שלום

שלום

יש לי בגרות מלאה , ממוצע 70 (מת' ואנגלית 3 יחידות) ואין לי פסיכומטרי. מה אני יכולה ללמוד? איזה מקצוע ?

וברכה

קבלה ללימודים אקדמיים דורשים לפחות 4 יח' באנגלית. אם את שוקלת לימודים כאלה עליך להשלים ראשית ל-4 יח'. אם לא הרי שישנן אופציות שונות בתחומים שונים. חשוב אם כן שתגדירי קודם את תחומי הענין שלך ואת מאפייני העבודה הרצויים לך כדי ששאלתך תהייה יותר ממוקדת.

גם מת' 4 יח?

ומה לגבי פסיכומטרי? אני מעוניינת בלימודים אקדמאיים ,לצערי עוד לא החלטתי על כיוון.

shaniaa

New member
כמה אפשרויות

יש כמה מכללות שניתן להתקבל לתואר ראשון ללא פסיכומטרי עם ממוצע בגרות 82 ומעלה (למשל המכללות בחסות בר אילן), ויש אפשרות גם להתקבל ללימודים כללים שהם בעצם לימודים על תנאי שבמידה ועברת בהצלחה את השנה הראשונה תוכלי להתקבל ללימודים רב תחומיים,וזה נועד לבעלי ממוצע בגרות נמוך. בכל אופן אין מצב להתקבל עם ממוצע בגרות זה ללימודים אקדמאים ללא פסיכומטרי כמעט לשום מקום, יש באפשרותך ללמוד את כל מקצועות ההנדסאים, את יכולה לאחר סיום תואר הנדסאי להמשיך ללימודי תואר ראשון באותו תחום כמעט ללא תנאי קבלה(לימודי השלמה לתואר ראשון בד"כ כשנתיים).

shaniaa

New member
לימודים רב תחומיים

בגדול BA ברב תחומי הוא תואר יותר כללי ולא ממוקד בתחום אחד, למשל אפשר לשלב בתואר גם מדעי חברה וגם מדע המדינה, ז"א כמה חוגים ביחד, הבעיה היחידה בתואר יכולה להיות המשך לתואר שני כאשר תיהיה הרבה השלמה. בכל אופן אם את ממש סגורה על תואר אקדמי אני מאוד ממליצה לך לעשות מכינה, קדם אקדמאית או שיפור בגרויות. אני שולחת לך קישור לאתר של מכללת עמק הירדן, תראי שם תיאור התארים של רב תחומי. בהצלחה

למעלה