שלום

brotos

New member
שלום

אז אני ניצן, 18 שנה למניינם וכו'. לפני כחודש קניתי את האלבום "שירי חג מועד ונופל" של מאיר, הראשון שלו אם אינני טועה ופשוט נפתח בפני עולם שלם ונפלא של שפה, מלודיות ותחושה ישראלית. פשוט ישראלית. ביום שני הלכתי לקריית מלאכי להופעה של ה"אחים אריאל" - כלומר, בניו של מאיר - שביצעו שירים שלו. היה כ"כ נפלא שגם קניתי בסוף הערב את "רישומי פחם". ואם חשבתי ש"מועד ונופל" הוא חזק ואיכותי, אז "רישומי פחם" פשוט הותיר עם פה פעור. אז לכתוב בפורום אין לי ממש אפשרות (ואולי גם לא רצון), אבל רציתי לשתף. אז בהצלחה עם הפורום ועוד מיני דברים טובים. (איזה משפט ענק: "האדם אינו אלא חתיכת בוץ מתוחכם". ענק.)

brotos

New member
ומי אני שיתווכח?

אגב, רציתי לשאול: איפה בדיוק היה מאיר מבחינת דת? אני מתכוון ב94', כשהוא ביצע את האלבום פעם ראשונה בעכו. ונראה לי שבנו דתי. או שהוא סתם חובש משהו שנראה כמו כיפה. ועוד משהו: אולי אפשר לקבל את כתובת האי-מייל של אחד הבנים שמופיעים (מצטער מקרב לב שאיני זוכר את שמם. זיכרון דפוק...)? רק רציתי לספר עד כמה נהניתי בהופעה הקטנה שהם נתנו, ולספר קצת על הרגשות שלי לגבי "רישומי פחם". אם לא, לא. תודה ושבוע טוב.

brotos

New member
התכוונתי אם מישהו יכול לתת לי את

כתובת האי-מייל שלהם.

מצב הדת בדת

ראשית זה מאוד כואב לראות את ההתנצלות שנשמעת בהודעתך , אתה חלק מכולנו וחלק מפורום מאיר אריאל ז"ל. ב . מבחינה דתית יהיו הרבה שלא ירצו להסכים . אבל מאיר היה מאוד קרוב לדת. הוא פשוט ידע הרבה תורה ידע היסטוריה יהודית אותנטית, ולא אחת הוא שר שירים מעין אלו. שירים של ציטוטים מהמקורות או על המצב לפי התורה או שירי געגוע. שיר גנוב . שחר עולה. ועוד הרבה שירים שיש בהם ציטות או שניים ממקורותינו. ויש את על ארץ מוותרים שזה שיר עם המלים לך איתה בדרך ארץ שמע מאחד שסרח. ויש את מדרש יונתי כפשוטו, צועק מוכיח ומוחה על מחללי שמיטה ועל אלו שמנסים למצוא פתרונות לא חלקים מה שנקרה התר מכירה. ועוד על זה הדרך עם שיר על טיטוס הרשע שהחריב את בית מקדשינו. חוץ מיזה היה איזה רב שהיה לו קשר עם ר` מאיר ז"ל. והוא פשוט התפעל מידיעותיו רצונותיו והליכותיו. לבניו קוראים שחר ואהוד נראה לי שיש עוד אחד. לבת קוראים שירז ולאשתו אין צורך לומר תרצה. חג שמח.

רפי צבר

New member
אשרייך!

איזה כיף לקרוא ולהרגיש את ההתלהבות הראשונית שלך תמשיך להאזין, עוד תגלה המון! עשית לי חיוך

עצה קטנה

אם קנית דיסק אחד והתאהבת, וקנית עוד אחד והתאהבת, אז כנראה שתאבי את כל הדיסקים של מאיר ותרצי לקנות את כולם. אז אולי עדיף שתקני כבר עכשיו את האוסף השלם ממדיה דיירקט. יש שם גם שירים שאי אפשר למצוא בחנויות כמו ירושלים של ברזל ועברנו את פרעה.

בנוגע ליחסו של מאיר לדת

אם אני הבנתי נכון מכל הראיונות שקראתי, אז הוא לא דתי, אבל גם לא הכי חילוני. הוא אהב תנ"ך והיה לומד גמרא, ברבים מהשירים שלו אפשר לראות שהוא הכניס תכנים מ'שיר השירים' או בכלל מעולם הדת. בראיון בטלביזיה הוא אמר שהוא צם ב 9 באב וביום כיפור, אבל אם אני זוכר נכון אז את הטיול שבו הוא נדבק בקרציה היה ביום שבת. חוצמזה הוא גם גדל בקיבוץ חילוני (עם שלום חנוך).

yossnet1

New member
למי שיש את הספר נשל הנחש

יש שם מכתב של מאיר לדב אלבוים בעיניין אלוהים ואמונה.

yossnet1

New member
לא מסכים

אמנם יש שם כמה שירים שאין באלבומים אבל חסרים שם הרבה מאוד שירים ולדעתי הרבה יותר טוב להכיר את מאיר דרך האלבומים.

ilovelior

New member
חסר באוסף 90 אחוז מרישומי פחם למשל

ועוד המון המון חסר באוסף

עברנו את פרעה

יש בהרבה מקומות. אלא מה אתה מדבר על המלל היפה שם תראו חברים. אגב אם לנוסחאות כוונתך אז יש לי הקלטה עם שלוש בתים שאף פעם הוא לא שר. מדהים.

שמחה רבה.

שמחה רבה לראות בחור צעיר שנפתח לו צוהר נרחב לשירה שפה מלודיה והסטוריה ולא פחות חשוב גם הרבה מאוד הסטוריה יהודית . אגב ידידי בוודאי כמו שאתה יודע האדם באמת הינו בוץ מתוחכם כלשון הפסוק שמאיר ז"ל מזכיר בשיר: שנאמר כי מעפר לוקחת . ועוד פסוק ויקח אלוקים עפר מין האדמה. ברוך הבא .

brotos

New member
שוב אתה מוצץ גבעול?

תשמע, אני לא יכול "להתחייב" להיות בפורום. כלומר, כרגע אני לומד בישיבה (כרגע-כרגע לא, אני בחופשת חנוכה
), ואין לי אפשרות לגלוש במשך זמן רב- יש לנו בישיבה מחשב אחד והרבה גולשים. אבל אתה נשמע כמו בנאדם נפלא, אז אם התיאוריה שלי נכונה, ואנשים נפלאים נמצאים בפורומים נפלאים, אז אם כך, אני באמת ישתדל לכתוב פעם בשבועיים, כשאני מגיע הביתה. ובעניין ה'מתוחכם'- מה אני אגיד לך, יש כאלה שמוכיחים לי שזה קצת הכללה המשפט הזה... יום נעים. (וברוכים הנמצאים)

רפי צבר

New member
אפילו בשביל בוץ??

מי יכול להיות לא מתוחכם בשביל בוץ? אפילו החתיכות בוץ הקטנות המתוחכמות (אמנם פחות) אבל עדיין, הם אחרי הכל תולעים ;)

אז ככה

א. עדיין אני מוצץ גבעול תמידי. ב. צודקים המוכיחים לגבי המתוחכם כפי שבוודאי התכוונת. ואציין שזאת הערה חשובה יפה ו... במקומה. אני מכאן מצדיע לך ומחזיק לך אצבעות , כשאתה בישיבה עזוב מחשבים אנטרנט וכל מיני מפריעים , שב ותלמד תורת השם. או בחידוד כתוב בהגדה של פסח צא ולמד. היוצא מכאן שאם יוצאים אז לומדים. היינו שאם עוזבים את הביית אז לומדים ולא..... חג שמח בהצלחה. אגב בביקורים הבאים שלך ספר לנו מה למדת. לא שתכתוב איזה גיליון אבל בקטנה. לגבי התקליטים של מאיר דעתי כזאת. הרי בסוף תקנה את הכול. אז מה זה משנה הסדר. ובוודאי תגיד שזו עיצה פשוטה ורדודה. אומר כך. אין עדיפות בין מעיל צמר לשניצל. היינו פעמים זה טוב ופעמים זה טוב פעמים באחד אין כל צורך ופעמים הפוך. כל אלבום זה סגנון אחר. האמת שאני לא התחלתי לפי אלבומים חבר אסף לי את הכול ושמעתי הכול, עם הזמן עשיתי חלוקה בין הסגנונות. העיקר השטיגען . שוב ברוך הבא. וחודש טוב ומבורך.

למעלה