שלום:)

ShirO3

New member
שלום:)

אני חייב לציין שזה פורום מאוד נחמד עברתי עליו וממש היתרשמתי לטובה:) אני חדש כאן ואני מגדל מזה שנתיים זוחלים ברצוני לשאול שאלה בקשר לדרקוני מים סינים. אז ככה בזמן הקרוב אני מתכוון לרכוש זוג ככל הנראה ואני יודע עליהם תנאים בסיסיים אך זה עדיין לא מספיק אני רוצה לצבור ידע שאני אדע שאני באמת עושה צעד נכון וקונה אותם לפני זה זה פשוט מיותר..אז אני אשמח לקבל תשובות בנוגע לדרקון מים סיני(Chinese Water Dragon)את כל המידע הנחוץ. תודה מראש.,ושבת שלום.

אילון פ

New member
ברוך הבא!

אין לי דפי מידע, אבל יש לך את השם באנגלית אז אתה יכול לחפש בגוגל אני בטוח שתמצא מלא... אגב איזה זוחלים אתה מגדל?

ShirO3

New member
תודה רבה.

שוב תודה זה עזר לי מאוד.. במידה ומישהו מחברי הפורום מגדל דרקוני מים אני גם אשמח לעוד מידע חיוני מהגידול תנאים ואיך הוא מסתדר איתם. בקשר למה אני מגדל אז ככה יש לי זוג חומטי לשון כחולה,זוג לאופרדים היי ילו, חרדון מזוקן,וחומט אש..חוץ מזה כמה פורקי רגליים.. תודה.

אילון פ

New member
יפה!!!

מת על לטאות! יש תמונות (הייתי רוצה לראות במיוחד את החומט אש)?

1צחי

New member
בנוסף

קח בחשבון שהטרריום צריך להיות בגובה מינימלי של מטר וחלקו הוא מים. הדרקון עצמו מאוד נחמד ומומלץ לגידול בתנאים המתאימים.

ShirO3

New member
אהלן צחי..

אני יכול להרשות לעצמי טרריום של 70 אורך 70 רוחב וגובה מטר אני חושב שזה יספיק לדרקון אחד.. תוכל להסביר את עצמך בקשר לחצי מים חצי יבשה תודה

1צחי

New member
דרקוני מים

לפי שמם חיים באיזור מים,וחלק מדרישת בית הגידול שלהם הוא שיהיה מים לשחייה וצלילה. אני מצרף לך תמונה של הטרריום שלי עם דרקוני המים לשם המחשה. מעבר לכך אם יהיו לך עוד שאלות לאחר שתיקרא עליהם אתה מוזמן לשאול.

gaichuk

New member
שלום שיר.

אין לי ניסיון עם דרקונים למיניהם אבל המידות שציינת נראות לי מוזרות. אם להשוות לדרקוני מים רגילים שראיתי,המידות האלו קטנות. במקום 70X70 ומטר גובה,אולי עדיף 70X100 ו-70 גובה. וגם זה קטן... הרי המטרה היא שיהיה חצי יבש וחצי רטוב.ושהחיה תוכל לרבוץ באיזה צד שתבחר מבלי שהזנב שלה 'ישףך' לתוך הצד השני. לא ככה?

1צחי

New member
גובה מטר

זה המינימום לפי הספרות ואף מומלץ 120 ס"מ גובה. מלבד זאת צריכה להיות צמחיה סבוכה כמה שיותר וענפים מעל למים ובתוך המים.

ShirO3

New member
תודה..

צחי הטרריום באמת גדול ויפה!קבל צל"ש על ההשקעה.. רק אם תוכל לפרט איזה סוג צמחיה ישנה בטררים ובאיזה מצע מדובר? ועוד משהו בתמונה לא כל כך רואים את החלק של המים. ובקשר לטרריום אז אני החלטתי להביא כרגע דרקון מים אחד והלאה נראה כבר.. אני יארגן לו טרריום 130*80*70(גובה,רוחב,עומק). ואני אארגן חצי יבשה חצי מים אני כבר תכננתי איך לאבזר את הטרריום:) שוב תודה.

1צחי

New member
בבקשה

המצע הוא כבול ללא דשנים וצמחייה היא גומה,שרכים,קיסוס וצמחי אויר שמודבקים על הענף. אפשר לבחור עוד סוגי צמחים ובלבד שלא יהיו רעילים ויעמדו בתנאים השוררים בטרריום. החלק של המים הוא מימין והוא כשליש משטח הטרריום. מידות הטרריום הנ"ל הם 70*100 על מטר גובה. הדרקונים צריכים ענפים בכדי לטפס עליהם ומקום מיסתור בצורת סבך של צמחיה עדיף. אצלי הדרקונים אינם אוכלים הרבה והם כנראה גם לא קראו את הספרות,לרב הם אוכלים תולעים אך לא נוגעים בסלט וצרצרים,אפשר לתת להם גם דגים.

ShirO3

New member
עזרת לי מאוד צחי.

תודה! אני אעדכן אתכם בזמן הקרוב בפרטים נוספים:) שבוע טוב לכל חברי הפורום.

למעלה