שלום!

אוראל111

New member
שלום!

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ולתת לי מידע על משפחת הגמצנים... כלומר שתגידו את כל התתי מין והמינים השייכים! ועוד משהו שאני רוצה לדעת זה האם זה נכון שמוקסין המעוינים המיזרחי הוא בעל הארס החזק ביותר באמריקה?

hod4

New member
אני חושב שיש לך טעות

זה עכסן מעוינים ומוקסים כותנה ויש כמובן עוד מינים של נחשי VAIPER (אני חושב שזה השם שלהם באנגלית אם לא אז תקנו אותי)

אוראל111

New member
צודק! אינ היתבלבלתי!...

נכון טעות שלי! זה העכסן מעונים מיזרחי... ולגבי "מוקסים" אני בטוח שלא! אומרים מוקסין אני יודע רק על המוקסין נחושתי(אם נאי לא טועה) מוקסי כותנה\מוקסיו מים.. ואם הבנתי נכון אז העכסן מעונים מיזרחי שייך אליהם... והראס שלו הוא פי 5 מהממוקסין מים ופי 10 ממוקסין נחושתי... אכשיו אני הבנתי שכל אלו מישתייכים למשפחחת או תת משפחה או מין (שאת זה אתם תגידו) שניקרה גמצנים ואלו חלק מתתי המין השייכים לו.. ואני רוצה לדעת האם זה נכון? האם זה מין,משפחה או תת משפחה? ומה שאר תתי המין או מינים?

vipra

New member
גומצנים....

אני חושב שאתה מתכוון ל"גומצנים" מלשון גומה , שמם ניתן להם בזכות גומות החום שיש להם , גומות החום הם חישנים של חום שמאתרים את הטרף ומתורגמים לתמונת צבעים כאשר החלק החם יהיה בצבע חזק ומסביבו ילך ויתבהר ,למי מכם שהיה לוחם בצבא או בכל מקום אחר והשתמש במכשרי הראיה התרמים או המצלמות התרמיות זה הדוגמא הטובה ביותר למה שהגומות עשות , ואני חושב שהם שיכים למשפחת הצפעונים , לעכסנים ישנה מערכת כזו,ולגומצן הירוק .

למעלה