שלום :)

שלום :)

קבעתי טור לנוירולוג בעקבות הפניה לאבחון הפרעות קשב וריכוז שקיבלתי מהיועצת החינוכית של הבית-ספר. ויש לי מספר שאלות פורמליות בנידון: האם האבחון יתבצע כבר בפעם הראשונה, או שהיא (הנוירולוגית) תקבע לי מועד אבחון אחר? האם אני חייב לבוא עם ההורים, או שזה בסדר שאבוא לבד? והאם צריך להצטייד במשהו מיוחד, או להכין משהו לקראת הביקור אצלה?

שלום,שלום../images/Emo140.gif

נוירולוג מבצע את חלקו באבחון בפגישה הראשונה. סביר שיראה לנכון להפנותך לבדיקה ממוחשבת TOVA, העוזרת להעריך את רמת הקשב שלך ולעזור באבחון. לא ציינת את גילך, כך שקשה לענות על השאלה אם לבוא עם הורים או לא, אך ממליצה לגשת עם אחד ההורים. חלק משאלות הרקע הן לגבי הינקות וילדות, כמו גם התפתחות בתחומים השונים. אין מה להכין, מומלץ לקרוא על הפרעות קשב וריכוז והטיפולים השונים, על מנת להבין טוב יותר את הסברי הרופאה. מצרפת עבורך קישור לספריית הפורום, שם תמצא מידע רב שיעזור לך.

תודה ../images/Emo140.gif

וקצת על עצמי: אני בן 18, מסיים י"ב. לראשונה "נחשדתי" כסובל מהפרעת קשב וריכוז לקראת אמצע כיתה י', אך לא עשיתי דבר בנידון בעקבות קשיים פיננסיים וכן חוסר תמיכה מצד ההורים שהפילו את הכל על העצלנות שכביכול יש לי. כעת, לקראת סוף י"ב, ההפרעה או העצלות (החמורה) שאני סובל ממנה החלה ממש להפריע לי בחיי היומיום בכלל ובלימודים בפרט. לכן החלטתי לברר אחת ולתמיד האם מדובר בהפרעה, כלומר במשהו שאין לי ממש שליטה עליו, או בסתם עצלות והרגליי למידה רעים שרכשתי במשך השנים, וכל מה שאני זקוק לו זה קצת משמעת עצמית. לגבי שאלות הרקע- אם התכוונת למה שאני חושב, אז ידוע לי שהפסקתי לינוק בגיל נורא צעיר משום שלאמא שלי היה מחסור בחלב, לכן עברתי מהר מאד לכל מיני תחליפי-חלב וכו'. מקווה שזה קשור לשאלתך. ומספר שאלות לסיום- אבחון TOVA כרוך בתשלום? וכמה זמן יהיה עליי להמתין לאבחון אם הנירולוגית אכן תמצא לנכון להפנות אותי לאחד כזה? :)

עצלות והרגלי למידה רעים,הינם פועל

יוצא כנראה של הפרעות קשב וריכוז לא מטופלות אצלך. כל הכבוד לך על היוזמה וההחלטה לטפל בעצמך! אם תסתכל בקישורים שצרפתי, ישנן שם תשובות רבות לשאלותיך. תמצא שם מדור שלם המסביר על האבחונים וכיצד הם מתבצעים, על ADHD, על הטיפולים ועוד... שוטט לך קצת שם, חזור עם שאלות נוספות ונשמח לענות וללוות אותך בצעדיך אל אבחון ומענה לבעיות המפריעות לך, כמו לכולנו. יש לבדוק עם קופת החולים שלך, לאן היא מפנה לבדיקת הטובה, והאם מסבסדים. התפתחות- החל משלב ההריון והלידה, ציני דרך בהתפתחות בשנה הראשונה, כולל מוטורית,זחילה,הליכה,דיבור ועוד... אלו הן שאלות רקע באבחון. התחל מביקור אצל הנוירולוגית, אני מקווה שהיא תהיה חביבה כמו גם מקצועית בנושא, ותיתן לך מענה נוסף לשאלות. אנחנו כאן וממתינים לעדכונים ממך.

למעלה