שלום...

eckoboy748

New member
שלום...

שלום אני נמרוד למי שלא מכיר אותי מפורום אחר כ eckoboy748... קיבלתי בואה גדולה בערך 60-70 שהיא תוקפנית ולא רגילה לידיים מאחר ולא החזיקו אותה במשך חודשים (למרות העובדה שהיא הייתה פעם רגילה לידיים). הבעיה היא שאני מפחד מנשיכות שלה כי היא מאוד תוקפנית, למישהו יש רעיונות שיעזרו לעשות את התהליך יותר נחמד לידיים שלי?

eckoboy748

New member
שכחתי לציין....

... הבואה גם אכלה לעיתים רחוקות (פעם 2-3 שבועות) ורק עכברים בוגרים חיים.

אז ככה:

קודם כל תן לנחש להתאקלם שבוע, זאת אומרת בלי לגעת בנחש ובלי להתעסק איתו בכלל, לתת לו להתרגל לטרריום החדש. לאחר ההתאקלומות תאכיל את הנחש ותן לו לעכל את הארוחה. כשאתה בא להרים את הנחש מהטרריום תרים בלי היסוס בלי תנועות מהירות ועל תרים מכיוון הראש, אלא מאחור. לדעתי אם תרים את הנחש בלי להבהיל אותו, אין שום סיבה שהוא ינשך. "כלב נובח אינו נושך".

eckoboy748

New member
הנחש יהיה באותו טרריום

באותו טרריום שהוא היה...בדיוק באותו הרכב אותו הכל, אבל אני ייתן ל3 ימים להתאקלם לסביבה החדשה

Rea Livny

New member
שלום נמרוד

תעשה כמו שאסף אמר לך.. בקטע של הנשיכות, אם אתה חושש קצת אז תשים כפפות. גם אני עשיתי ככה בימים הראשונים עם הפיין סנייק שלי שהוא נשף ועכשיו הוא ממש רגוע ולא מאיים. תשתדל לשחק עם הבואה כל יומיים ואחרי חודש וחצי בערך היא תהיה ממש רגוע..

תראה דבר ראשון

כל מה שנאמר כאן נכון במאה אחוז תן התאקלמות והכל... לגבי ההחזקה ברוב המקרים הנחש יתן את הביס רק כאשר ירגיש מאויים זה אומר בזמן הרמה, אם תלחץ עליו, או אם תפחיד אותו. להרים את הנחש זה החלק הבעייתי ממולץ לגשת לנחש לא מכיוון שהוא לא יכול לראות אותך עדיף מהצד האמצעי של הנחש אם אפשרי. אבל גם במקרה זה אי אפשר להבטיח שלא תקבל ביס. עכשיו אם אתה בכל זאת מפחד תוכל לנסות להחזיק חפץ קל מפלסטיק שיחסום את דרכו של הנחש עליך אם הראש. כמובן לא להניח על הנחש רק לפקח שאם הוא יתחיל להתקרב זה יאיט אותו מספיק בשבילך להזיז את היד. עכשיו ברגע שהרמתה אותו אתה מחזיק את הנחש בעדינות בעדינות כדי לא להפחיד את הנחש.לאט לאט הנחש ירגע קצת על היד וילמד לקבל את ההרמה לא כמשהו רע... אחרי אפילו שבוע של טיפול כל יום הנחש כבר לא ירצה לנשוך אני מקווה. בהצלחה

ברוך הבא לפורום

אתה מוכן לתאר את התוקפנות שלה? אני רוצה להיות בטוח שהיא באמת בואה עצבנית ולא סתם אחת רעבה מאוד שקופצת על כל דבר שנכנס אליה לטרריום. בכל מקרה אני מצטרף להמלצה של שבוע מנוחה ורק אחרי שהנחש אוכלת פעם פעמיים אפשר יהיה להוציא אותה. רוב הסיכויים שעם הזמן היא תרגע. בהצלחה

eckoboy748

New member
תודה!

אני בטוח שהתוקפנות שלה נובעת מרעב. כי היא לא תוקפנית במובן של פחד, אלא עירנית מאוד לסביבה בגלל שהיא רעבה. אני חושב שאחרי ארוחה ועיכול טוב, הבואה תהיה יחסית קלה להרגיל לידיים מאשר עכשיו. לגבי האכלה, הבואה לא אכלה בפרק זמן ממושך של 3 שבועות בערך, יש צורך להגדיל את כמות האוכל בהדרגתיות או כרגיל?

eckoboy748

New member
הבואה נרגעה...

אחרי ארוחה גדולה (אחרי שהיא לא אכלה 3 שבועות) ועיכול טוב הבואה נרגעה בצורה משמעותית. עכשיו היא כבר רגילה למגע ואפשר להחזיק אותה על הידיים בחופשיות, אז כנראה שבאמת התוקפנות שלה הייתה תוצאה מרעב ממושך. תודה לכולם

למעלה