שלום!

The Cabana Boy

New member
שלום!

אני חדש פה.
יש לי רק שאלה, וזה די דחוף כי עוד שעתיים מתחיל ה-D&D שאני מדריך. אני רק חייב לדעת איך קוראים לאלת הרשע, לאל הצדק, לאל הנטריילי ולאל האלים. תודה.

תשובות

אלת הרשע - מאמא דראגה שינדדה שבצי מוגיץ חנא דגנדרגולו, או פשוט "מאמא דראגא". אל הצדק - ג'יזוס קרייסט סופרסטאר, או בקיצור חזוס. אל האלים - אזאטות'. הוא ברא את כל האלים והיקום והוא שולט בכל. כמה חבל שהתבונה שלו היא אפס.

או במילים אחרות

זה מאוד תלוי עולם-מערכה. אין "אל ה-X" כברירת מחדל. אצל מנחה אחד יכולים להיות לנו את קאלי ווישנו המועתקים ישירות מהמיתולוגיה ההודית, אצל מנחה אחר זה יכול להיות על בסיס האלים של מורקוק (סיומבארג מלכת החרבות או איקור הגברת הכחולה של היאוש על תקן "אלת הרשע", דונבלאס עושה הצדק בתפקיד הנובע משמו, ואת טוביק חסר המנוחה כאל האלימות והסדר הטבעי של ממלכת החי), וכך הלאה. הכי פשוט - תפתח ספר מיתולוגי ממוצע, דפדף לתרבות החביבה עלייך, גנוב כמה היבטים של האלים משם, תשבש קצת את השמות כדי להיראות מקורי, והנה, יש לך את כל האלים שתרצה.

snift

New member
איך שבא לך.

בעולם שלך קוראים להם איך שבא לך.

DDN

New member
אתה מוכר לי. . ..

ברוך הבא. בכל מקרה, השמות הם משתנים לפי כל עולם. אני לא זוכר את האלים בספר לשחקן (אין שם "אל האלים") ברומח הדרקון לדוגמא, לאל הטוב קראו פלאדין לאלת הרשע טאקיסיס לאל הניטראלי שכחתי איך קוראים (גיליאן?) ולא חושב שהיה "אל אלים"

The Cabana Boy

New member
דני!

זה "מייבן", כן? מה שלומך? בכל אופן, אתה אמרת את האלה שבדיוק התכוונתי, תודה.

DDN

New member
הא! לא ידעתי שאתה זה אתה.

בעבר ביקרת פה יותר.

The Cabana Boy

New member
יאפ ועכשיו אני נשאר פה לטוב ולרע

יש למישהו או לך מפות טובים (זאת אומרת אתרים שיש בהם את ה...) שיוכלו לעזור לי בדאנדי? תודה.

המפות הטובות ביותר

נמצאות, לטעמי, ב"אריאל - אנציקלופדיה לידיעת ארץ ישראל" של אחד זאב וילנאי, שאמורה להמצא בכל ספרייה עירונית - מערות, מבצרים צלבניים, כנסיות - יש הכל מהכל, הכל אמיתי, וגם אפשר ללכת לבקר במקור כדי להתרשם.

DDN

New member
גם ההסטוריה מהמפורטות ביותר

היא מהמציאות. . ..

major mouse

New member
ברומח הדרקון יש את כאוס

שהוא מין "אב האלים" ואם כבר עסקינן באלים וישויות למיניהן צירפתי תמונה של קת'הולו כמו שלא היכרתם מעולם

DDN

New member
גדול!

התמונה הכוונה. וואלה שכחתי (התעלמתי) מכאוס.

NacroMittler

New member
לא אל האלים

אלא אבי האלים-כאוס (הוא מופיע לראשונה בספר השביעי בסידרה-"דרקונים להבת קיץ").

NacroMittler

New member
לא...

לפחות לא לפי קו הזמן... הוא מתרחש כ25 שנה (אם אני זוכר נכון-אולי 15?!) אחרי מלחמת הרומח המתוארת ברשומות.

למעלה