך גם אם אני מחליפה לו את המצע למצע יבש אחרי חמשת הדקות האלה? (המצע הוא ריבוע נייר טואלט, זה באמת כלי קטן ונחש קטן..) מה שמזיק זה המצע הרטוב שנשאר ועליו או ממנו יתפתחו מחלות, או הטפטוף עצמו\החום\הלחות? תודה נג'ה, ואני אשמח לשמוע פרטים על המפגש הבא לכשיהיה.

naja

New member
הטיפטוף לא מזיק.

אם את מחליפה לו את המצע בתוך כמה דקות זה לא יזיק. מצד שני-זה לא יועיל בשום מצב..... אם את מחליפה את המצע רצוי שזה לא יהיה אחרי ההאכלה. כדי מאוד לא להתעסק עם נחש צעיר ביומיים הראשונים לאחר ההאכלה. זה עשוי לגרום לו להקיא. בקשר למפגש הבא-עוד אין כלום בתיכנון. אני משער שכל רעיון או הצעה יתקבלו בברכה.

למעלה