שלום

chemical sister

New member
שלום

כבר כמה ימים שאני קוראת את ההודעות כאן ושוקלת להוסיף אחת משלי... זה מדהים כמה שכל סיפור פה נשמע כל כך מוכר ואיך כל הרגשה שמתוארת פה היא משהו שאני יכולה להבין ולהזדהות.. אמי נפטרה לפני קצת יותר מ-9 שנים (לאחר מאבק בסרטן שנמשך כשנה וחצי)וזה נראה לי כמו נצח. הייתי אז בת 16 וחצי (ניתן לנחש שהיום אני בת 25+), ובאמת לפעמים נראה לי שאני עדיין תקועה בגיל הזה או בתקופה ההיא. קשה לי להאמין שעברתי כל כך הרבה בלעדיה, ועוד יותר קשה לי להאמין שיבוא יום ואני אתחתן ויהיו לי ילדים והיא לא תהיה שם לצידי. זה לא שהחיים שלי נתקעו במקום, ממש לא, המשכתי בכל הכוח. אני בכנות יכולה להגיד שאני לא אדם עצוב, יש לי שמחת חיים ואני גאה מאוד בכל מה שעשיתי עד עכשיו. הבעיה היא שהפנמתי כל כך טוב שהיום כל כך קשה לי לדבר על זה, בבית אנחנו לא מדברים כמעט על הנושא, מדי פעם מזכירים במשפט. לפעמים אני מרגישה שאף אחד לא יוכל להבין את הכאב הזה, גם לא בן הזוג שלי שמאוד משתדל. קשה לי לבכות בקטע הזה (וזה מוזר כי אני בוכה בקלות מהרבה שטויות), אולי זה בגלל שאני פוחדת שאם אתחיל לא אוכל לעצור את עצמי. לאחרונה אני חושבת הרבה על העתיד, הרבה חברות מסביבי התחתנו, וגם אחי התחתן, ואני רואה את כל הבנות הללו שהדבר הכי חשוב להן היה שאמא תהיה איתן מתחת לחופה, ואני תוהה איך אני אעבור דבר כזה, לפעמים אני חושבת שלא אהיה מסוגלת. זה מוזר פתאום לכתוב דברים כאלה שאפילו לא העזתי להגיד אותם לעצמי עד עכשיו. בזמן השבעה, היתה מישהי שעבדה עם אבא שלי (וגם היא איבדה את אמה בגיל צעיר) שאמרה לי: אנשים יגידו לך שעם הזמן זה יהיה יותר קל, אבל זה לא נכון, זה רק הולך ונעשה יותר קשה. והיא צדקה, ככל שחולף הזמן אני מרגישה איך החור הזה בחיי הולך וגדל ואי אפשר למלא אותו בשום דבר. אפשר רק לעשות את המקסימום כדי לחיות כרגיל מסביב לחור.

S u n n y 1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גמני מרגישה שהחור שקיים בחיים שלי איננו ניתן למילוי. כמה חיפשתי תחליפים, ואני עדיין עושה זאת כשזה חזק ממני, לאמא שאיננה, וכל פעם מבינה שאין כזה דבר בשום צורה או מקום בעולם. כתבת כל כך יפה שאפשר לעשות את המקסימום כדי לחיות כרגיל מסביבו - אני גם מרגישה כך - כאילו להבין שהשלם עכשיו הוא חוסר השלמות, ומהנקודה הזאת לנסות לקבל את הדברים כמו שהם, עד כמה שניתן.... גם אצלנו בבית לא מדברים על הנושא, והפורום זה מקום נפלא לעשות זאת, שמחה שקפצת למים - את מוזמנת לשבת איתנו ולשתף ככל שתרגישי

שלום לך

אובדן הורה ובעיקר אם, מותיר בנו חלל ריק שאף פעם לא ניתן למלא אותו במשהו דומה. יש הלומדים בדרך כזו או אחרת לקבל את הדברים, להשלים איתם ולראות אותם בדרכים שונות. וגם אם הדברים משנים פנים, והכאב מתרכך עם הזמן ועם ההתמודדות, החסר ממשיך ללוות לאורך החיים, כך גם הגעגועים והזכרונות (למי שיש כאלו).... חושבת שאין איש שיבין מהו הכאב הזה אלא אם חווה אותו, ועם כל הרצון של הקרובים לנו והאוהבים אותנו להבין,נראה לי שזה פשוט לא ממש אפשרי... כל אחד מתמודד עם הכאב בדרכו לפי יכולתו וכשמתאים לו. לומדים לחיות את החיים ללא...למצוא את הפתרונות שיאפשרו לנו לחיות חיים שלמים ואפילו...כן אפילו יפים - יודעת שלעיתים כשנמצאים במקומות מסויימים של הכאב קשה להאמין שזה אפשרי אבל זה אפשרי ...וגם אם העצב והגעגוע שבים מדי פעם בתקופות שונות של החיים, נותנים להם את המקום המתאים וממשיכים הלאה... ובנושא הקושי לבכות...הרשי לעצמך לחוש... ברוכה הבאה אלינו, את מוזמנת לשתף ככל שתרצי.

אדומה2

New member
הורים

אני הייתי מאוד קשורה לשני הוריי. כשאימא שלי נפטרה בפתאומיות הרגשתי כאילו עקרו את ליבי ושמו אותו רגע בצד והסתכלו עליי מפרפרת. היה לי מאוד קשה להתמודד עם מותה, האשמתי את עצמי שלא שמתי לב שמשהו לא בסדר איתה- הרי היינו כ"כ קרובות, איך לא שמתי לב?!- והרגשתי כל כך חשופה, שכל דבר היכה בי בעוצמות אדירות. אבא שלי חלה בסרטן די סמוך למותה של אימא שלי. גם לאבא שלי הייתי מאוד קשורה, מאז ומתמיד. במהלך המחלה עשיתי עבודה מאוד מודעת להיות איתו ולמצות אותו עוד ועוד, כדי שאחרי שימות לא יהיו לי חרטות מיותרות. ועכשיו הוא מת, ואני מרגישה כאילו בעטו לי בבטן הרכה וקשה לי מאוד להתאושש מהמכה הזו.וגם פה אני מרגישה אשמה- איך אני לא יודעת לרפא סרטן לעזאזל?! (אם כי זו לא אשמה בהגדרה, אני הרי יודעת שאני לא יודעת לרפא סרטן וזה לא ממש התפקיד שלי גם)- ואני מרגישה כאילו אין יותר את הצבעים הבוהקים והחיים שהיו לפני שאבי מת, ולפני שגסס בצורה כל כך כואבת. אז נכון שהוא נפטר רק לאחרונה, ונכון שהוא נפטר לאחר מחלה קשה ואני זו שהייתי איתו רוב הזמן וסידרתי את הכל מסביב, ולא עבדתי בכל התקופה כדי להיות איתו ובשבילו, כך שהרבה מאוד דברים מתנקזים עכשיו. ועדיין, אני מרגישה שמות הורה קרוב אליך- אימא או אבא- הוא בגדר של אסון כבד. אין ספק שלאימא ולאבא יש תפקידים שונים בחיי הבת (או הבן), אבל אני חושבת שלשניהם תפקידים חשובים מאוד בעיצוב הבת והחלל שישאיר מותו של אבא יהיה לא פחות צורב וצובט כמו החלל שהשאירה אימא. זה פשוט יהיה חלל אחר.

וואוו, אילו מילים! ../images/Emo140.gif

שלום לך. קודם כל ברוכה הבאה לפורום שלנו. שמחה שתפסת אומץ וקפצת למים, ומקווה שתישארי איתנו. הודעתך מלאה כרימון באספקטים שונים שאנחנו חוות, שכל אחד מהם ניתן היה לפתח לשרשור שלם [והרבה גם נידונו כאן בעבר]. אני שמחה לשמוע ש'לא נתקעת' כפי שאת מציינת בעבר, וחייך ממשיגכים ומתפתחים, ואת נותנת להם משמעות. על תחושת ה'כאילו התקעות' בגיל שהו אימך נפטרה, זוהי תופעה מוכרת שכן משהו בנו באמת כאילו נשאר בגיל ההוא; משהו שלא השלים כדרך הטבע את בשילתו, ותמיד ממשיך לחפש השלמות... כל זה קורה בשעה שאנחנו בעצם ממשיכות להתבגר ולעמוד כבנות גילנו במטלות החיים השוטפות. ויחד עם זאת, הכאב שחווינו בגיל כה צעיר גם מבגר אותנו במידה מסוימת ביחס לבנות גילנו ... כך שיש מעין פיצול ל-3 ישויות גיל שונות שמתקיימות בנו, ומחליפות ביניהן את השליטה בנו מידי פעם ... לגבי ההתמודדות במהלך השנים - אני לא יודעת אם זה נעשה קשה יותר; אבל זה נעשה שונה. מסכימה עם התיאוריה של החור - ואהבתי את הדימוי של להמשיך לרקום את החיים מסביבו. אשמח לשמוע ממך עוד, את כותבת נפלא. סקאלי

chemical sister

New member
תודה לכולכן, אתן מקסימות ../images/Emo24.gif

ובכלל הפורום הזה נראה לי דבר מדהים, שיכול לעזור במקומות בהם דברים אחרים לא יכולים. רק הידיעה שיש בצד השני מישהו שיודע על מה אני מדברת עושה את ההבדל. אני מבטיחה שאמשיך לבקר בפורום, זה נראה ומרגיש כמו המקום הנכון להיות בו.

אמאל4

New member
יקירה,

כאימי נפטרה הדבר ה1 שעלה לי בראש הוא שילדי התיתמו מסבתא. ואח"כ חשבתי על אחיותי שלא נישאו ושלא ילדו עדיין שתעבורנה את הדברים המרגשים והמשמעותיים בחיין ללא אמא לצידן. יש לך אח.תשמרי על הקשר איתו. אני כאחות הבוגרת הייתי עפ אחותי שנישאה מתחת לחוםה ובטוחה שאהייה שם גם עבור ה2 לכשתינשא בע"ה.וכנ"ל כשכל אחד מהן תכרע ללדת אני אהייה שם. נכון זה לא בימקום זה לא מפצה וזה לא משתווה אפילו לנוכחות של אמא אבל גם זה משהו. את בני ה4 ילדתי ללא אמא שלי אבל הרגשתי את הנוכחות שלה כל רגע איתי בחדר הלידה. אני ממש מרגישה אותה איתי כל הזמן. ...ולפעמים כשעובר עליי משהו במשך היום שמח/עצוב/חדש אני כמעט שוכחת ועובר לי בראש לצלצל אליה. לסיכום:הם איתנו בכל דבר שאנחנו עושים. ככה לפחות אני מרגישה. היי חזקה אחותי. אני איתך!

Ofra m

New member
שלום רב לך

נעים לי מאוד להכירך,וצר לי לשמוע את סיפורך אם כי כולנו פחות או יותר באותה הסירה,ולכולנו יש את אותן התחושות,זה נכון שככל שעוברות השנים החור גדל והחוסר מורגש יותר,אך אנו יודעות שאין מה לעשות וחייבים להמשיך הלאה ולחיות ולא סתם לחיות אלא לחיות את החיים בצורה הטובה ביותר כי מי כמונו יודעות שיום שעובר לא חוזר......

אדומה2

New member
חורים

גם אני הצטרפתי לפורום הזה רק אתמול.... אני לא מרגישה את החור גדל כמו שאני מרגישה שהוא מקבל מימדים נוספים- בהתחלה הוא היה מאוד ברור- אימא מתה. זה מימד אחד שלקח לי המון זמן להכיל אותו. אחר כך זה קיבל עוד מימדים, ככל שהמשיכו החיים. אחר כך, כשאבא שלי היה חולה, זה קיבל מימד מטורף נוסף. ועכשיו, כמעט שנה אחרי שאבא שלי נפטר, יש מימדים נוספים שבכלל לא חשבתי עליהם. גם אני כמוך מרגישה את שמחת החיים ואת הרצון לחיות ולחיות טוב. אני לעתים קרובות מרגישה חצויה שאני יכולה לרצות לחיות בעוד שההורים שלי מתים. אני מרגישה אשמה על העניין הזה. אני חושבת שכן, ממשיכים הלאה כי החיים ממשיכים, זה כוחם, ואולי במקום לראות בכאב אויב צריך לחבק אותו, לא לפחד ממנו, לתת לו להיות חלק בחיים, עד שהוא יפסיק להיות מאיים ועד שהוא יפסיק להיות דומיננטי. ואז הוא באמת חלק מהחיים. אני חושבת שמאוד חשוב לדבר על הדברים, לא להפנים. כמובן שצריך לדעת מול מי לומר את הדברים, אבל אני חושבת שפורום כזה יכול מאוד לעזור לך לקלף את שכבות ההפנמה. היכולת לתת ביטוי מילולי לתחושות הקשות שלנו היא בעיניי משחררת ואדירה.

למעלה