שלום,

RunNGun

New member
שלום,

אני אבישי, בן 18, ואני מעוניין להבחן לגלי צה"ל. הייתי רוצה לדעת פרטים על מה בעצם צריך לעשות באופן כללי? איך בעצם מתקבלים לגלי צה"ל? מתי הבחינות וכו'. אני מציין גם שדחיתי את הגיוס בשנתיים, כי אני לומד קולנוע וטלוויזיה... אשמח אם תוכלו לעזור לי במסרים - ולהסביר לי באופן פרטי. תודה, אבישי.

קבלה לגלי צה"ל...

היי אבישי!
את כל התשובות לשאלות שלך על הקבלה לגל"צ תוכל למצוא במאמר: "איך מתקבלים לגלי צה"ל". הבחינות, כפי שמצוין במאמר, נערכות בשני מחזורים: דצמבר-ינואר ומארס-אפריל.

עזרה בקשר למבחני קבלה לגל"צ

ערב טוב ושלום רב. כותב נמרוד גל מרחובות (18). עד היום הייתי בדרך לטייס.. כמובן שהיה לי עוד הרבה עלבור אבל שלבים רבים כבר מאחוריי.. נשאר רק הגיבוש ואז קורס טייס.. עכשיו אתם שואלים מה הקשר לגלי צהל ? הנה אני אסביר.. הפרופיל שלי עד היום היה 97. והיום בדיוק הלכתי לרופא אלרגיה בקשר לפריחה כלשהית שיש לי ומסתבר שזו לא אלרגיה וזוהי סוג של מחלה והעור שלי עדין וחוטף פריחות. דבר זה לא רק מוריד את הפרופיל אלא מכסאח אותו לגמרי.. ידוע לי כי למבחני קבלה לגל"צ יש צורך בפרופיל 65 ומטה.. אבא שלי ואבי בניהו (מפקד גל"צ) דיי קרובים אחד לשני אך למרות זאת אין באפשרותו לעזור לי בשלבי המיון הראשוניים למערכת. קוויתי שאולי פה תוכלו לתת לי טיפים ותסביר לי איך, מה, מתי ואיפה אני אמור לגשת על מנת להתמיין לגל"צ ? בתודה רבה והערכה עוד יותר רבה =) נמרוד גל

הי נמרוד!

בראש ובראשונה, אני מקווה שהמחלה שלך לא מסכנת אותך באיזושהי צורה. הבריאות היא מעל הכל, כמובן. שמור על עצמך. שנית, אני באמת מביע את צערי על כך שהחלום לטוס נמוג. הכנפיים יחכו לך גם אחרי הצבא.
נאה כתבת, בכדי להתמיין לגלי צה"ל (בקלות) צריך להיות בעל פרופיל עורפי (48 או 64). בהנחה שאתה עולה לי"ב, אתה פשוט מוזמן לשלוח מכתבים לצבא ולבקש זימונים לאשכול דוברות ומידע, הכוללים גם את גלי צה"ל (ראה המאמר המקושר בתשובתי לאבישי). סביר להניח שאם יש לך קב"א גבוהה, תקבל את האפשרות "אשכול דוברות ומידע" במנילה (שאלון ההעדפות) שלך. אם אתה סיימת י"ב (ולא מתכוון לדחות את הגיוס), אז אני חושב שקצת עזרה מהחבר הטוב של אביך תועיל לך רבות...

ליאנוש

New member
יש לי הרגשה

שאם הוא סיים יב' אין לו שום סיכוי להיכנס לגל"צ (המיונים כבר נגמרו אי-שם באפריל...)

RunNGun

New member
ובאמת עוד שאלה

שקשורה להודעה הזאת.... אני דחיתי את הגיוס בשנתיים, ואני יכול - טכנית - לגשת באפריל, מי שמסיים י"ב יכול לגשת לבחינות? ואיך נרשמים? פשוט באים לשם?

RunNGun

New member
ועוד שאלה - סליחה על העומס

הפרופיל המקורי הוא פרופיל 72, אבל אני (ומשפחתי
) פועלים כדי להוריד אותו ל-64. ברגע שהפרופיל הוא 64, זה משנה אם שינית אותו?

תשובות...

בעיקרון, צריך לשלוח מכתבים לצבא. ובהחלט, יש הבדל מהותי מבחינת הצבא בין פרופיל 64 (עורפי) ל- 72 (קרבי). אבל בבקשה, עדיף לשאול את השאלות הטכניות-צבאיות הללו בפורום "מתגייסים". שם יהיו אנשים שיוכלו לענות לך על כלל השאלות העוסקות בקבלה לגל"צ ובהליכי המיונים של הצבא.

RunNGun

New member
נועם!!! קודם כל תודה על הכל.

דבר שני - איזה מספר זה פורום מתגייסים? תודה שוב, דברים מתבהרים לי ואולי אוכל להתקרב להגשמה של חלום (אמיתי!
)

נועפ פורר

קודם כל ידוע שבריאות מעל הכל... וחס וחלילה מחלה קשה או שמהו כזה... פשוט סוג של פריחה.. לא ידוע עדיין מהי אבל זה לא אלרגיה.. אבל זה מוריד לי את הפרופיל.. קב"א יש לי מעל 54 מכיוון שרק מעל 54 מגיעים לזימוני טייס ועוברים את הירפ"א של צוות האוויר.. ואם הגעתי לגיבוש הם מניחים שאני פרופיל 97 עם קב"א גבוה ביותר. וכן אני עולה ליב'.. תודה רבה לך פורר.. יהיה טוב בע"ה =)

למעלה