שלום

blue eyes212

New member
שלום

אני נכנס מדי פעם לפורום הזה... סתם כדי לקרוא הודעות אולי ללמוד משהו... אני נכנסתי לא מזמן קצת יותר למוסיקה של מאיר אריאל... בכל מקרה יש לי שאלה למה הוא התכוון בשורה הראשונה של נשל הנחש? תודה...

רפי צבר

New member
לך על הפשט...

לא תמיד צריך לחפור במשמעות אולי למשל "שוב אני מוצץ גבעול מתחת גשר מט לנפול"

אז ככה

..הסבר שהוא לגמרי על רגל אחת, מפאת השעה המאוחרת .. השורה והשיר מדברים פחות או יותר על זה- 'מוצץ גבעול תחת גשר מט לנפול'- מאיר/הבחור בשיר, מסתלבט ומתבטל לו- מוצץ לו גבעולים- כגון חמציצים ןכו', או לחלופין- גבעולים של צמחים אחרים- קצת יותר 'כבדים'.. כשבינתיים הבעיות בוערות.. וההמשך- 'כשמעליי העגלות בתנועה מתמדת'- החיים זורמים, ממשיכים מתקיימים- ומאיר, (או הבחור בשיר), פשוט מתעלם מההתרחשויות הללו, שמוקבלות בשיר לעגלות שנעות להן בקצב החיים ממש לידו -או מעליו אם תרצה .. -הדברים בורחים לו בין הידיים והאבא שלו מזהיר אותו- 'תעזבנו יום יעזבך יומיים'- זאת אומרת- תזלזל עכשיו- תשאר מאחור, בפיגור אחרי כולם ותקוע לך לבדך..('לא קפצת היום חלפו שעתיים ואתה נשארת מאחור'). זה שיר שהוא בשני מישורים- במישור המטאפורי- ובמישור הלא-מטאפורי(-לא הגדרות אקדמיות במיוחד..) -זה דווקא די קל להבנה- צריך רק להסתכל בתמונה הפנימית של דיסק האוסף- "מבחר" (ואם דווקא אותו אין לך, דמיין את מאיר מוצץ גבעול מתחת לגשר..) ולדמיין ששומעים ברקע רעש של משאיות ואת המחשבות של מאיר על חייו, על מה שהחמיץ, על אבא ועל מה שלמד ממנו וכו'.. ואולי בכלל התכוונת לשאול איזה מן גבעולים מאיר מצץ לו שם מתחת לגשר (שאלה נפוצה בקרב אנשים שמכירים רק את השיר הזה מבין כל השירים של מאיר ומתעניינים בעיקר בשטויות רכילותיות של 'עישן או לא עישן' וכדומה..) -אם זו השאלה.... אין לדעת.. ואותי זה לא כל כך מעניין.. מקווה שעזרתי

מוצץ תמידי

בתור מוצץ בדרך קבע אומר כך. כשאתה מוצץ גבעול אפילו שאתה מתחת גשר מט לנפול, מבחינתך העגלות בתנועה מתמדת כל העולם לרשותך. כשזה מתחיל לעבור אזי יש אוכל? שתיה? או אז ההמולה הסחרחרה אט מתפזרת. מוצץ בעוז.

למעלה