שלום!

שלום!

יש לי שאלה... אני מתה על מוסיקת ג'אז, במיוחד על ג'אז ברים.. אני מחפשת דיסקים ושירים טובים, אפילו שמות של להקות או זמרים שטובים בתחום, עדיף מוזיקה ישנה יותר. יש לכם המלצות?

Harleydude

New member
היי

קצת קשה להבין בדיוק למה את מתכוונת אבל תנסי לשמוע את אלו John Coltrane Miles Davis Wes Montgomery Art Tatum זה ממש אבל ממש על קצת המזלג ג'אז קלאסי.. אם תאהבי ותרצי עוד יש המון, גם תקשיבי ותגידי מה אהבת יותר ומה פחות וככה גם יהיה יותר קל להמליץ =)

Harleydude

New member
ו...

ברוכה הבאה לפורום

חח.. תודה...

תודה רבה על ההמלצות.. אני אחפש ואשמע... אגב, המוסיקה של ריי צ'רלס- אף פעם לא שמעתי שיר שלו, אפילו לא אחד ותהיתי האם הוא באמת מדהים כמו שאומרים עליו, ז"ל...

Harleydude

New member
ריי צ'ארלס

מדהים יותר מכל דבר שאני יכול להגיד עליו. אבל תיגשי למוזיקה שלו בראש נקי, תראי איך את מתחברת, הוא גם עשה הרבה דברים שונים. מעיבודים לביטלס דרך שירים יותר בלוזיים ומוזיקה שחורה במובן הישן של המילה עד לדברים יותר ג'אזיים. מבחינתי - מומלץ פלוס פלוס.

יפתח מ

New member
האם לדעתך נכון לתת לאנשים להתחיל

מקולטריין? אני הייתי מוצא משהו יותר קליל- אולי הדיסק בוסה של גטץ או אולי איזה סוני רולינס, פול דזמונד. הייתי גם אולי ממליץ להתחיל עם הדיסק חובה של דייב ברובק- טיים אאוט, שיש בו את כל השירים שפשוט חובה לכל מתחיל להכיר. לדעתי פשוט הרבה יותר קל להכיר עם דברים קלילים יחסית ואחרי זה להתקדם לחבר'ה היותר כבדים (קולטריין, פרקר, גורדון וכו').

Raptor Bass

New member
אתה לא ממליץ להתחיל

עם קולטריין, אבל ממליץ על ברובק? אותו ברובק שכתב את Blue Rondo a la Turk? בוא נאמר שמעטים נגני הג'אז שיותר כבדים מברובק (למרות שגם לו יש דברים קלים יותר לשמיעה). וחוץ מזה, קולטריין לא כזה כבד. קטעים כמו Naima למשל לא כבדים גם למאזין המתחיל.

Harleydude

New member
תראה

גטץ, רולינס, דזמונד - וואלה מעולים. אבל כיוונתי למשהו יותר "מיינסטרים" בעולם הג'אז לאוזן המתחילה. קולטריין דווקא למרות הלאב סופרים שלו שהוא קשה לעיכול גם לג'אזיסטים כבדים יש לו המון נעימות קלילות ויפהפיות (כמו הדיסק שלו עם מילט ג'קסון לדוגמא). על פארקר בכוונה לא המלצתי כי הוא באמת "חופר" מדי בשביל האוזן המתחילה. לגבי מה שנאמר בהודעה הבאה על ברובק, דווקא בלו רונד זורם לי ויש לו דברים אחרים שהוא משגע בהם את הטיימינג והם פחות קלים לעיכול. למרות שגם כשהוא משגע את הטיימינג הוא אפ פעם לא נשמע לי "too much". יש בו איזה קוליות כזאת שהוא תמיד נשמע לי מרחפ סבבה כזה.

יפתח מ

New member
כן- אבל גם take 5 כתוב בחמישה רבעים

עדיין איכשהו ששומעים את זה אין הרגשה של כבד או חפירה כמו שיש לנו במשקלים שלמים אצל פרקר למשל...

Raptor Bass

New member
תראה אין ספק שפארקר הוא

אחד המוסיקאים שלוקח הרבה מאוד זמן להתרגל למוסיקה שלהם. אני חושב שזה פועל יוצא מהוורטואוזיות והסינקופציה באילתורים, אבל אחריי שמתרגלים אי אפשר להפסיק. ולא יודע, לי דווקא Take 5 מאוד זורם, היה לי מאוד קל לשמוע אותו ביחס לבלו רונדו... על טעם ועל ריח

Harleydude

New member
אממ

תראו לגבי פארקר אני רואה שכולנו מסכימים. לגבי ברובק, באמת המשקלים מוזרים אבל זה מה שיפה שכמו שנאמר עליו הוא לא נשמע "חופר" ונשמע תמיד קול וזורם.

Harleydude

New member
אני חושב שלא

אמנם קול זה הצד החלש שלי בג'אז (וחבל כי גיליתי שאני מאוד מתחבר לזה) אבל ברובק מבחינה סגנונית לא נשמע לי כנופל לקטגוריה. בכלל ברובק הוא מין חיה מוזרה שלא משתייכת חד-משמעית לשום סגנון ספציפי (לדעתי).

west Coast

היצירות שמדובר עליהן כאן שייכות לזרם הווסט קוסט. בקצרה, התשובה הלבנה לקול ג'אז- מוסיקה הרבה יותר "נקייה", ו...לבנה. וכמובן, שהרוויחה הרבה יותר כסף.

dudester

New member
5 רבעים עדיין הרבה יותר זורם

מ9 שמיניות לאוזן המתחילה. וגם take five פשוט מנגינה מאוד קליטה, המשקל מאבד את הדגש. מי שמקשיב לזה בתור מתחיל, לא המשקל הוא שתופס את תשומת הלב שלו.

mr oysterhead

New member
כמו שיפתח אמר

לטייק פייב אין לאנשים בעיה להתרגל והוא בחמישה רבעים. יותר מזה לרוב האנשים זה הקטע שהכי מזוהה עם המושג ג'אז. ואחד הקטעים שהיו הכי פופולריים בתקופת שפל יחסית של הג'אז. ואני אגיד לך יותר מזה, אפילו לאהוד בנאי יש בחמש שמיניות שהיה אחד המושמעים ביותר ברדיו. אין בהכרח קשר בין במשקל של השיר לבין עד כמה הוא קליט.

DrunkGoat

New member
נכון מאוד!!

מה אתם בסדר?! דייב ברובק לבן! שומו שמיים! כשאנשים מתחילים לשמוע ג'אזיסטים לבנים זה אומר שהם עברו את החלק הטוב באמת של הג'אז...
ג'אז צריך להתחיל מכמה שיותר שחור...! מכאן, אממ, אוסקר פיטרסון יהיה טוב.

למעלה