שלום

סם2

New member
שלום

אני אמא לבת שנה ושלושה חודשים. בזמן האחרון היא מתנהגת בדרך שלא ברורה לי ואשמח לשמוע מה דעתכן. רומי היא ילדה חברותית ושמחה, לכל הדיעות, שהולכת (בשמחה רבה) למשפחתון החל מגיל חצי שנה בערך (עד אז היתה איתי בבית). אני חושבת שמערכות היחסים במשפחה שלנו קרובות וחמות. היא מבלה עם כל אחד מאיתנו בנפרד ומבלה עם שנינו יחד. אנחנו משתלדים שהזמן יחד יהיה איכותי ומהנה עבורה וכמעט ולא לוקחים אותה לסידורים וכד'. היא מבלה עם הסבים, עם האחים והחברים שלנו ובעיני היא מוקפת חום ואהבה. בזמן האחרון שמנו לב שכשאנחנו נמצאים איתה בחברה של הורים וילדים, היא "מאמצת" לעצמה אמא/סבתא (כשהיא איתי) ואבא (כשהיא עם בן זוגי). היא בוחרת לשחק עם משהו שהיא לא מכירה ומתעלמת מהצעות המשחק שלנו, למעשה, קצת מתעלמת מאיתנו. כשאנחנו חוזרים הביתה, היא חוזרת לתקשר איתנו כרגיל. אנחנו לא ממש יודעים איך להתיחס לעניין. מה אתן אומרות?

sarush

New member
אני לא מבינה

מה לא בסדר במה שאת מספרת. נראה לי נורמלי לחלוטין. (ואגב, אני לא רואה כל רע בלקחת את הילד לסידורים... לא צריך להגזים לשום כיוון, אבל לפי ראות עיני הילד יכול לקחת חלק בשגרת הבית ואין חובה שהכל יסתובב סביבו).

סם2

New member
תודה,

בגלל שהיא מבלה חלק ניכר מהיום במשפחתון (6-8 שעות), אנחנו משתדלים להמעיט בסידורים. כמובן שאם צריך לעשות משהו - עושים. מה שהטריד אותי זה שהיא "מאמצת" הורה/חבר בוגר למשחק כשאנחנו בסביבה תוך התעלמות מסויימת מאיתנו.

ארנט

New member
מצטרפת לעמדה שהוצגה

גם לי זה נראה נורמלי לגמרי, לא רואה סיבה לדאגה , אלא להפך- עצם העובדה שהיא חשה בטחון באהבתכם ומקבלת מכם זמן איכות היא מרשה לעצמה "להפרד" קצת, להתחבר ולהכיר גם אנשים אחרים. לכן נראה לי כי ידיעתה באשר לאהבתכם מקנה בה את הבטחון לנהוג כפי שתארת.

סם2

New member
תודה גם לך

זה הטריד אותי בעיקר בגלל שלא ראיתי התנהגות דומה אצל ילדים אחרים שאנחנו פוגשים. אבל כמו שאמרת, כנראה שאין כאן בעיה.

למעלה