שם האדם../images/Emo150.gif../images/Emo68.gif
קצת על שמות
. כולנו משתמשים מידי פעם בצמד המילים "בעזרת השם" ונכון הוא כי לשם יש כוח, והוא בהחלט משפיע על מסלול החיים שלנו. אנשים רואים בשמם, יותר מאשר אוסף מקרי של אותיות, השם הופך לחלק מאישיות האדם ומחייו. היהדות, כך יודעים לומר, גורסת כי לאותיות סגולה מיוחדת, וכל אות נושאת אנרגיה משלה המשפיעה על התנהלות חייו של אדם. ספר הזוהר מלמד אותנו את סגולותיה של כל אות, ובאמצעות השם שניתן לאדם, הוא נושא אנרגיה ייחודית שנבחרה על ידו בטרם הגיח לעולם הפיזי על מנת שיסייע לו לעבור את השיעורים שבחרה נשמתו לגלגול הנוכחי. (כך אגב, לגבי שעת ויום הלידה, המשפחה והסביבה, כל התנאים החובקים את חייו של אדם.)
יותר מזה יודעים לומר כי הנשמה בעצם "יורדת" לעולם הפיזי עם שם, כך שההורים רק "חושפים" אותו ולא ממש ממציאים אותו. לפני הגחתה של הנשמה לעולם הפיזי, "נחתם מעין חוזה רוחני", עליו למדנו באחד השרשורים הקודמים פה בפורום, ובו לוקחת הנשמה על עצמה שיעורים כאלה ואחרים למסע חייה הנוכחי. האדם מגיע הנה עם כלים שונים כגון שמו, ומערך הכוכבים אליו נולד, האמורים לסייע לו לצלוח את חייו, ואולם יש והאדם חש את הצורך בשינוי מהותי הבוער בעצמותיו. באם בחר "נכונה" והחליף את שמו, הרי שירגיש עם זה טוב ואם לא, לעולם יצרח בו משהו וירגיש לו לא נוח.
השם עבור האדם, הוא כמו מצפן המכוון את דרכו, האנרגיות האצורות באותיות מכוונות אותו לכאן ולכאן, וכאשר משנים שם, האנרגיה החדשה מכוונת אולי למקומות אחרים, או לאותם צמתים עם סוג שונה של אנרגיה, ולכן הבחירות שונות. על פי היהדות רצוי בטרם החלפת השם, להוסיף שם או אותיות לשם הנוכחי, ורק אז להחליט אם להחליף את השם לגמרי. יש אומרים שהוספת אות או שתיים יוצרות אנרגיה חדשה בשם, מוסיפה או גורעת מהשם המקורי ולכן ההתנסויות תהיינה שונות, או לפחות החוויות שבהתנסויות.
לא, אני לא נומרולוגית, וההמלצה שלי היא לעשות מה שמרגיש לנו טוב ונוח, לבחון את הדברים בעצמנו על ידי מדיטציה, תחושת בטן, או לא יודעת מה, שעושה לנו טוב ומרגיש לנו שלמים. מנסיון שלי, מאז החלפתי את שמי באופן לא מודע אגב, כלומר, עוד בטרם ידעתי משהו על נומרולוגיה או גימטריה, חיי השתנו מהקצה את הקצה, הוספתי אות והחסרתי אות והכל השתנה לגמרי בחיי. היום, בדיעבד, אני משערת ששינוי השם תרם לכך רבות. יחד עם זה אני מכירה לא מעט אנשים שברגע ששיבשו את השם המקורי, חייהם השתנו ולאו דווקא לטובה. הקיצר.. כדאי לחשוב טוב ובעיקר להרגיש, מה עושה לנו השם החדש שבחרנו.
סופ"ש חמים לכולנו