שלום

AndreaCorr ©

New member
שלום

אני בכיתה י"א, ויש לי מחר מבחן בפילוסופיה. במחברת שלי כתוב על ההוכחה של דקארט לקיום האל (ההחלצות מהסוליפסיזם) ובהמשך להוכחה כתוב על עקרון הסיבתיות הכמותית. עקרון רציונלי שאומר שלכל סיבה יש תוצאה, והיותר לא יכול לנבוע מהפחות. המורה לא הרחיבה על העניין ולכן לא הבנתי כלל איך זה מתקשר ומה הכוונה בדיוק. אודה לכם מאוד אם תוכלו להסביר לי (ניסיתי לחפש חומר על העניין ולא מצאתי). תודה,

Thestral

New member
ילדה, זה פשוט../images/Emo108.gif

אם הוא, דקארט שהאמין שהוא בנאדם ושבנאדם הוא יצור "עלוב" ויחסית לא מפותח וקטן, יצר את אלוהים. אז לפי עקרון הסובתיות הכמותית, יותר לא יכול לנבוע מפחות. אז אלוהים שהוא יצור גדול ו"ענק" לא יכול היה לנבוע מדקארט הקטן ו"העלוב" כך שלמעשה, דקארט לא יכל היה להמציא את האל הגדול.

Grimsom

New member
יש לי מבחן

שאלות כאלו גורמות לי לפעמים לחשוב שאולי טוב שלא מלמדים יותר פילוסופיה בבתי הספר, על מנת שלא יקרה לה מה שקרה לספרות. דקרט הופך להכתבה במחברת. ואולי הבעיה היא במורים?

פילוסופיה בביה"ס זה נדיר

וחבל מאד. אבל זה מאותה הסיבה שהכלים החשובים ביותר לחשיבה, ביטוי, התבוננות, הבנה, שיפוט, הבחנה בין עיקר ותפל, יצירה, (בטח יש עוד כמה)- אינם נמצאים ברוב ביה"ס: לא בשיטות ההוראה, לא במטרות מערכי השיעור, לא בראשיהן של רוב המורות, ועל כל אלה חסרים "מקצועות"-יסוד כפילוסופיה, אמנות, מוסיקה, כישורי-חיים(נושא שבשנים האחרונות מלמדים על קצה המזלג בכתה ז' ולא יותר). כש"מבחן" יתחיל להיות אתגר מרנין יותר מאשר מפחיד ואנשי הוראה יהיו פקולטאים שמתפרנסים בכבוד אז אולי משהו יישתנה.

Philosopher

New member
הבעיה לדעתי אם כבר היא בשיטת

הלימוד. דווקא נחמד שיש את פילוסופיה כמקצוע - זה רק מוסיף לתלמידים. עדיף שילמדו אזרחות?
אני למדתי בי' וביא' פילו' ונהניתי מכל רגע, מה רק שאני באמת מסכימה שזה די מגעיל שהופכים רעיונות למכניזם אפרפר שנכתב כסיכום במחברת. לכן אני חושבת שהעניין הוא בשיטת הלימוד - אפשר ללמד פילוסופיה כ'סיכום' ואפשר פשוט..הממ..האופציה האחרת ניתנת להגדרה בכלל? לא יודעת איך להגדיר...

AndreaCorr ©

New member
תתפלאו

פילוסופיה זה בין המקצועות האהובים עליי, המורה שלי נהדרת ואני ממש לא לומדת את זה בכוח אלא מתוך בחירה. זה מקצוע מעניין ונתון לבחירה, לא כמו הסטוריה שהוא מקצוע חובה מייגע. אין מה לעשות, מבחן זה חלק מהלמידה.

על מה

New member
לא מתפלאים בכלל

המורים היום הם אנשים נפלאים מלאי אהבה ואידאילים. (מי עוד מוכן לעבוד כמו חמור כדי שיחתכו לו בסוף את הצמיגים של המכונית.?) אני מכירה כמה מהם אישית. קצת פראיירים אבל אנשים לתפארת. למה שנתפלא שאת נהנת ללמוד מהם?????

AndreaCorr ©

New member
ובכן

מהתגובות ראיתי שאולי התקבל הרעיון שפילוסופיה זה מעיק כשאר המקצועות, לכן כתבתי תתפלאו. ואני לא מסכימה עם ההכללה שלך בעניין המורים. יש כמה מורים נהדרים, כמו המורה שלי לפילוסופיה שהיא באמת מקסימה, ויש כמה מורים שאני לא מבינה מה הם עושים במערכת החינוך.

למעלה