שלום

just a girl20

New member
שלום

רציתי לשתף אתכם בבעיה שיש לי עם בן זוגי. יש לי חבר באמת נפלא. רוב הזמן הוא פשוט מקסים, כל הזמן מחבק, מנשק,אומר לי כמה הוא אוהב אותי. הוא אדם מאוד חם. תמיד נותן לי מחמאות ומפנק אבל כשאנחנו רבים והוא מתרגז,אני פשוט לא סובלת את ההתנהגות שלו. הוא מתעצבן עלי(גם אם גם הוא לא היה בסדר) ואני מנסה לדבר על העיניין כמו אדם בוגר אך הוא מדבר בזלזול ובטון מגעיל "אני לא רוצה לדבר איתך עכשיו". בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי מתרפסת, ממש הופכת לשטיח רצפה.אני בוכה,מתחננת אליו שנדבר והוא רק אומר:"אוף לכי כבר הביתה", "נמאס כבר ממך","לא רוצה לדבר איתך". ואני אומרת:"לא רוצה ללכת", כמו ילדה קטנה. אחרי שאנחנו מתפייסים אני כועסת על עצמי כל היום על איך שהתרפסתי וגם שומרת טינה עליו על שהוא נתן לי להתרפס אבל זה לא משנה כי כבר במריבה הבאה שלנו אני מתנהגת כך שוב כי אני לא רואה כל ברירה אחרת. -איך אני אמורה להתנהג? מה אני צריכה להגיד כשהוא מדבר אלי כך? מצד אחד אני רוצה לפתור את הבעיה, מצד שני..... אני לא רוצה להתחנן בשביל זה....

ענתי 10

New member
הוא אומר לך "לכי הביתה"?

אז בפעם הבאה - פשוט לכי הביתה. נמאס לו ממך? אז תגידי לו יפה שלום. לא רוצה לדבר איתך? שלא ידבר איתך. מה שבטוח - אל תתני לו להפוך אותך לסמרטוט רצפה, כי עד עכשיו הוא מצליח בזה ובגדול, וזה ממש לא לטובתך, ולא לטובת הזוגיות שלכם. בפעם הבאה כשהוא יגיד משהו כזה - פשוט תלכי. אם הוא יבין ויתפייס - מה טוב. אם לא - אז הוא פשוט לא שווה את זה. נקודה

polegra

New member
מממ...קראתי כמה פעמים לפני

שהחלטתי איך להגיב... חבל שלא רשמת אם זאת מערכת היחסים הרצינית הראשונה של שניכם כי זה נראה ככה... זה התעסקות בריבים של ילדים קטנים ולא ריבים של מערכת זוגית! במערכת זוגית לדעתי אחת מאבני היסוד היא כבוד הדדי והצורה בא הוא מתריס כנגדך נשמעת מזלזלת ביותר ולא הדרך בה בן זוג אוהב צריך לדבר ולא משנה כמה כעס ממלא אותו באותו הרגע. לדעתי את צריכה לדבר איתו ולבדוק מהיכן נובע הכעס הזה...לפעמים זה בגלל שהוא לא ירגיש מספיק טוב בשבילך וברגעי הכעס זה יוצא יותר החוצה אז הוא מנסה לנער אותך ממנו לפעמים זה כי זה מה שהוא באמת חושב אבל חושף רק ברגעי כעס את האמת ולפעמים...לפעמים הוא רק ילד שמנסה לפגוע... אבל בפעם הבא שהוא רק יחשוב על להגיד משהו כזה..את הרי בטוח מכירה את הסימנים...אל תתני לו אפילו לומר..קחי את עצמך ולכי ותודיעי לו דאת הולכת ולכירגע שיתקשר אלייך... אולי הוא ירדוף אחריייך ויתחנן שתשארי..זה לגיטימי.. אולי לא יגיד כלום ויתקשר למחרת... ואולי לא יתקשר בכלל... אבל אסור שתתני לא להתייחס אלייך בצורה הזו ויתרה מכך...אסור שאת תתייחסי אל עצמך בצורה כזאת!!!!!!! תלמדי לאהוב את עצמך ולהעריך את עצמך להיות גאה ואזי תביני כמה פסולה הדרך בה הוא נוהג! הוא מרשה לעצמו כי את מרשה לו! תבהירי לו כי בצורה כזאת יאבד אותך כי לך מגיע יותר! כי את שווה יותר! אולי את אוהבת אותו הכי בעולם ואולי נפלא לך איתו לפרקים..אבל תאמיני לי שההרגשה הזו שאת מרגישה אחרי הריבים רק תאגר ותאגר ובסופו של דבר תגרום לכעסים רבים מתחת לפני השטח שיתפרצו ויחריבו את מערכת היחסים הזו כך או אחרת...אז לא חבל לנסות לשפר עכשיו כשאולי אחר כך זה כבר היהי מאוחר מידי? אני לא רואה הבדל בין מישהו שנפשית גורם לך להרגיש ככה לבין מישהו שנותן לך סטירה פיסית...את צריכה להעמיד אותו במקום ולהסביר לו את ההשפעה ההרסנית של זה לגבייך ולגבי הזוגיות טלי

Tully Is Here

New member
../images/Emo45.gifממש בדיוק כך!

טלטל, מה שלומך??? לא הספקתי להגיב אבל קראתי כל מילה שלך וכולי איתך

שלום לך

מצד אחד חושבת כמו ענתי מצד שני, אנחנו לא מכירות את כל התמונה למה לא ללכת ליעוץ זוגי? לבחון את הדברים ושם להגיד את הדברים שאת חושבת ובכלל למה לא לדבר אית, לא כשאתם רבים, ולהסביר לו איך את מרגישה כשכן יש ויכוחים ביניכם. וויכוחים יש אצל כולם, אבל התגובות לא צריכות להיות כאלה. למה את לא מדברת איתו על זה? ודבר אחד ברור - אל תתחנני אליו !!!! ואל תשפילי את עצמך !!!!!! אף פעם !!!!!!!! באדי

אולי אני מקצינה אבל זה מזכיר לי את

תסביך האישה המוכה. כי גם אלימות מילולית היא אלימות. והאישה המוכה מנסה כל הזמן לרצות ולפייס למרות שהיא הפגועה. לא יודעת בת כמה את אבל את חייבת לשנות דפוסי התנהגות. לא רק בשביל הקשר שלכם אלא קודם כל למען עצמך. ברגע שתעריכי את עצמך מספיק כדי לא לתת לאף אחד לרמוס אותך, תוכלי לקיים מערכת יחסים שיוויונית ומאושרת בלי שתהיי תלויה בגחמות של בן הזוג. ירצה - יפנק ויעניק. לא ירצה, ירמוס ויפגע. זו לא זוגיות וזו לא אהבה.

maybesure

New member
../images/Emo24.gif

היי חמודה, ברור שהוא מתעצבן גם כשאינו בסדר. נוח לו כי הוא יודע מה תהיה התגובה שלך. מתוך ההודעה שלך אני מבינה שאינכם גרים יחד. בפעם הבאה שהוא מזלזל או מבקש שתלכי הביתה, את יכולה להגיד בשיא העדינות בשליטה עצמית מוחלטת ובלי התרפסויות: "אני הולכת הביתה כי אני מרגישה שעכשיו אתה מעדיף להיות לבד. אתה יודע איך ואיפה למצוא אותי" מאוד יכול להיות שתגובה כזו תזעזע אותו (משום שהוא הורגל להתרפסויות), ואחרי פעם אחת כזו הוא לא יחזור יותר לדפוס ה"לכי הביתה". ואם לא תזעזע אותו, ואם יפנה אליך שוב בבקשה לחזור, זה המקום לומר לו "אני חוזרת אבל רק פעם אחת!". ז"א שעוד מקרה כזה לא יחזיר אותך אליו. לא ייתכן שכל פעם שהוא לא מצליח להתמודד הוא פשוט מנפנף אותך. אחת ההתמודדויות הכי קשות בזוגיות היא המריבות, חילוקי הדעות ואי ההסכמות (ההתמודדות הקשה ביותר היא אבדן - לא עלינו!)ואם בזה הוא נכשל אז לא יעזרו כל הפעמים שהוא נעים וכייפי. לא כתבת בני כמה אתם, בכל מקרה מאחלת לכם שתצליחו לגשר ולהתמודד ברגעי משבר.

g u r a

New member
כשגבר אומר לך

לכי הביתה...אוף נמאס ממך- את פשוט צריכה ללכת ולא לחזור. הוא כנראה לא גבר,אלא עדיין ילד,אם היה גבר היה עומד מולך ומדבר ורב וצועק ופותר יחד איתך את המחלוקת.. כן את באמת צריכה לכעוס על עצמך- כי הוא לא שווה -ואף אחד לא שווה שתהיי שטיח לרגליו.שתשפילי את עצמך ותתרפסי.. הטינה- תהפוך עם הזמן לשנאה,ומה אז???

ליידי123

New member
חושבת כמו גורה

רוצה שאני אלך?.. אין בעייה... תלכי ואם הוא לא קורא לך גם אל תחזרי!!!את צריכה להעריך את עצמך קצת יותר...התרפסויות לפעמים זה חמוד כשזה בא ממצבים של אהבה,לא כשזה נובע מסוג של מניפולציות... הוא מתנהג אלייך ככה בשביל שתרדפי אחריו ונהנה מזה... תפסיקי את המעגל הזה כי כמו שקאסיופאה,זה סוג מסויים של תסביך "הבעל המכה"...

orit281

New member
כתבתי לך אתמול וזה לא נתפס משום מה

ככה- להפסיק להתרפס לאלתר! אני הייתי חותכת, אבל נשמע כאילו את רוצה להציל אז יש לי רעיונעצה בפעם הבאה שהוא מדבר אלייך כך את פשוט קמה אומרת לו זו הייתה הפעם האחרונה שדברת אליי כך והולכת!!!!! לא חוזרת לא מטלפנת לתת לו להתבשל במיץ של עצמו ואם את באמת כל כך יקרה לו שהוא ייזום וישלים. אגב מסכימה עם כל מילה של קאסיופיאה ראיתי חברה שאצלה זה התחיל בהשפלות קטנות לבד, עבר להשפלות בפורום חברים משותף ובשלב מסוים כבר חטפה מכות. למה לך??????

s h i r k u s h

New member
כשהוא מתחיל להתנהג אלייך ככה...

פשוט תצאי מהחדר ותתעלמי ממנו לזמן מסויים, תני לו זמן להירגע ואז תדברו על זה ותנסו לתקן את העניין.

למעלה